Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Στο Αγρίνιο η «τελετή παράδοσης» 90 laptops σε εκκλησίες για την ψηφιοποίηση των ενοριών


Mια ιδιαίτερη τελετή προγραμματίζει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την προσεχή Παρασκευή (12/1) στον Ι.Ν.Αγίου Αντωνίου στο Αγρίνιο......

Δεν θα είναι θρησκευτική αλλά «τελετή παράδοσης» ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 90 Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τους υπολογιστές παραχωρεί το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο διαχειρίζεται και πραγματοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα για ιερείς σε όλη την χώρα.


Το έργο ονομάζεται «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος» και πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής Μητροπόλεων και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα).

Σκοπός η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας και η ψηφιοποίηση των ενοριών και Μητροπόλεων. Οι παραδοτέοι υπολογιστές είναι φορητοί που μέσα έχουν εγκατεστημένα προγράμματα από τα οποία θα γίνεται η διαχείριση του ναού, θα εκδίδονται πιστοποιητικά και θα γίνεται ψηφιακά η διαχείριση του ταμείου.


Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει εξάλλου στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.


agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο