Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Απάντηση Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη στην πρόταση μομφής που έκανε ο κος Κασόλας στο ΔΣ.


     Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκης απαντά με τέσσερα βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόταση μομφής που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κος Κασόλας.
 
 

(video1)
 
   Ο Δήμαρχος στην αρχική του αναφορά,(video1), επισημαίνει ότι έχει έργο να επιδείξει, καθώς ως Δημοτική αρχή έχει κατακτήσει έργα πρωτοπόρα σε όλη την εμβέλεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα λόγω της πανδημίας Covid -19, του πολέμου, της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.
 Επιπροσθέτως, τονίζει ότι είναι πάντα παρών, ακούει τους πάντες και βρίσκεται δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμος στο γραφείο του για να κάνει διάλογο με τους Δημότες, να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους με ειλικρίνεια και να δώσει λύσεις σε όσα μπορεί, χωρίς να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτό είναι άλλωστε που τον διακρίνει η άμεση επαφή, η εμπιστοσύνη και οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα σε αυτόν και τους πολίτες. 
Στην συνέχεια γίνεται λόγος για το ότι ο Δήμαρχος παλεύει για την ανάπτυξη του Τόπου και είναι ανοιχτός σε διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της εκάστοτε κυβέρνησης και των άλλων κομματικών παρατάξεων, χωρίς πολιτικούς διαχωρισμούς. Ένας Δήμαρχος των Δημοτών και όχι των κομμάτων, ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, τον Καραμανλή, τον Σπίρτζη, τον Κουτσούμπα για να συζητήσει τα όσα αφορούν τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, χωρίς να κομματικοποιείται.

(video 2)


✅Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησής του, (video 2), Ο Δήμαρχος απαντά στο κ. Κασόλα για το θέμα των συμβάσεων σε εργολάβους με απευθείας ανάθεση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. 
Ο κος. Αποστολάκης επισημαίνει ότι στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή σε ό,τι αφορά την υπόθεση των Ασφαλτικών, ο ίδιος έδωσε την πρωτοβουλία στον κο. Κασόλα να φέρει προσφορά από όποιον εργολάβο αυτός θα ήθελε και από οποιοδήποτε μέρος της επιλογής του Αγρίνιο, Ηγουμενίτσα, Ναύπακτο, Ιωάννινα κ.λ.π, με σκοπό να τονίσει τη διαφάνεια που επικρατεί στην διαδικασίας της ανάθεσης κάποιου έργου και στην επίτευξη του. 
Το μέσο κόστος των εταιριών εκτός Δήμου ανέρχεται στα 20€/ τόνο, δηλαδή στο ¼ της αξίας. Επιπροσθέτως, θέτει τα επιχειρήματά του φέρνοντας ως παράδειγμα τις δράσεις του κου. Κασόλα ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και το γεγονός ότι ουκ ολίγες φορές έχει κάνει απευθείας αναθέσεις κατά το 2013-2014 και 2021-2022 σε εργολάβους άνευ πτυχίων. Έπειτα, τονίζει ο κος. Αποστολάκης ότι το μόνο που κατάφερε με την μικροπολιτική του ο κος. Κασόλας είναι να σταματήσει το έργο για τον δρόμο Πάλαιρος-Πογωνιά-Στενό-Βαρκό-Βαθυαβάλι –Πλαγιά –Περατιά –Άγιο Νικόλαο- Βόνιτσα και αυτό να σταθεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μετακίνησης των πολιτών, διότι το έργο θα είχε υλοποιηθεί. 
Τέλος, όποια ακύρωση έργου αγνοεί ο κος. Κασόλας ότι αποσκοπεί στους Δημότες και όχι στον κο. Αποστολάκη και σε οποιοδήποτε άλλο Δημοτικό Σύμβουλο.
 

(video 3)

✅Στο τρίτο μέρος, (video 3),ο κος. Αποστολάκης σχολιάζει τη στάση του κυρίου Κασόλα, ο οποίος ως μόνη του ανησυχία έχει την υπονόμευση και ακύρωση των έργων της Δημοτικής Αρχής, πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα κερδίσει τις απερχόμενες εκλογές και θα συγκεντρώσει την εκλογική δύναμη, που επιζητεί. 
Με κάθε μέσο τονίζει ο Δήμαρχος, ότι ο κος Κασόλας μάχεται εναντίον της ανάπτυξης του Τόπου μας και των Δημοτών μας, με σκοπό την εδραίωση της παράταξής του, εμποδίζοντας τον Γεώργιο-Θεόδωρο Αποστολάκη να υλοποιήσει τα αναπτυξιακά του έργα.
Ο Δήμαρχος, πολύ φιλικά συμβουλεύει τον κο. Κασόλα να αλλάξει μυαλά και ότι με αυτές τις πράξεις δεν θα μπορέσει να ορίσει ποτέ αντιδημάρχους. Οι Δημότες έχουν το γνώθι σαυτόν, μπορούν να κρίνουν και να ορίζουν τους εκλεγμένους τους αντιπροσώπους, αυτούς που οδηγούν τον τόπο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο και όχι αυτούς που υπονομεύουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους θέλοντας, έτσι να εδραιωθούν.

(video 4)

✅Κλείνοντας (video 4) o Δήμαρχος εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη του ως προς τον κο. Βίτσα και συμφωνεί και παυξάνει με τις απόψεις του. 
Επιπλέον, τονίζει ότι: “Τιμώ τον Άνθρωπο κύριο Βίτσα και θεωρώ τιμή και πολυτέλεια, που βρίσκεται ένας τόσο καταρτισμένος άνθρωπος στο Δημοτικό μας Συμβούλιο”. 
 
Απαντώντας, έτσι στη μομφή των λόγων του κου. Κασόλα.


Για την παράταξη Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε…
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης
 
 

29 σχόλια:

  1. Σε λίγο καιρό δεν έχετε που να κρυφτείτε. Το μέλι είναι άφθονο. Τούτη τη φορά θα τιμωρηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρώτησε το Βίτσα να σου πει, τι έλεγε για σένα Δήμαρχε , το Παντελή, τον Λάκια, το Πάντα, κλπ μέχρι το Φλεβάρη του 2019; Μετά πέρασε από το γνωστό υπόγειο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αποθήκη καυσίμων του Δήμου στη ΔΕ Παλαίρου, στην οποία προμηθευτής καυσίμων παρέδωσε στον υπεύθυνο της ποσότητα καυσίμων το Φλεβάρη του 2019, που βρίσκεται;

    Ο υπεύθυνος της αποθήκης καυσίμων στη ΔΕ Παλαίρου ποιος ήταν;

    Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε κ Βίτσα,
    Αντιδήμαρχε ( αρμόδιο για τις αποθήκες του Δήμου) κ Τσακάλη ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Φθινόπωρο του 2021 ,μετά από 25 υπογραφές κατοίκων της Πογωνιάς, ομόφωνα το Δημοτικό

    Συμβούλιο αποφάσισε τη διάνοιξη δρόμου και τη δυνατότητα πρόσβασης σε περιοχή της Πογωνιάς.

    Μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα πιθανότητα και εφέτος να μην μαζέψουμε τις ελιές μας.

    Δήμαρχε κ Αποστολάκη υπεύθυνε και αρμόδιε για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ γιατί αυτή η περιφρόνηση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου; ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    Πάντως στην ανοιχτή πόρτα σας ,όπως λέτε, να σας παρακαλέσω εγώ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ.

    Απαιτώ τη τήρηση των νόμων.

    Αυτή τη τήρηση με νόμιμο τρόπο θα επιδιώξω.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα ρε γιωργο γιατί πέφτεις τόσο χαμηλά και ασχολείστε με κάποιον κασολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως ήρθε η ώρα σου και δεν ξέρεις από που να πιαστείς δημαρχε και τα λες τόσο ωραία για να γίνεσαι πιστευτός . Επειδή κανένας δεν σε θέλει δώσε βήμα στον Σωζο γιατί έχουν και άλλοι όραμα για τον δήμο. Απευθείας αναθέσεις να πλουτίζεις εις βάρος των δημοτών. Μπράβο στον Θανάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κασολας για μια φορά τον κατηγόρησε με αυτό τον τρόπο θέτοντας μομφή. Η απάντηση του Αποστολάκη ήταν για κάθε τι άλλο εκτός από αυτό που κατηγορήθηκε. Δεν θα μιλήσουμε για σεβασμό στο αξίωμα που του δόθηκε, αλλά για έλλειψη αξιοπρέπειας και ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού είναι νόμιμο πως έχει το δικαίωμα ο κασολαςς και κάθε κασολαςς να το κάνει παράνομο;;;Μήπως δεν μας τα λες καλά δήμαρχε;Τρία έργα αξίας 1-2 εκατομμύρια δίνοντας τα σε εργολάβο τις αρεσκείας σου μια χαρά θα σε "προσέξει" δήμαρχε.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Η ΑΝΗΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ.ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΦΟΦΟΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥ ΣΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΕΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΗΣΗ.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα το δούμε ποιος θα κρυφτεί βρε ρεταλια νομίζετε ότι με τις κατηγορίες αυτές τις ψεύτικες ότι θα χάσει τις εκλογές ο δήμαρχος του λαού αποστολακης. Ξεχνάτε ένα πράγμα ότι ο αποστολακης είναι ο ίδιος ο λαός και εσεις οι πέντε που γράφετε αυτα χτυπάτε τον ίδιο το λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνά έξω από το χασάπικο να σου ρίξω κόκκαλο .Είσαι καλός στο γλυψημο βλεπω

      Διαγραφή
  11. Το αυτοκίνητο του δήμου δημαρχε τι δουλειά είχε στη Λευκάδα πέντε η ώρα το πρωί θέλει κλαμπάκια ο Τάκης και μην μας πεις πάλι όχι γιατί θα το πάρεις σε φώτο. Αυτά γίνονται και είστε τόσο αγαπημένοι και μετά σας φταίει ο Κάρολος. Ντροπή και παλι ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δήμαρχε τα βλέπω πολύ δύσκολα τα πράγματα σε αυτές τις εκλογές. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξηλωθεις κανονικά αυτή την φορά αλλιώς θα στην πάρει ο Σώζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κατηγορία του Κασολα είναι με στοιχεία που κρίθηκαν από την αποκεντρωμένη. Συνεπώς ο Αποστολάκης ενήργησε παράνομα με ποσό που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι μια απλή μομφή από ένα σύμβουλο. Είναι απόφαση της αποκεντρωμένης. Αν υπήρχε σεβασμός θα είχε παραιτηθεί. Αντί αυτού πελαγοδρομει και πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι είναι τυφλοί και ανόητοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΝΑΖΕΙς ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙς. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΛΑΟς. ΑΠΟΤΟΛΑΚΗ ΕΒΓΑ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΕΙ! ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τούτη τη φορά τα στοιχεία δεν πήγαν στο Τριανταφυλόπουλο. Πήγαν εκεί όπου έπρεπε να πάνε. Θα κλάψουνε μανούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε Γιώργο δεν ντρέπεσαι καθόλου υπάρχει έργο Πάλαιρος Πογωνιά στενό βαρκο βαθυαβάλι πλαγιά περατια Άγιος Νικόλαος Βόνιτσα ποιους κοροϊδεύεις ρε Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κασολα εισαι λιγος.
    Αποστολακη εισαι τιποτα.
    Κανενας απο τους δυο κ κανεις απο το συναφη τους να μην διεκδίκηση τιποτα.....μα τιποτα.
    Ολοι αυτοι πρεπει να μπουν στην ακρη κ να ερθει νεο αίμα.
    Η ΝΔ να καταλαβει οτι πρεπει να εχει καθαρα κ έντιμα παιδια για υποψηφιους κ οχι ατομα τα οποια εχουν σχεση με απολαβες απο τον Δημο.
    Οσον αφορα τους αντιδημαρχους δεν χρειάζεσαι κ πολυ για να καταλαβεις το ποιον τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρίξε τ αυτιά σου πίσω να ακούσεις το τι γίνεται στο παρασκήνιο τιμάς τον άνθρωπο Βίτσα τώρα ρε δεν ντρέπεσαι άλλος σου τον έφερε γιατί δεν ήθελε να σε βλέπει αι σιχτιρ από δω μας γέλασες πάλι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Κασολας κατέθεσε μια μομφή με ακριβες περιεχόμενο. Αν διαβάσετε ή αν ακούσετε το απαντά ο Αποστολάκης θα κατανοήσετε ότι ο άνθρωπος δεν απαντά σε κανενο κατηγορητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το στιγμιότυπο που αναφέρεται στο ότι όλοι θα γυρίσουν μέχρι την παρέλαση γιατί δεν το ανεβάσατε χαχαχα εδώ γελάμε, Γιώργο δεν ξέρεις πού βρίσκεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιά παρέλαση εννοεί ο ΚΑΡΡΥ του Οκτωβρίου ή του Μαρτίου ας διευκρινιστεί παρακαλώ

      Διαγραφή
  21. Σας έπιασε ο Κασολας τώρα τα υπόλοιπα είναι καφενείο .Οι πολίτες αυτό καταλάβαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητό Ξηρόμερο μα γιατί δεν ανεβάζετε όλα τα σχόλια δεν έχουν υβρεις απλά να μην μας περνάει για ζώα ο δήμαρχος που το παίζει έξυπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ. ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ. ΠΟΥ ΣΕ. ΚΑΙΕΙ. ΛΕΓΕΤΕ. ΒΑΣΙΛΗΣ. ΣΙΩΖΟΣ. ΤΟ. ΤΕΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ. ΚΟΝΤΑ. ΚΡΙΟΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΓΙΙΑΤΙ. ΕΙΣΑΙ. ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι βέβαια ο Κασολαςς λίγος,ο Σολδάτος θα έχανε το 2014 αν ήταν υποψήφιος,ο Φερεντίνος έχασε(τώρα λέτε να ξαναβάλει),ο Γούδας έτοιμος....Α ρε Ν.Δ της Βόνιτσας σας γλενταει ο καριολης...Ξυπνήστε ρεεεε..Αφήστε τον άνθρωπο να βάλει...Πάλαιρος συνέλθετε γιατί έχετε μερίδιο ευθύνης μεγάλο για ότι συμβαίνει στην ομάδα κασολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το συμπέρασμα που βγήκε από τα λεγόμενα του αποστολακη ήταν ότι είπε ότι μόνο ο βίτσας αξίζει και κανένας αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για ποα δεξιά μιλάς ρε φιλε αφού οι βουλευτές της δεξιάς στηρίζουν καριολη άστο να παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αφου κυβερνάει η Ν. Δ και βγάζουν δήμαρχο τον καριόλη βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει κύριοι βουλευτές του νομού. Με αυτή την τακτική που ακολουθείτε ουτε τον δικό σας δεν έπρεπε να βρίσκετε. Κατάλαβες Κυριε Καραγκούνη μόνο εδώ γίνονται αυτά βάλτε μυαλό τώρα δεν μπορείς να μας ξανά γελάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο