Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Αγρίνιο – Καρπενήσι: Αποχή από τις ευρωεκλογές για τον «εμπαιγμό» πρότεινε το Συντονιστικό – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31/3


Νεότερη ενημέρωση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στον κόμβο “Τσίγκα” (πρώην Sprider), στην είσοδο της πόλης χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2024, από τα 50 και πλέον άτομα του Συντονιστικού για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι. ......  

Αρχική ενημέρωση: Για πολυετή εμπαιγμό με ευθύνη των κυβερνώντων, των βουλευτών και του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας  που έχει ως  αποτέλεσμα η οδική σύνδεση Αγρινίου – Καρπενησίου να μην προχωρά, έγινε λόγος στην αποψινή (1.3.24) συνάντηση μελών του Συντονιστικού που έχει δημιουργηθεί για τη διεκδίκηση του έργου.



Σε βαρύ κλίμα, έπειτα από τις  δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα υπάρχει καμία εξέλιξη για το συγκεκριμένο οδικό άξονα, παρότι έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη από το 7ο έως το 28χλμ., τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει έντονη και συντονισμένη αντίδραση, με παράδειγμα την τακτική που ακολουθήθηκε για τη μη κατάργηση του Εφετείου Αγρινίου.


Σε έντονο ύφος μίλησε ο εκπαιδευτικός Λίνος Υφαντής, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημοτικό καφενείο του Αγρινίου και αφού παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, με τελευταία εξέλιξη το πόρισμα ομάδας εργασίας του ΤΕΕ για νέα χάραξη, τόνισε την ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων για να βγει επιτέλους το έργο από το τέλμα.


Ανάμεσα στις προτάσεις που έπεσαν στο «τραπέζι» ήταν ακόμα και αποχή από τις ευρωεκλογές των κατοίκων της περιοχής που έχουν άμεσο συμφέρον από την υλοποίηση του έργου αλλά και να κληθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να πάρουν θέση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.



Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του ρεπορτάζ το «παρών» στη συνάντηση είχε δώσει ο Δημήτρης Τραπεζιώτης.


Όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση,  το σημαντικό είναι να αντιληφθούν οι πολίτες ότι το θέμα τους αφορά όλους  και είναι προς όφελός τους να συμμετάσχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις.






sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο