Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Φαρμάκη και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) από κοινού μαυρίζουν την καθημερινότητα των εμποροϋπαλλήλων

 


     Τι και αν παριστάνουν, με φθηνούς πολιτικαντισμούς, τους πολιτικούς αντιπάλους; Τι και αν καμώνονται ότι τους χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές τους θέσεις; Τι και αν προσπαθούν να τσαλακώσουν ο ένας το προφίλ του άλλου; Έρχεται να τους ενώσει η στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής.

Αναφερόμαστε στην Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) και τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.6.2024, όλοι μαζί στήριξαν την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Πύργου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» για το Σάββατο 17 Αυγούστου, που σημαίνει δουλειά ως τις 5 το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου!

Με πρόσχημα την τουριστική περίοδο και την τόνωση της αγοράς, δίνεται ακόμα ένα χτύπημα στο ωράριο εργασίας και στην ίδια την ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο. Η απόφαση αυτή, αποτελεί ωμή εφαρμογή των επιδιώξεων των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων. Γι’ αυτούς νομοθετεί η κυβέρνηση, αυτές τις επιδιώξεις στηρίζουν Περιφερειακή Αρχή και «αντιπολίτευση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν τους καίγεται καρφί για τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν χωρίς ανάσα από το πρωί του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν νοιάζονται για την ζωή των εμποροϋπαλλήλων. Άλλος είναι ο πόνος τους.

Οι μοναδικοί που καταψήφισαν ήταν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Απέναντι σε αυτή την πραγματική συστράτευση και συμπόρευση δυνάμεων που χέρι – χέρι εναντιώνονται στα λαϊκά δικαιώματα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες δήθεν «για να κινηθεί η αγορά», συνεχώς θα επεκτείνονται, οδηγώντας βήμα – βήμα στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των μεγαλεμπόρων που ζητούν την πλήρη απελευθέρωση κάθε ωραρίου εργασίας των εργαζομένων και μάλιστα σε 24ωρη βάση.

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στους μικρούς εμπόρους να σκεφτούν. Ποιον ευνοούν τελικά αυτοί οι σχεδιασμοί;

Η παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, με όποια μορφή, δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων που επιζητούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Η εξέλιξη αυτή ενώ προπαγανδιστικά λέγεται ότι βοηθά τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, μακροπρόθεσμα με την πλήρη απελευθέρωση θα οδηγήσει στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων που δεν θα μπορούν να ξεροσταλιάζουν όλη μέρα στα μαγαζιά τους και να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Για το γεγονός ότι στα εμπορικά καταστήματα μειώνεται ο αριθμός των πελατών δεν φταίει ότι δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά οι χαμηλοί μισθοί και η δράση των πολυκαταστημάτων. Για αυτήν τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι, φταίει η αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Αυτές τις πολιτικές τις στηρίζει με πόδια και με χέρια και η Περιφερειακή Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο