Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς Αιτ/νιας για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο μπλόκο της Βόνιτσας.


        Σήμερα γίναμε μάρτυρες της απογοητευτικής – αν όχι εξοργιστικής – παρουσίας του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη στο μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στο μπλόκο στον αγροτών σαν να ήταν απλός θεατής στην κατεδάφιση της πρωτογενούς παραγωγής και όχι ως ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας εδώ και πέντε χρόνια. .....
Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την τεράστια ακρίβεια που μαστίζει τόσο το ελληνικό νοικοκυριό ούτε για την αισχροκέρδεια που υπάρχει, όταν η τιμή των αγροτικών προϊόντων είναι από 100% - 400% πάνω από την τιμή που πουλάνε οι αγρότες.  Στα αιτήματα που διατύπωσαν οι αγρότες δεν έδωσε καμία απάντηση παρά μόνο την χιλιοπαιγμένη κασέτα ότι η κρίση είναι εισαγόμενη και αυτός κάνει ό,τι μπορεί. Την ίδια στιγμή, στη Βουλή, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία που επιχειρεί να παραπλανήσει τον αγροτικό κόσμο για να κάμψει το αγροτικό κίνημα που έχει δημιουργηθεί. Προχωρά σε μία απλή αναστολή πληρωμών χρεών για τους πληγέντες αγρότες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ενώ δεν απαντά στα κύρια προβλήματα των αγροτών όσον αφορά τη γεωργική παραγωγή. Ούτε στο κόστος παραγωγής που αφορά όλους τους αγρότες ούτε στην καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών από τις καταστροφές στην παραγωγής τους λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει αποζημιώσει αυτούς τους αγρότες , αλλά ούτε έχει θέσει  καν σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές και κυρίως δεν έχει πει ποιο θα είναι το ύψος αυτών των αποζημιώσεων ώστε να μπορούν οι πληγέντες αγρότες να προγραμματίσουν τις εργασίες τους.

Εμείς ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δηλώνουμε ότι τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα και στο Νομό μας είναι όχι μόνο δίκαια αλλά και πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα για να λύσουν τα κατεπείγοντα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και να δώσουν μία ανάσα στην οικονομική ζωή της υπαίθρου.

Για αυτό συνεχίζουμε και δίνουμε τον αγώνα μαζί τους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο