Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Απρόσκοπτα και με την ελάχιστη όχληση λειτουργεί ο προσωρινός εργοταξιακός χώρος στην άκρη του οικισμού του Μύτικα, για το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού που εκκίνησε

Φωτογραφίες αρχές Απριλίου 2024.

.


*Του Βασίλη Σούλα

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την λειτουργία του προσωρινού εργοταξιακού χώρου στην άκρη του οικισμού του Μύτικα και όχι στο κέντρο του χωριού όπως αναληθώς κάποιοι αναφέρουν, ακόμα και εντός Δημοτικών Συμβουλίων, για το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα που εκκίνησε......
Είναι αυτονόητο ότι για όλα τα μεγάλα έργα, απαιτείται ένα χώρος ως προσωρινό εργοτάξιο, αλλιώς το έργο δεν γίνεται να εκτελεστεί, με τον ανάδοχο να επιλέγει ως τον καταλληλότερο χώρο, αυτόν των 6,4 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο Μύτικα.
Στον χώρο υπάρχουν δύο γραφεία κοντέινερ για τους μηχανικούς και δύο αποθήκες κοντέινερ για υλικά και επίσης αποθηκεύονται προσωρινά έξω στο ύπαιθρο, στο βάθος του οικοπέδου, 6μετρες σωλήνες.
Ένα κλάρκ φορτώνει στο βάθος του οικοπέδου τις σωλήνες στα φορτηγά και αυτό είναι όλο, όπως ήταν και οι ρητές διαβεβαιώσεις του αναδόχου και όπως εξηγήθηκε από την δημοτική αρχή καθαρά στο Τοπικό Συμβούλιο του Μύτικα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Άλλωστε η εταιρεία έχει ενοικιάσει ως κύριο εργοταξιακό χώρο και δεύτερο αγροτεμάχιο στα ''ΣΑΜΑΡΙΑ'', με υψηλή όχληση αυτός, πλησίον στο αγροτεμάχιο ''ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ'', για τοποθέτηση αδρανών και οικοδομικών υλικών, ενώ τα μηχανήματα έργου σταθμεύουν είτε σε αυτόν τον χώρο είτε στο οικόπεδο του βιολογικού στο ''ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ'' και όχι στο εργοτάξιο στην άκρη του οικισμού του Μύτικα.
Ο χώρος πίσω από το γήπεδο, ήδη έχει οριοθετηθεί, έχει περιφραχθεί, έχει καθαριστεί στην εντέλεια, έχει σηκωθεί και έχει στρωθεί άρτια και όταν με το καλό θα λήξει το έργο θα είναι έτοιμο και σε πολύ καλή μορφή, προστατευμένο από την απόθεση σκουπιδιών, για να πάρει την χρήση η οποία προβλέπεται από το σχέδιο πόλης Μύτικα, που είναι αθλητικός πολυχώρος με ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και τένις, κατόπιν ενεργειών και παρέμβασης της εκάστοτε δημοτικής αρχής και με τα θέλω της τοπικής κοινωνίας του Μύτικα και του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας.Σκαρίφημα του εργοταξιακού χώρου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος χώρος των 6,4 στρεμμάτων πίσω από το γήπεδο του Μύτικα, παραλήφθηκε από την διοίκηση Τριανταφυλλάκη ως μία τεράστια χωματερή, η οποία δημιουργήθηκε επί της διοίκησης του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, όπου ξαφνικά μία ημέρα, κάποια φορτηγά άρχιζαν να ξεφορτώνουν βουνά από μπάζα στο σημείο, χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, με προφορικές διαβεβαιώσεις ότι είναι προσωρινό και ότι τα μπάζα θα φύγουν σύντομα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Μετά από αυτό, όποιος έχτιζε ή ανακαίνιζε σπίτι στην Δ.Ε Αλυζίας, εκεί γινόταν η ανεξέλεγκτη απόθεση στα μπάζα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τεράστια βουνά από μπάζα, από οικοδομικά υλικά, από είδη υγιεινής και κάθε λογής σκουπιδαριό είχαν πνίξει τον Μύτικα, μία εικόνα τραγική στην άκρη του χωριού επί πάρα πολλά χρόνια και κάποιοι που είχαν τις ευθύνες διοίκησης έκαναν πως δεν τα έβλεπαν.
Το πρόβλημα έληξε επί διοίκησης Τριανταφυλλάκη το 2022, με δραστική παρέμβαση, με τον χώρο να αστράφτει (δείτε εδώ).
Ευχόμαστε με το καλό να προχωρήσει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο στην Δ.Ε Αλυζίας, ο βιολογικός Βάρνακα, Κανδήλα και Μύτικα να ολοκληρωθεί εντός των συμβατικών του προθεσμιών, με τήρηση της μελέτης του και με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Δ.Ε Αλυζίας, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και του περιβάλλοντος.


* Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. - Msc στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων Ε.Α.Π.


Mytikapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο