Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών η παραχώρηση 98 στρεμμάτων για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων.


 Θανάσης Καββαδάς: «Υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών η παραχώρηση 98 στρεμμάτων για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων» -
Συνάντηση με τη ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας

Υπεγράφη η απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου ΒΚ 75 στις Παλιές Αλυκές, εμβαδού 97.954,29 τετραγωνικών μέτρων από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κατασκευή της Μονάδας Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΠΑΚ), έπειτα από επανειλημμένες συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνά-Μαρία Κόλλια. Συγκεκριμένα, η παραχώρηση αφορά δύο διακριτά τμήματα, ένα έκτασης 3.364,93 τ.μ. για χρήση από το Δήμο Λευκάδας ως αμαξοστάσιου και ένα έκτασης 94.589,36 τ.μ. για την κατασκευή της ΜΟΠΑΚ και τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:
«Η Κυβέρνηση, και στο μέτωπο των παραχωρήσεων, ανταποκρίνεται όλα αυτά τα χρόνια θετικά στις ανάγκες της Λευκάδας. Με την παραχώρηση των 98 στρεμμάτων πετύχαμε την πέμπτη κατά σειρά παραχώρηση από το 2019. Προηγήθηκαν:
1.    Το Ανοιχτό Θέατρο, που παραχωρήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ διασώζοντας τη χρηματοδότηση των 6.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.
2.    Το Αστυνομικό Μέραγο, όπου επικαιροποιήσαμε την παραχώρηση που έμενε αδρανής επί 20 χρόνια.
3.    Το οικόπεδο για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο που παραχωρήθηκε με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις και,
4.    Το οικόπεδο για την κτιριακή επέκταση των ΔΙΕΚ και ΕΠΑΛ, όπου απομένει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες απ’την πλευρά του Δήμου για την οριστικοποίηση της παραχώρησης.
Πλέον, αφού λύθηκε η διαφωνία που υπήρχε από το 2021 μεταξύ του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου Λευκάδας ως προς το σε ποιον έπρεπε να παραχωρηθεί το οικόπεδο, η παραχώρηση προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και μας ανάβει το πράσινο φως ώστε, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο, να προχωρήσουμε, μετά την υπογραφή της σύμβασης, και στην κατασκευή του εργοστασίου της ΜΟΠΑΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο