Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Λαμπρή μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ).


Το ζεστό χειροκρότημα, η συγκίνηση και ο θαυμασμός κυριάρχησαν στη λαμπρή μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ)......

"Στο Διάβα της Εγνατίας οδού", ο τίτλος του αξεπέραστου μουσικοχορευτικού οδοιπορικού σε περιοχές σταθμούς της, όπου ο Ελληνισμός εξακολουθεί να έχει μια συνεχή και αδιατάρακτη παρουσία για πολλούς αιώνες.

Εμβληματικές περιοχές όπως η Θεσπρωτία, τα Γιάννενα, το Μέτσοβο, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη, ο Έβρος και τέλος η Κωνσταντινούπολη, ορθώνουν το ανάστημά τους μέσα από τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της παράστασης σκορπίζοντας περηφάνια και θαυμασμό στους θεατές.

Ο Ελληνισμός εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας κάνει πιο δυνατούς, αποτελώντας παράλληλα το μεγάλο μας πλεονέκτημα για να πορευτούμε στη συνέχεια αντάξια σαν λαός με τις ιστορικές μας καταβολές και τις παρακαταθήκες των πρόγονων μας.

Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα του χαιρετισμού του Έφορου του Λαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) Δημοσθένη Καπώνη στην έναρξη της παράστασης, υπογραμμίζοντας επιπλέον και την προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παράσταση ξεκίνησε μέσα από την αφήγηση του καταξιωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΑ Ιωαννίνων και ερευνητή δασκάλου παραδοσιακών χορών, Παναγιώτη Τζόκα.

Η παραδοσιακή ορχήστρα SibeMORIA, και η Βασιλική Καμζέλα στο τραγούδι συνέβαλλαν τα μέγιστα στη συνολική ανάπτυξη της παράστασης κερδίζοντας πολλά και ζεστά χειροκροτήματα.

Τους χορούς της παράστασης απέδωσαν με μεγάλη δεξιοτεχνία και απαράμιλλο επαγγελματισμό χορεύτριες και χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του Γιώργου Τσελίκα.

Τα έντονα συναισθήματα καθώς και οι επιμέρους εκφράσεις των θεατών της παράστασης επιβράβευσαν με τον καλύτερο τρόπο όλους τους συντελεστές της που δεν παρέλειψαν να τους επαινούν και να τους ευχαριστούν στο τέλος της.

Η Εφορία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, για την μεγάλη επιτυχία της παράστασης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πολύ όλους τους προαναφερθέντες συντελεστές της, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί τους στυλοβάτες της, δηλ τον χοροδιδάσκαλο Γ. Τσελίκα, ο οποίος εκτός από τη διδασκαλία των χορών είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης μαζί με τις χορεύτριες και τους χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ που έλαβαν μέρος.

Ωστόσο μεγάλες ευχαριστίες απευθύνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ουσιαστική της βοήθεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων στην εκδήλωση ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Εντεταλμένη σε θέματα ισότητας και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων, Αμαλία Βούλγαρη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Σκαρτσάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο