Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Χρήστος Μπόνης: Προτεραιότητα η τουριστική προβολή της περιοχής μας.



 Λιμάνι Αστακού, έξοδος για δεκαπενταύγουστο.

      «Πατείς με πατώ σε» ήταν για αρκετές ώρες το λιμάνι του Αστακού από τα εκατοντάδες ΙΧ. πού είχαν συρρεύσει για να μετακινηθούν σε Ιθάκη και Κεφαλονιά με το πλοίο της γραμμής.
Πέραν των οδηγών των οχημάτων υπήρχαν και δυο μεγάλα γκρουπ που είχαν το ίδιο προορισμό με αποτέλεσμα ο Αστακός να είναι μια μικρογραφία του Πειραιά.
Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η σπουδαιότητα με τις πολλαπλές ευεργετικές παραμέτρους που δημιουργεί αυτή η άγονη γραμμή για τον Αστακό. ...

Είναι σε όλους αντιληπτό ότι πέραν της οικονομικής ανάσας που παρέχει σχεδόν σε όλους τους επαγγελματίες της παραλίας του Αστακού (καφέ-ταβέρνες-φούρνος, περίπτερο,) αναδεικνύει τον Αστακό σαν εξαιρετικό κόμβο μεταφόρτωσης τόσο εμπορευμάτων όσο και ανθρωπίνου δυναμικού (επιβάτες). Αλλά και από τουριστικής προβολής ακόμη (παρ όλες τις τρανταχτές αδυναμίες που μαστίζουν χρόνια αυτόν τον τόπο). Μόνο η στάση η στάθμευση και η επιβίβαση των επιβατών δημιουργεί μια έστω και μικρή διαφήμιση. Αν στην πορεία βελτιωθούν κάποιες μικρές ατέλειες και παράλληλα κάποιες αδυναμίες γίνουν δυνατότητα, τότε θα έχουμε πολλά να ωφεληθούμε.
Και με την ευκαιρία αυτή (μιας και είμαι και Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών) θέλω να επαναφέρω το αίτημά μας προς την Δημοτική Αρχή πριν περίπου τρία χρόνια (νεοσύστατη αυτή νεοσύστατος και ο Σύλλογος) για την δημιουργία ενός μικρού οικίσκου πλησίον της ράμπας οπού με ένα υπάλληλο για δυο μήνες απασχόληση να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες (επιβάτες) ένα φυλλάδιο του Αστακού (χωρίς εξαιρέσεις βεβαία και για τις άλλες περιοχές, αλλά σαν σύλλογος εμείς αναφερόμαστε στον Αστακό) στο οποίο θα αναγράφεται τόσο η ιστορία όσο και τον πολιτιστικού πλούτο που έχουμε. Μέσω της διαφήμισης κινούνται και δουλεύουν όλα. Οι εποχές της δεκαετίας του 70 η και του 80 οπού μόνο μεσώ προσωπικών επαφών μεταφέρονταν τα μαντάτα. έχει ξεπεράσει προ πολλού και κυρίως από τους ανταγωνιστές μας.
Στην επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου θα θέσω θέμα στα μελή να προκαλέσουμε μια μικρή εκδήλωση για να ευχαριστήσουμε την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δυο πλοία (πιθανόν να είναι και δυο εταιρείες) και που τα δρομολογεί ακόμη στον Αστακό.






 

16 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΣΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δέν χρειάζεται να ρωταμε τα αυτονόητα
      Όσοι ορέγονται να μετατρέψουν τον Τουριστικό Αστακό σε ιχθυοτροφείο,
      ειναι εκτός της πραγματικότητας.

      Διαγραφή
  2. Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι θα πρεπει καποια στιγμη να φυγει η ραμπα των φερυμποτ απο εκει, να γινει εκβαθυνση του λιμανιου και να τοποθετηθει στο υψος του παρκου. Δεν υπαρχει κανενας λογος να μπουκωνει η εισοδος με νταλικες. Να μετατραπει το υπαρχων παρκο σε χωρο αναμονης φορτηγων και ιχ και το παρκο να μεταφερθει πιο κοντα στο λιμανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δημος Ξηρομερου δεν ειναι ο Αστακος και η Μαχαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιό τουρισμό στον Αστακό; Και πριν τις ιχθυοκαλλιέργειες ποιός ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στο τουρισμό στον Αστακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οτι εισαι βλ@@@@ας.. Απο ποτε απαγορευτε να εχουμε αποψη για τον τουρισμο ;;; Και για να το πω διαφορετικα πρεπει να εχεις αποψη για τις ιχθυοκαλλιεργειες για να εχεις και αποψη για τον τουρισμο ;;;; η ακομη καλυτερα τοσα χρονια με τις ιχθυοκελλιεργεις δεν ειχαμε αποψη για τον τουρισμο ;; Βεβαια με διαφορετικό πρίσμα βλέπουμε τον τουρισμό. Εσυ είσαι ανίκανος να εκφέρεις άποψη για την αναβαθμιση του τοπου μας και την προσελκυση επισκεπτων και το αντιπαραθετεις με τις ιχθυοκαλλιέργειες . Αλλα για να μην αφησω αναπάντητο το ερωτημα σου , σου απαντω.ΟΤΑΝ Η (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ) έμπαινε στον κοπο να μας ενημερωσει επισημως σαν συλλογο και να μας ζητησει την αποψη μας τοτε θα ειχαμε αποψη Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ #ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ# ειναι ο συλλογος Αστακιωτων .Αν ο Σ.Α δεν εχει θεση , τοτε γιατι μας ζητουν την αποψη μας.(προσοχη δεν εννοω την συμπαρασταση μας). ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ διαφορετικα καμια απαντηση σε ανωνυμους οσες μα@@@@ες και να γραφετε
    ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε συ 9.33 δικαιολογείσαι διοτι ζεις στην Κωνσταντινουπολη η στο Βελιγραδι ..Για ποιο τουριστικο Αστακο μιλας .Απ οτι ξερω δεν υπαρχει αλλος στην Ελλαδα(μπας και γινεται σύγχυση) Εδω και η πλαζ του Αστακου δεν ειναι νομιμη (με τις προδιαγραφες που θετει το κρατος) , για ποιο τουριστικο Αστακο μιλάς που σε θεματα υποδομης(κλινες, σίτιση, οργανωμενες πλαζ κλπ) ειναι στην χειρότερη μοίρα απο ενα τουριστικο μερος του Μαυροβουνιου.
    ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ ΕΧΕΙΣ!!!ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΛΟΥΒΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ,ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει υπάλληλος γι αυτό δωρεάν και λέγεται Τροχαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΣΥ 12.00 Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΛΗΣΕΙς ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ.
    ΕΛΑ ΠΕΣΤΩ ΕΧΕΙς ΠΙΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι τουριστική ανάπτυξη αυτό …μπάχαλο είναι που οποίος βρεθεί θέλει να φύγει το γρηγορότερο! Τουριστική ανάπτυξη απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και οργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε γάτα δεν θα περνάει η θα κινείται σε λίγες μέρες από τον Αστακό. Η απόλυτη ερημιά θα είναι όπως είναι πάντα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακριβώς η Τροχαία μοιράζει κλησεις και αποτρέπει αυτό το χάλι στο λιμάνι που έρχεται ο τουρίστας κ βλέπει το χάος κ τα πεζοδρόμια που είναι αποκλεισμένα απ τα αυτοκίνητα. Για να υπάρξει τουρισμός θέλει ευταξία και όχι μεθυσμένους στον δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΣΥ 2.50 ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!!!
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΣΕ ΤΟ ΤΖΟΝΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΡΗΣΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗ ΘΜΑΣΑΙ;;;;;;;;

    ΓΙΑ ΤΡΑΚΑΤΡΟΥΚΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΤΕΣ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μονο οχι ξερεται να λετε. Καμια προταση η εργο για αναπτυξη τοσα χρονια δεν εχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο