Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το Γυμνάσιο Κατούνας Αιτωλ/νίας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη , μια εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικούμενης» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης».


Το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 το Γυμνάσιο Κατούνας συμμετείχε με 13 μαθητές στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη , μια εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικούμενης» στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης...... Το σχολείο συμμετέχει το τρέχον σχολικό έτος στο πολιτισμικό – περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Μεσολογγίου «Βιώσιμες πόλεις: Τέχνη για την ζωή.» Οι μαθητές μας ερευνούν και  μαθαίνουν για τα παλιά  πέτρινα κτίρια της περιοχής, στο πλαίσιο της εργασίας που εκπονούν « Τα πέτρινα σπίτια μιλούν……»

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου με παρουσίαση και κατασκευή  μιας μακέτας που απεικονίζει το δημοτικό σχολείο Κατούνας,  την οποία  αφήσαμε στο χώρο του Ζωγράφειου Λυκείου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας και της ομογένειας,  να αλληλοεπιδράσουν και να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους. Επίσης ξεναγήθηκαν σε μνημεία και αξιοθέατα ελληνικής και τουρκικής  πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επισκέφθηκαν στο Φανάρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγιά Σοφιά, την Κινστέρνα του Ιουστινιανού, το τζαμί του Σουλεϊμάν, την Παναγία των Βλαχερνών κ.α.. Απέκτησαν την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με έναν διαφορετικό πολιτισμό, την κουλτούρα του και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής μιας άλλης χώρας.

    

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ  ευχαριστεί :

·       το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

·       τον  κ. ΚΑΤΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, υπεύθυνο της εταιρίας «Βιολογικό Αγρόκτημα», στην Κατούνα

·       τον Πατέρα Χρυσόστομο και  τους επιτρόπους του Ι. Ναού Αγ. Αθανασίου Κατούνας

 

για την ευγενική χορηγία τους, χάρη στην οποία πραγματοποιήθηκε το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Ευχαριστούμε επίσης και την Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία.
















1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν αυτή την εκδρομή και πήγαν τα παιδιά μας και αποκόμισαν έστω κι λίγο από την ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο