Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πάνω από 163.000 καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις



Το «κυνηγητό» των πλαστών αποδείξεων καλά κρατεί, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να έχει γίνει αποδέκτρια 163.610 καταγγελιών μέσω του «appodixi».

Από αυτές οι 74.202 είναι επώνυμες και οι 89.408 ανώνυμες....

Πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι αργήσει η πρόβλεψη για αμοιβές έως και 3.000 ευρώ για τις επώνυμες καταγγελίες, μέσω των οποίων αποκαλύπτεται φοροδιαφυγή, με αρκετούς καταγγέλλοντες να αναρωτιούνται, πότε θα δοθούν τα μπόνους στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, αν, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας, μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αφορά σε στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών, ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση μετά από απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται των 100 ευρώ, ούτε υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο