Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Απάντηση του π. Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Τσακάλη στον Αντιδήμαρχο Ακτιου Βόνιτσας Αποστόλη ΠέρληΑπάντηση του Κωνσταντίνου Τσακάλης στον  Αποστολη Πέρλη Είναι βαριά η κληρονομιά που σας αφήσαμε...


Μετά το τελευταίο δημοσίευμα σας κ. Περλη βλέπω, ότι ξεπερνάτε κάποια ηθικά όρια και θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ..

Κατανοώ ότι πρέπει να δείξετε, με οποιοδήποτε τρόπο (ας είναι και ανεντιμος), ότι παραλαβατε καμένη γη, αλλά ξεχνάτε ότι είμαστε στο 2024 και αυτή η πρακτική είναι ξεπερασμένη......

Παίζετε παιχνίδια της ελάσσονος αντιπολίτευσης (κ.Σώζου) με την οποία συμπορευτηκατε, για να εκλεγειτε και η οποία τώρα προσπαθεί να σας χρησιμοποιήσει για να χάσετε τ' αβγά και τα πασχαλια (μέχρι τώρα τα καταφέρνετε).

Ο τόπος μας είναι μικρός και ο καθένας μας κουβαλάει τη δική του ιστορία, γι'αυτό είμαι περήφανος για τη πορεία μου στην αυτοδιοίκηση και τη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μας.

Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι επαγγελματικά και με το κλάδο των οχημάτων, οπότε έχω εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Σε ότι αφορά, λοιπόν, τα οχήματα του Δήμου έχω γνώση και πληροφορίες για κάθε οχήμα του δήμου απ' το 2010. 

Όπως είπατε, είχαμε 80000 το χρόνο προϋπολογισμό (με αυξημένες τιμές λόγω ακριβείας) για τη συντήρηση 35 οχημάτων-μηχανηματων. Μέσος όρος δηλαδή, 2285 ευρώ ανά όχημα το χρόνο (όσο δηλαδή ,κοστίζει σε εμάς τους ιδιώτες το επιβατικό μας)....

Επομένως, καλό είναι, πριν εκφράσετε δημόσια τις κατηγορίες σας, να ανατρέξετε και σε στοιχεία του παρελθόντος. Πριν αναλάβει ο κύριος Αποστολάκης ήταν ενεργά κάτω από 20 οχήματα (ελάχιστα μηχανήματα εργου) και μ.ο. προϋπολογισμου 110000 ευρώ. Δηλαδή πάνω απο 5500 ευρώ ανά όχημα το χρόνο, με ωράριο δημοσίου και οχήματα πιο νεα!! 

Άρα, εμείς ειχαμε κάτω απ' το μισό κόστος συντήρησης. Αν βάλετε και τις ώρες που δουλεύαμε τα μηχανήματα και την εξοικονόμηση που είχαμε, κάνοντας πολλές δουλειές (καθαρισμους παραλιών, ρεμάτων, βλάβες, μπαζώματα δρόμων) το κόστος υποτετραπλασιαζεται... Γεγονός που θα σας αποδείξω τα επόμενα χρόνια. Η πρόβλεψη μου, μάλιστα, είναι ότι θα επιβαρύνετε το δήμο πάνω από 200.000 ευρώ με τη διαχείριση σας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ήταν όλα τα οχήματα ετοιμοπόλεμα και πάντα δίπλα στους πολίτες και στις υπηρεσίες έκτακτου ανάγκης (ρωτήστε τους ψηφοφόρους σας).

Επιπλέον, σε αυτή τη θητεία μπήκαν στο στόλο του δήμου τα πιο πολλά οχήματα από κάθε άλλη τετραετία, στη πλειοψηφία τους βαρέα οχήματα (Οχι επιβατικά που θέλετε να πάρετε τώρα για τους αντιδημάρχους σας. Ο κύριος Αποστολάκης είχε 17 χρόνια το δικό του όχημα και πήρε υπηρεσιακό από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών πριν δύο χρόνια).

Η μόνη μείωση οχημάτων που είχαμε στη θητεία μας, ήταν αυτή των οχημάτων των ΧΥΤΑ που τα δώσατε ΕΣΕΙΣ στο Δήμο Ξηρομέρου (Λογικό, αφού ο Δήμος Ξηρομέρου σας έδωσε τη διοίκηση των σκουπιδιών στη Πάλαιρο).

Είχαμε θητεία χωρίς προσωπικό για δύο χρόνια....ένα άτομο για δέκα δουλειές. Εσείς χάρις σε εμένα ξεκινήσατε να λειτουργείτε άμεσα, γιατί αν σας άφηνα ούτε καύσιμα δε θα μπορούσατε να βάλετε..

Ο δήμος έχει συνέχεια, δεν είναι ένα μαγαζί που ανοίξατε τώρα. Όπως κάθε φορά, στο τέλος της τετραετίας υπάρχουν κάποιες πιστώσεις, όπως υπήρχαν το 2019 το 2014 το 2010 και ούτω καθεξής, οι οποίες εξωφλουνται από την επόμενη διοίκηση. ..  

Κύριε Περλη, σας ενημέρωσα, όταν βρεθήκαμε ότι περιμέναμε χρήματα τον Ιούνιο, ωστόσο ήρθαν τον Νοέμβριο και δεν μπορούσαμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητές μας. Επίσης, προσφέρθηκα να σας βοηθάω σε ό,τι χρειαστείτε.

Ξεκινήστε, επιτέλους να διοικείτε, γιατί μέχρι τώρα μόνο χαλάτε και εκδικηστε... 

Αρχίζει η σεζόν και οι ανάγκες της περιοχής μας αυξάνονται ραγδαία. Είναι κόσμος που βγάζει το ψωμί του απ' τις προετοιμασίες που θα κάνετε εσείς, για να μπορέσουν να δουλέψουν και ακόμα δεν έχετε κάνει τίποτα και ούτε ρωτάτε για να σας βοηθήσουμε (θέλουμε το καλό του τόπου μας)... Με μας οι επιχειρήσεις ειδικά στη περιοχή της Παλαίρου ήξεραν ότι θα λάβουν καθαριότητα - παραλίες - νερό - ομπρέλες - ενημέρωση μέχρι και για τις διακοπές ρεύματος.

Βρήκατε όλους τους δρόμους έτοιμους, δε σας επηρέασε καμία κακοκαιρία και ζοριζεστε..

Τώρα που ξεκινάτε και τα δικά μας έργα δε ξέρω αν θα αντέξετε όλο το φορτίο.

Αυτή τη στιγμή τα έχετε όλα στον αυτόματο πιλότο. 

Πέρα από το κέντρο της Βόνιτσας που το καθαρίζετε, ανελλιπώς, στα υπόλοιπα είστε απόντες (στη Βόνιτσα έχετε 3 χειριστές και στη ΔΕ Παλαίρου κανέναν). Έχετε αφήσει τους προέδρους, να κάνουν μόνοι τους τις εκδηλώσεις, να κρεμάνε σημαιάκια, (στην Πάλαιρο βγήκαν για έρανο στις επιχειρήσεις για να κάνουν καρναβάλι και όσοι βοήθησαν, ένα ευχαριστώ δεν έλαβαν)να καθαρίσουν νεκροταφεία, και να μαζεύουν και τα ογκώδη απορρίμματα... Στην Πογωνιά, ο πρόεδρος πλήρωσε και τις λαγάνες.. δεν έβγαινε το μπάτζετ...

Προσγειωθείτε γιατί η περίοδος χάριτος τελειώνει...

Είναι βαριά η κληρονομιά που σας αφήσαμε...

Καλή σαρακοστή!21 σχόλια:

 1. Κωστάκη μην είσαι τόσο πολύ αυστηρός και μην τους μαλώνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άστο Κώστα. Ήταν πολλά τα χρόνια σας. Αποτύχατε. Δε σώζεις τίποτα η αλαζονεία και η έπαρση σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
  Αν δε μας κάνουν και αυτοί. ..άλλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ;ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για πια κληρονομιά μιλάει το παιδί για τον χρεοκοπημένο δήμο που παραδωσανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια παροιμία λέει:
  Λαγός την φτέρη έσυε κακό της κεφαλής του.
  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περλη σε εκθέτει ο Τσακάλης και δεν έχεις ακόμα 3 μήνες στο τιμόνι του Δήμου. Ευχαριστεί ο κασολας για τα καρναβάλια που στην Παλαιρο τα πλήρωσαν οι επιχειρηματίες και ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπατε. Μόνο να τα πάρετε από τον κόσμο τα χρήματα ξέρετε. Είναι αρχή ακόμα. Ε ρε γλέντια που θα ρίξουμε. Στην Πογωνιά δεν ντρέπεστε να συζητάει όλος ο κόσμος ότι δεν δώσατε ούτε για λαγάνες ; Αλλά ξέχασα εκεί βγήκατε 3. Ο κύριος Πανταζης δεν είναι πρόεδρος στην Παλαιρο αντιδήμαρχος είναι. Η Πογωνιά δεν ξεχνάει. Το αυτοκίνητο σου που μετέφερε σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Παλαιρου από το μεγανήνι πόσο κόστος έχει το χρόνο. ; Δεν είμαστε χαζοί Περλη. Όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όκ Νικολάκη , έμεινες και εσυ νηστικός τώρα . Μπράβο ρε Κασόλα λεβέντη ξεπάτωσες Καργιολαιους και Σολδαταιους . 15 χρόνια θα σε ψηφίζω ακόμα .

   Διαγραφή
 7. Ο Περρής να μας πει για την εταιρεία που μεταφέρει τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ και ετοιμάζεται για νέες μεταφορές από Βόρεια Κέρκυρα . Σύντομα θα έρθει εισαγγελικός έλεγχος Αποστόλη ακόμη δεν ξεκίνησες . Παρακαλώ να δημοσιευθεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κώστα μπάζει από παντού μην κοιτάς να τη βγάλεις καθαρή. Το ίδιο και για τον Αποστόλη μην λες πολλά γιατί γυρίζει μπούμερανγκ και εκτίθεσαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 3:51 για ύπνο καμαριμ για ύπνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μην τσακωνεστε ρε σε πέντε χρόνια να τσακωνεστε όχι από τώρα γιατί δεν πρέπει α αντέξετε για πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Έρχονται βαριά οστρογάρμπια και παγεροί βοριάδες.
  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αποστόλη πώς πάει η ανακύκλωση;; Δε τα έβλεπες τα οχήματα που δούλευαν όταν πέταγες τα ανακυκλωμένα στο πάρκινγκ του Δήμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τα. Κουρέλια. Τραγουδούν. Ακομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο πρώην Αντιδήμαρχος κ Τσακάλης ήταν αρμόδιος και για τις αποθήκες του Δήμου.
  Ο νυν Αντιδήμαρχος κ Πέρλης είναι αρμόδιος και για τις αποθήκες του Δήμου.
  Ερωτήσεις που χρειάζονται επώνυμες και σαφείς απαντήσεις.
  Κύριε Τσακάλη το 2019 παραλάβατε αποθήκη καυσίμων στη ΔΕ Παλαίρου ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
  Κύριε Τσακάλη το 2024 παραδώσατε αποθήκη καυσίμων στη ΔΕ Παλαίρου ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
  Κύριε Πέρλη παραλάβατε αποθήκη καυσίμων στη ΔΕ Παλαίρου ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
  Κύριε Τσακάλη και κύριε Πέρλη που βρίσκετε ( αν υπάρχει ή υπήρχε) η αποθήκη καυσίμων στη ΔΕ Παλαίλου;
  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
  Μαθηματικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ ΠΑΙΔΙΆ. ΤΟ 2032 ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ. ΕΣΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΑ ΜΠΆΖΩΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΝΗ. ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΤΗΣΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σαν το Τσακάλη κανείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τα λες και λίγα τα 800 και κάτι ψηφαλάκια.
   Σε αντίθεση με τους διοικούντες που δεν ξεπέρασαν ο καθείς από 200 -300

   Διαγραφή
 18. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟ ΈΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΧΑΧΑ ΤΩΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο