Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Όντως για το Πρωτοδικείο Αγρίνιου, “κάποια πράγματα γίνονται και δεν λέγονται…”


Δεν μπορεί να πει κανείς, το είχαμε προβλέψει από τούτη εδώ την στήλη ότι τελικά αντί να έχουμε πρόβλημα με το Εφετείο, θα έχουμε με το Πρωτοδικείο, εδώ στο μαγευτικό Αγρίνιο!......

Για την ακρίβεια, βάλαμε το χειρότερο δυνατό σενάριο, να μην έχει καθόλου Πρωτοδικείο η πόλη, γνωρίζοντας ότι από τον αριθμό των υποθέσεων, την χωροταξία και το γεγονός ότι το Αγρίνιο έχει υποδομές κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πολύ πιθανό.

Συνέβη όμως το δεύτερο χειρότερο ενδεχόμενο: να μείνει και σε αυτό το θέμα στο Αγρίνιο μια “περιφερειακή” διοικητική οντότητα που θα “υπάγεται’ στο Μεσολόγγι, ακόμη κι αν διεκπεραιώνει πολλαπλάσιες υποθέσεις!

Τώρα υπάρχει σκληρή γλώσσα, όπως φάνηκε και από την σημερινή έκτακτη συνέλευση που έγινε μαζί με τη κοπή της πίττας του Δ.Σ. για την νέα χρονιά.

Αν εξαιρέσουμε τον κ. Κούγια (που θυμήθηκε ότι μεγάλωσε τον… Δημητράκη Σταμάτη!), ο οποίος ήρθε να δώσει λίγη…αίγλη, τα περισσότερα δίκια τα πιστώνονται οι δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου που έχουν την πιο συνεπή πορεία στο θέμα και, μάλλον όχι τυχαία, έμοιαζαν θορυβημένοι από την αρχή.

Ο δικηγορικός κόσμος της περιοχής, από την άλλη, μάλλον μπήκε από κάποιους στον ύπνο, οι οποίοι την ύστατη ώρα τράβηξαν τον δικό τους χαβά. Και δεν μιλάμε μόνο ανθρώπους από Μεσολόγγι μεριά, κυρίως μιλάμε για ανθρώπους που…καθησύχαζαν.

Αν κάτι πρέπει να πούμε, λοιπόν, γι’ αυτή την απώλεια(όπως διαφαίνεται) ουσίας αλλά και πρεστίζ για το Αγρίνιο, είναι ότι, αν θες να δώσεις έναν αγώνα, καλό είναι να μην λες “δεν πιστεύω τα δημοσιεύματα από τα αθηναϊκά ΜΜΕ”.

Να μην λες “δεν μιλάμε πολύ, έτσι κι αλλιώς τις σωστές ερωτήσεις τις ξέρουμε εμείς μόνο”.

Να μην λες “μερικά πράγματα γίνονται και δεν λέγονται και μερικά λέγονται και δεν γίνονται”…

Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο