Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η πολλή σημαντική εκδήλωση για την ΟΧΕ/ΒΑΑ που αφορά το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου. Πλήρης απουσία της δημοτικής παράταξης ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', από μία υπόθεση ορόσημο για την ανάπτυξη του Δήμου.


Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, μία πολλή σημαντική εκδήλωση για το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου. Μιλάμε για την ανοιχτή διαβούλευση/τεχνική συνάντηση, για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου......

Ήδη οι δύο Δήμοι βρίσκονται σε διαδικασίες για την εκπόνηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης - Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης ΟΧΕ/ΒΑΑ Δήμων Ι.Π Μεσολογγίου και Ξηρομέρου.

Η στρατηγική καλείται να αποτυπώσει τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής των δύο (2) Δήμων, να εντοπίσει το τοπικό αναπτυξιακό δυναμικό και να αποτελέσει εργαλείο για την εφαρμογή αναπτυξιακών δράσεων σε συγκεκριμένες χωρικές ενότητες.

Τον Φεβρουάριο του 2023 (δείτε εδώ), με ενέργειες της διοίκησης Τριανταφυλλάκη είχαμε την επίσημη ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου για πρώτη φορά στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ), κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο, που ήδη είχε ανακοινωθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου από τον ίδιο τον Δήμαρχο τον Δεκέμβριο του 2022 (δείτε εδώ).

Θα πρέπει λοιπόν μέσω της ΟΧΕ/ΒΑΑ να διεκδικηθούν και να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις από την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, για υποδομές που λείπουν από τον τόπο. Είναι ένα εργαλείο, που με πολύ δουλειά, μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα για δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών στον Δήμο.

Δυστυχώς σε αυτή την πολλή σημαντική και σοβαρή συνάντηση, που άπτεται του μέλλοντος του Δήμου Ξηρομέρου, έλαμψαν δια της πλήρης απουσίας τους, δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την δημοτική παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', με τωρινό επικεφαλή τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, παρά τις προσκλήσεις που έλαβαν όλοι.

Θα μπορούσαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, διορθώσεις και παρατηρήσεις για την στόχευση της στρατηγικής και γενικά να εκπληρώσουν το καθήκον τους ως αντιπολίτευση σε μία πάρα πολλή σημαντική υπόθεση, όπως αυτή της ΟΧΕ/ΒΑΑ, που θα καθορίσει τις επόμενες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Μάλλον οι ιθύνοντες των ''ΚΑΘΑΡΩΝ ΧΕΡΙΩΝ'', θα εκτίμησαν ότι δεν είναι και πολύ σοβαρό το συγκεκριμένο θέμα. Προτιμούν να ασχολούνται με προσωπικά δεδομένα και με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, με κομμένα ξύλα από ελιές, να μας λένε πόσο πάνε τα λειβαδιάτικα στα Δημοτικά Συμβούλια και ότι αυτοί βρήκαν έναν εκεί που έδινε τόσα λεφτά για να νοικιάσει ένα χωράφι με νερό και ρεύμα και παραπέρα έναν άλλο που έδινε άλλα τόσα κ.λπ.

mytikaspress















5 σχόλια:

  1. Γιατί ρε Βασίλη οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης που ήταν; ήταν εκεί; αμ δεν ήταν. αλλά εσένα σε νοιάζει ο Γαλουνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ητανε αρκετοι και φαινονται απο τα καθαρα χερια ενας να πηγαινε ενας

      Διαγραφή
  2. ήταν τόσος πολύς κόσμος που δεν βρήκαμε καρέκλα να καθησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε δέκα άνθρωποι στο ακροατήριο. Τόσο ενδιαφέρον δείξαμε ως δημότες σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε λυστε τα προβλήματα και αφήστε το γαλουνη να κάνει ότι θέλει αυτός έχει τελειώσει πολιτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο