Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Μαύρα πανό από την Δευτέρα στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου


Από την Δευτέρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις δικηγόρων,  δικαστικών υπάλληλων και φορέων του Αγρινίου, σχετική με την καθόλα άδικη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην βίαιη αλλαγή του δικαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία, με την ίδρυση κεντρικού Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, μέσω της μετατροπής του σε περιφερειακό......

Χθες Παρασκευή μέλη του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων έφτιαξαν τα πανό που θα αναρτηθούν στο δικαστικό μέγαρο την Δευτέρα που τα δικαστήρια θα νεκρώσουν μέσω της αποχής των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, αφού θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, που πρόκειται να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ημέρα στις 15:00 συζητείται στην Βουλή το έγγραφο που έστειλε ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων Αγρινίου Γ. Μαλούσης στους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα, έχει κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Μ. Ζαμπάρα του ΣΥΡΙΖΑ και στον Ν. Παπαναστάση του ΚΚΕ μετά από επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν, με αίτημα εξαίρεση της Αιτωλοακαρνανίας από τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας. Η συζήτηση, θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο