Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα «Λαζάρια 2024» στη Ματαράγκα


Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα των Επετειακών και Ιστορικών Εκδηλώσεων «Λαζάρια 2024» στη Ματαράγκα....

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέλαση από ιππείς, χορευτικά τμήματα και Λαζαράδες οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», Χορευτικό τμήμα Γαλατάδων Πέλλας «Φίλιππος», Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Κάθε χρόνο συγκινούμαστε από την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν οι νέοι στην ιστορία του τόπου μας.Γ ια όλους εμάς που παρακολουθήσαμε και φέτος τα Λαζάρια, αλλά και όλους εσάς που συμμετείχατε, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο