Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ξηρόμερο: Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Υπάρχει "Ρήξη" στην παράταξη "Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας";

 
     Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου πραγματοποιήθηκε με συνολικά είκοσι έξι θέματα προς συζήτηση.

Στην τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου, έγιναν και επίσημα οι παραιτήσεις του κ. Ζώγα και κ. Πανταζή, από τη δημοτική παράταξη "ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" εν συνεχεία ορίστηκαν, συγκροτήθηκαν και ανανεώθηκαν οι διάφορες επιτροπές που εκ του νόμου είναι απαραίτητες. .....

Πέραν από τα παραπάνω θέματα ιδιαίτερη σημασία είχε το 16 θέμα που αφορούσε την παράταση διάρκειας 5 μηνών(μέχρι 27/6/2024) για την περαίωση των εργασιών του έργου "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και της εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ξηρομέρου" με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Πολύζο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τον εισηγητή, η υπηρεσία, με την προϊσταμένη του γραφείου τεχνικών έργων & μελετών κα Ραλάτου ζήτησε την παράταση του έργου, διότι ο νέος ανάδοχος ζητά την παράταση λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου, το οποίο εκτελείται μόνο απογευματινές ώρες, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ο κ. Πολύζος σε ερώτησή του κ. Γαλούνη έδωσε και την πρόοδο των εργασιών οι οποίες μέχρι σήμερα είναι και έχουν περαιωθεί, οι ράμπες στο Δημοτικό, Γυμνάσιο Αστακού, στο Δημοτικό, νηπιαγωγείο Καραϊσκάκη, τουαλέτες στο Δημοτικό και Λύκειο Αστακού. Ο κ. Πανταζής σε ερώτηση του έθεσε το εξής, ο χρόνος με τους πέντε μήνες είναι πάρα πολύς, με την απάντηση όπως προκύπτει από το βίντεο της συνεδρίασης, να είναι ότι άλλαξε ανάδοχο το έργο. Επίσης και ο κ. Ζώγας έθεσε και αυτός το χρόνο της παράτασης.
Κατά την ψηφοφορία ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάγκας με το συνδυασμό του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη "Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας", ψήφισε "παρών", γεγονός που σημαίνει ότι δεν τον κάλυψαν οι τοποθετήσεις του εισηγητή κ. Πολύζου αλλά ούτε και η εισήγηση της προϊσταμένης του γραφείου τεχνικών έργων & μελετών κας Ραλάτου. 
Το "παρών" μπορεί να αποτελεί μία "Ρήξη" μέσα στην παράταξη  "Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας", καθώς δεν ακολουθεί την γραμμή της ή αποτελεί κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία που η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα στο έργο αυτό; Ο χρόνος θα δείξει την απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Αντιπαράθεση και δημοσιεύματα σε τοπικά blog δημιούργησε και το εικοστό πέμπτο θέμα που αφορούσε τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Έργων – Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 171/1987, έτους 2024 με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Γερόλυμο Σωτήριο.
Σύμφωνα με τον εισηγητή προτάθηκαν ως μέλη ο κ. Πολύζος Βασίλειος και ο κ. Μακρής Σωτήριος με αναπληρωματικά μέλη τον κ. Χρόνη Γιάννη και τον κ. Δρακά Παναγιώτη. Ο κ. Γαλούνης έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Μπαμπούρη και στην τοποθέτηση του ενημέρωσε το σώμα ότι η επιτροπή αυτή έχει ως αντικείμενο την παραλαβή έργων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μέχρι τα εξήντα χιλιάδες ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Στο σημείο αυτό ο εισηγητής διόρθωσε την τοποθέτηση του κ. Γαλούνη και ενημέρωσε το σώμα ότι η επιτροπή έχει ως αντικείμενο έργα μέχρι το ποσό των εξι χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Γαλούνης στη συνέχεια ζήτησε το ένα από τα δύο μέλη της επιτροπής να είναι από την αντιπολίτευση για λόγους διαφάνειας.
Γεγονός αποτελεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι Αναθέτουσες Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν ζητήματα, τα οποία ανακύπτουν από τον ορισμό μελών σε Επιτροπές. Ιδιαίτερα όταν μέλη Επιτροπών καταθέτουν δηλώσεις παραιτήσεως ή αιτήσεις εξαιρέσεως, με διάφορους ισχυρισμούς τους, ή πολλές φορές με διάφορες προφάσεις, ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον διορισμό τους. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν όμως να υπάρξουν υπόνοιες για κακή διαχείριση ή να χρησιμοποιηθούν οι παραιτήσεις αυτές ως αιχμή για μία στείρα και χωρίς ουσία αντιπολίτευση.    

Κλείνοντας με την ανασκόπηση της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου η ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του κ. Πανταζή Απόστολου που με τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις του  έδειξε ότι είναι διαβασμένος. Γεγονός είναι ότι τόσο οι ερωτήσεις όσο και οι τοποθετήσεις του, ήταν εμπεριστατωμένες και ειλικρινείς, προσπαθώντας να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τα θέματα. 

Η εικόνα του κ. Πανταζή στο πρώτο αυτό δημοτικό συμβούλιο έδειξε σοβαρότητα και τη διάθεση να βοηθήσει την διαδικασία για το καλό των δημοτών, παρά να κάνει μία αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.


20 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΔΕ ΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ... ΝΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΩΡΑ..... Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ

      Διαγραφή
    2. ΈΝΤΑΞΗ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

      Διαγραφή
    3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

      Διαγραφή
  2. μπραβο στον αστακιωτη πανταζη ηδα το βιντεο ερωτισης φωτια σινεχισε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δημαρχε προχωρα χωρις βαριδια για το καλο του τοπου οπως ξερεις μεχρι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικά αδιάβαστος δυο λάθη τραγικά πρώτο με τα μέλη και την εκπροσώπηση των γυναικών και δεύτερο με το ποσό για τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΩΝ ΑΠΩΝ ΚΛΠ...... ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως τους πετσοκοψες ετσι γερολιμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κύριος ταγκας γιατί ψήφισε παρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ούτε η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν προσήλθε στην συνεδρίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εκανε και δεν ηρθε κοιτα το τομαρι σου εσυ

      Διαγραφή
    2. δεν βλεπω ν αξαναρχεται και καλα θα κανει.....

      Διαγραφή
    3. μπα εμαθα οτι θα ξαναπαει

      Διαγραφή
  9. Μονο η 4αδα θα του μεινει του δημαρχου ολοι η αλλοι θα φυγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή έτσι τα αμολάτε .
      Σε λίγο καιρό θα δείτε εκπλήξεις απο 16 να γινονται 19

      Διαγραφή
    2. Ναι βαλε κ το γαλουνη κ το κραβαρη κ κλεισατε 19αδα

      Διαγραφή
  10. Ε οι κεραυνοι αρχισαν να πεφτουν.Να δεις ο Λευτερης κατι βροντες που αμολαει μαθαινουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο