Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Εγκατέλειψε την κοσμοπολίτικη Σκιάθο και επέστρεψε στο ορεινό χωριό του.


 Πηγή: Greek Village Life

        Ο Θωμάς, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλή Κώμη, ένα ορεινό χωριό της Αργιθέας Καρδίτσας στην καρδιά της ορεινής Ελλάδας, αναγκάστηκε να αφήσει τις ρίζες του για να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη. Η ζωή τον οδήγησε στη κοσμοπολίτικη Σκιάθο, όπου εργάστηκε ως μάγειρας για 21 χρόνια, δημιουργώντας οικογένεια και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο. 

Παρόλα αυτά, η αγάπη για το χωριό του τον ώθησε να επιστρέψει ως απόδημος στις ρίζες του. Με την ενθάρρυνση του πατέρα του, δημιούργησε έναν ξενώνα στην Καλή Κώμη, συνδυάζοντας τον αγροτουρισμό με την παράδοση, βρίσκοντας μια νέα ισορροπία ανάμεσα στην έντονη ζωή του νησιού και την ηρεμία του χωριού. 

Η ζωή στο χωριό, αν και ειδυλλιακή, δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Η έλλειψη γιατρού, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η απειλή των άγριων ζώων αποτελούν σημαντικά προβλήματα για τους κατοίκους, υπενθυμίζοντας τις δυσκολίες της ορεινής ζωής. 

 Παρόλα αυτά, ο Θωμάς παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύει ότι η επιστροφή στις ρίζες και η ζωή στα χωριά μπορούν να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μια επιλογή για ευ ζην. Η Καλή Κώμη, με τη μοναδική της ομορφιά και τη θέση της στο μονοπάτι Δελφοί-Πρέσπες, προσελκύει ήδη ξένους τουρίστες που αναζητούν εναλλακτικό τουρισμό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο