Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Άκτιο

 




Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, συμμετέχει στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και συγκεκριμένα στην συγκέντρωση στις 11πμ στη Βάση του Ακτίου και στην πορεία στη πόλη της Πρέβεζας, στις 12μ.....


Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που τον σκοτώνει το κατοχικό κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, για να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Ρωσία, για να επιστρέψει αμέσως η Φρεγάτα ΥΔΡΑ από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, για να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες, οξύνονται οι ανταγωνισμοί ακόμη περισσότερο στη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα παίζουν με τη φωτιά του πολέμου. Η εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όχι μόνο δεν προ­στατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε στην πράξη τους αγώνες του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, των χιλιάδων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στην τότε ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτά τα δολοφονικά εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών.

Διαδηλώνουμε μαζί με τις Επιτροπές Ειρήνης τη Βορειοδυτικής Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής, τους μαζικούς μας φορείς και απαιτούμε:

· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

· Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.

· Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.

· Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

· Να τερματιστούν η σφαγή στη Γάζα και η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

· Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους.

· Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

· Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Εργατικό Κέντρο στις 9:30 π.μ.

ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο