Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δελτίο τύπου δράσεων για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.



Ημερομηνία 16-4-2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με εξαιρετική επιτυχία, συμμετοχή, διάθεση και πολλές ιδέες για συνέχιση δράσεων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις παγκόσμιες ημέρες Αθλητισμού και Υγείας.....

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από το Δημοτικό Σχολείο Αστακού υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και την στήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ στις 5/04/24.

Αποτέλεσαν καλές πρακτικές για την διασύνδεση υπηρεσιών και φορέων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα προαγωγής υγείας (η σημασία του αθλητισμού στην υγεία) και την διάχυση των μηνυμάτων στην τοπική κοινότητα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς τους την αξία του αθλητισμού στην υγεία, να παίξουν γνωρίζοντας έννοιες, να λάβουν οδηγίες πρόληψης για την στοματική υγιεινή.

Σε μια συμβολική ποδηλατοδρομία στην παραλία του Αστακού και αγώνες δρόμους υγείας, οι μαθητές μετέδωσαν τις αξίες του αθλητισμού στην προστασία της υγείας και το φετινό σύνθημα «Η Υγεία μου, Δικαίωμά μου», που όρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα της άθλησης, καθώς ενδυναμώνει την υγεία και μειώνει τους παράγοντες κινδύνου. Ακόμη δεσμεύτηκε για την ενίσχυση περισσότερων αθλητικών δράσεων και διαδημοτικών συνεργασιών.

Ακόμη παρευρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας κ. Ελευθέριος Μάντζαρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπαμπούρης, γονείς, εργαζόμενοι του Δήμου, φίλοι και συγγενείς.

Για αυτή την εμπειρία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα παιδιά για το ενδιαφέρον και την συμμετοχή τους, όλους τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, τον κ. Γεράσιμο Μπότσιο, τον Διευθυντή κ. Σπύρο Καϋμενάκη για την συνεργασία και την αλληλεπίδραση των γνώσεων, τον οδοντίατρο κ. Σπύρο Κατσαούνη για τις συμβουλές του, τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Μάντζαρη, το δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την συντονίστρια του κα Μαρία Σακουφάκη για την επιστημονική επιμέλεια.

Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας συνεχίζουμε των σχεδιασμό ανάλογων δράσεων και δίνουμε το ραντεβού μας τον Ιούνιο.

Σας ευχαριστούμε!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο