Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Διαμαρτυρία Γέφυρα της Τατάρνας: «Δεν θα περάσουν!».


      Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τις πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γέφυρα της Τατάρνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας στον βωμό του κέρδους των μονοπωλίων της ενέργειας.
Δεκάδες τοπικοί σύλλογοι, κινήσεις πολιτών, φυσιολατρικοί, ορειβατικοί, πεζοπορικοί σύλλογοι, το Νομαρχιακό Τμήμα Ευρυτανίας της ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς έδωσαν βροντερό, αποφασιστικό παρόν δηλώνοντας μαχητικά «Δεν θα περάσουν!».
Η τοποθέτηση των πλωτών αλλά και των χερσαίων φωτοβολταϊκών καταστρέφει το τοπίο της κοιλάδας του Αχελώου, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και το κλίμα της περιοχής, απειλεί απλώς να μολύνει ανεπανόρθωτα το νερό του ποταμού Αχελώου, αλλάζει βίαια τις χρήσεις γης ολοκληρώνοντας το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας, ουσιαστικά ξεριζώνει και τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους από τη γη και τα χωριά τους.
Κι αυτό την ώρα η παραπέρα ανάπτυξη των Βιομηχανικών ΑΠΕ, στη λογική της πράσινης οικονομίας και μετάβασης όχι απλώς δε σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και φτηνό ρεύμα, αλλά αντίθετα σημαίνει καταστροφή του περιβάλλοντος και τεράστια επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω των λογαριασμών για να τροφοδοτούνται τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών που τους παρέχουν δάνεια.
Αυτή δεν είναι μια πολιτική που ήρθε από τον ουρανό. Είναι πολιτική της ΕΕ, των βιομηχάνων και όλων των ως τώρα κυβερνήσεων. Γι΄αυτό και οι διάφοροι «αυτοδιοικητικοί» ας σταματήσουν την υποκρισία, ας σταματήσουν να αθωώνουν την κυβέρνηση φορτώνοντας τις ευθύνες σε υπουργούς που απλά «δεν καταλαβαίνουν». Ας σταματήσουν να πατάνε σε δυο βάρκες: «κακά» τα φωτοβολταϊκά στη λίμνη Κρεμαστών, «καλά» όμως στη Μυρίκη, λες και εκεί δεν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας…
Το ΚΚΕ έδωσε το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση με πολυμελή αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, με επικεφαλής τον σ/φο Νίκο Παπαναστάση βουλευτή του Κόμματος, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα.
Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας καλεί το λαό της περιοχής και όλους τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουν τον αγώνα. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ θα είναι και σε αυτόν τον αγώνα στη πρώτη γραμμή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο