Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σωτήρης Κολύδας : Η συμμετοχή είναι δύναμη

 


Οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Οι νέοι ωστόσο απομακρύνονται από την πολιτική.

 Πρόκειται για δυο κοινές παραδοχές που αναδεικνύουν μια αναγκαιότητα: Την επιστροφή των νέων στην πολιτική διαδικασία.....

 

Αυτός είναι ένας κεντρικός στόχος της ΟΝΝΕΔ. Ένα στοίχημα κρίσιμο για το μέλλον του τόπου.

 

Οι ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου 2024 αποτελούν το επόμενο «ραντεβού» στην κάλπη. Οι νέοι έχουν πολλούς λόγους για να μην το χάσουν.

 

Η ενεργοποίηση τους θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη. Η φωνή τους πρέπει να είναι δυνατή για να ακουστεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Η συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές έχει σημασία και αξία. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο με πολλές και μεγάλες προκλήσεις ο ρόλος της Ευρώπης είναι πιο κρίσιμος από ποτέ.

 

Eπηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής ενός νέου ανθρώπου σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, προφανώς και στη χώρα μας και στον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία.

 

Πρωτογενής τομέας, κλιματική αλλαγή, παιδεία, υγεία, εργασία είναι κάποια από τα πολλά ζητήματα που μας αφορούν όλους, όπου και αν διαμένουμε. Οι ευρωεκλογές επηρεάζουν αυτούς τους τομείς.

 

Στο Ευρωκοινοβούλιο καλούμαστε να στείλουμε τους ικανότερους, τους καταλληλότερους. Αυτούς που με τις γνώσεις του θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτούς που θα προσφέρουν χωρίς τοξικότητα, χωρίς κραυγές, χωρίς λαϊκισμό τον οποίον τον έχουμε «πληρώσει» ακριβά. 

 

Η κριτική και η δημοσιολογία έχουν νόημα όταν δεν περιορίζονται στα social media και στις καφετέριες. Έχουν νόημα όταν μετατρέπονται σε συμμετοχή. Όταν εκφράζονται με ψήφο.   

 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο