Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την ΠΑΝ.ΣΥ, ένωσε και φέτος όλους τους Αιτωλοακαρνάνες.

 






Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2024, η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ., στο Ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel - Αθανασίου Διάκου 28, στην Αθήνα.
Η προσέλευση των φίλων Αιτ/νων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, για άλλη μια χρονιά. Τόσο οι Αιτωλοακαρνάνες όσο και οι φίλοι που τίμησαν την εκδήλωση έδωσαν το μήνυμα ότι η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, καθώς αποτελεί μία μεγάλη οικογένεια, μία πραγματικά ελπιδοφόρα δύναμη των ετεροδημοτών, που λειτουργεί προς όφελος του κοινού καλού.



Ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτης Ηλ. Χολής, καλωσόρισε τους καλεσμένους και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους.
Εν συνεχεία απευθύνει χαιρετισμό και ευχές, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός. Τη Βασιλόπιτα  ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, μαζί με τον πρωθιερέα του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πατήρ Βασίλειο Πόπη, ευχήθηκαν σε όλους τους παριστάμενους υγεία και κάθε καλό για το νέο χρόνο.

Το σοβαρό και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της εκτροπής του Αχελώου ήταν αυτό που παρουσίασε ο Γιώργος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής. Ο κ, Παπαναστασίου κάλεσε όλους να είναι κοντά στην επιτροπή με σκοπό την προστασία και το σεβασμό στις αποφάσεις του ΣΤΕ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε, τιμητικές βραβεύσεις με πρώτη τη βράβευση του Μουσείου Άλατος Μεσολογγίου του Νίκου Κορδόση και Δέσποινας Κανελλή – Κορδόση, ιδρυτές του Μουσείου και του κέντρου λόγου και τέχνης «Διέξοδος» για την ιστορική, κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του προς την πόλη του Μεσολογγίου, του Νομού και της χώρας. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

  Η δεύτερη τιμητική βράβευση ήταν στην Ολυμπία Βικάτου, η οποία πρόσφατα είναι η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, και αφορά το ιδιαίτερα αξιόλογο έργο της στην Εφορεία Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας τόσο αναφορικά με την αρχαιολογική έρευνα πεδίου, όσο επίσης οργανωτικά και διοικητικά, καθώς και για το πλούσιο ιστορικό-ερευνητικό της έργο που αφορά το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με Ελληνικούς χορούς από τις χορευτικές ομάδες: Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας- Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Βάλτου - Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
Ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακά τραγούδια: Ελένη Βίτσα (τραγούδι), Δημήτρης Καρακώστας (κλαρίνο), Κώστας Κουλτούκης (κιθάρα), Χρήστος Τσαμπόκαλος (βιολί).
Κλείνοντας με χορό με όλα τα χορευτικά και τους καλεσμένους μέχρι το πέρας της εκδήλωσης.


Δείτε πολλές φωτογραφίες ...




















































































































































































































































































































































































































8 σχόλια:

  1. Το δίδυμο φωτιά 🔥 που ούτε αντιπολίτευση δεν έκατσε να κενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς ,στην ώρα τους όλα !

      Διαγραφή
    2. Ποια ωρα του 19 του 23 του 29 του 34 η του 39 . φαπ φαπ

      Διαγραφή
  2. Ο Απανταχού ποτέ κόβει πίτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4:07 εσυ γιατί δεν παρεβρέθηκες χθες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ που ξέρς τι είμαι γω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα καλά ακόμα να το χωνέψουν τα χεράκια σόδα σόδα η γκαζοζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο