Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Ευχαριστίες στα προηγούμενα μέλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, κ. Αποστόλη Ντίνο


 facebook Giannis Triantafillakis

Μετά την σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχηθώ καλή θητεία, καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στα νέα μέλη.

Η μεγαλύτερη «προίκα» της πενταετίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας είναι οι μελέτες για Λιμενικά Έργα σε Αστακό και Μύτικα. Σε αυτό τον άξονα θα κινηθούμε για μόχλευση χρηματοδοτήσεων και αλλαγής του σκηνικού.

Οφείλω ιδιαίτερες, όπου λόγοι αυστηρά επαγγελματικοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.

Έναν άνθρωπο που τίμησε την θεσμική του θέση… ήπιο, συνεργατικό και εργασιομανή.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό αναφέρω:

1. Μελέτη- Αδειοδότηση- Δημοπρασία- Τοποθέτηση 2 πλωτών εξεδρών.

2. Μελέτη- Προμήθεια- Τοποθέτηση νέων σύγχρονων pillars με προπληρωμένη ηλεκτρονική κάρτα για υδροδότηση και ρευματοδότηση των ελλιμενισμένων σκαφών.

3. Μελέτη- Αδειοδότηση- Δημοπράτηση- Κατασκευή σταμπωτού δαπέδου στην παραλία Αστακού με αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και ομβρίων υδάτων-δέστρες. Το σημαντικότερο ήταν η προστασία της δυτικής πλευρά του λιμένα με ισχυρές αγκυρώσεις και οπλισμό (έμπροσθεν καφετέριας Δεμερούκη) κερδίζοντας χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών.

4.Εξασφάλιση πίστωσης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για μελέτες για λιμενικά έργα σε Αστακό και Μύτικα (το μεγαλύτερο ποσό για μελέτες στα όρια του Δήμου). Δημοπράτηση και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο των μελετών .

5.Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτηλίας για προμήθειες νέων pillars και αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού .

6.Αποκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Μύτικα

7.Επισκευή και κατασκευή νέων αγκυροβολίων στο Μύτικα

8.Καθαρισμός ακτών και παραλιών-Συντήρηση και διάνοιξη δρόμων .

9. Προμήθεια και τοποθέτηση νέων ομπρελών και θαλάσσιων ξαπλωστρών.

10.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Λιμάνια Αστακού και Μύτικα

11.Προμήθεια και τοποθέτηση αντλιών με μεγάλη ισχύ ,βελτιώνοντας τις άσχημες οσμές στο Λιμάνι του Αστακού (προσωρινό μέτρο μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του Βιολογικού)

12.Ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαντολογικών Όρων για το αλιευτικό καταφύγιο Αστακού .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο