Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Απεντάχθηκε το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευτυχώς που η δημοτική αρχή Ξηρομέρου αγνόησε τις ανεύθυνες αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Πηγή πληροφοριών: https://www.lefkadatoday.gr

Απεντάχθηκε όπως πληροφορηθήκαμε το έργο για το αποχετευτικό δίκτυο Νικιάνας, Επισκόπου, Λυγιάς, Καρυωτών, Απόλπαινας, Τσουκαλάδων το οποίο είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό 14.500.000 € στο Ταμείο Ανάκαμψης.....
Αιτία της πολύ δυσάρεστης εξέλιξης που έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα στη Λευκάδα, ότι ο Δήμος Λευκάδας όφειλε μέχρι 31.12.2023 να έχει προσωρινό ανάδοχο για το έργο, πράγμα που δε συνέβη, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά και προφορικά για τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες.
Η συγκεκριμένη αναφορά μας γίνεται, διότι ακριβώς η ίδια περίπτωση ήταν και ο δικός μας βιολογικός καθαρισμός Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα, με τις σαφείς αναφορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ότι υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες μέχρι τέλους του 2023, που αν δεν τηρηθούν, το έργο θα απενταχθεί.
Ευτυχώς η δημοτική αρχή, με δουλειά και επιμέλεια έτρεξε τις προθεσμίες, δημοπράτησε γρήγορα και είχαμε προσωρινό ανάδοχο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αλλαγής του έτους και έτσι αποφύγαμε να έχουμε σήμερα την τύχη της Λευκάδας.
Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την ανεύθυνη και πολιτικά τυχοδιωκτική συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ο επικεφαλής της κ. Γαλούνης καταψήφισε τον Οκτώβριο του 2023 στην Οικονομική Επιτροπή το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού και τον προσωρινό ανάδοχο, με αιτιολογία την χαμηλή έκπτωση, ζητώντας να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός!!! Αυτό θα σήμαινε 1 χρόνο στη καλύτερη περίπτωση καθυστέρηση και από τα πραγματικά δεδομένα, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΛΥΖΙΑΣ και αυτό το γνώριζαν όλοι.
Επισημαίνουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, γίνεται ηλεκτρονικά και ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έκπτωση, δεν μπορεί να παρέμβει με κανένα τρόπο στην έκπτωση, δεν έχει καν γνώση ποιοι και πόσοι θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και επίσης το ποσό της έκπτωσης γυρνά στα ταμεία του Υπουργείου και όχι του Δήμου.
Ευτυχώς που η δημοτική αρχή αγνόησε τις αιτιάσεις πολιτικής ανευθυνότητας του κ. Γαλούνη και προχώρησε το έργο.
Μάλλον ο κ. Γαλούνης ήθελε και προσπάθησε να καταγράψει στο βιογραφικό του και δεύτερη απένταξη του βιολογικού στην Αλυζία (δείτε εδώ), αλλά δεν του έγινε η χάρη.

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο