Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Όλα όσα ειπώθηκαν και απασχόλησαν τη συνέλευση κατοίκων στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.



     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, η Συνέλευση Κατοίκων στη ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ Ξηρομέρου, με κύριο θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων και το μέλλον του χωριού.  

Η πολύωρη συνέλευση των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πλατείας της κοινότητας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου κ. Στάικος Παναγιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κα. Χριστίνα Ταπραντζή, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος, ο πρόεδρος ΚΕΔΗΞ κ.Λευτέρης Μάντζαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Κώστας Γεωργούλαςο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου κ. Παναγιώτης Γκόλιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Μαχαιράς κ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσηςο πρόεδρος της κοινότητας Στρογγυλοβουνίου κ. Δημήτρης Χολέβαςο πρόεδρος της κοινότητας Σκουρτούς κ. Στάμος Τζογάνης  ο πρόεδρος της κοινότητας Προδρόμου κ. Δημήτρης Παπούλιας ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού - Πολιτιστικού Σύλλογου Χρυσοβίτσας κ. Σωτήρης Γαντζούδης, το μέλος του Σύνδεσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου "Τα Κόροντα" κ. Αλέξανδρος Σάββας, ο δημοσιογράφος κ. Θωμάς Μπαρμπαρούσης. 



Τη συνέλευση κατοίκων άνοιξε με το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρόνης, αναφέροντας ότι, το εγχείρημα της Συνέλευσης των κατοίκων για την κοινότητάς μας, αποτελεί για πολλά χρόνια μία από τις σημαντικότερες δικές μου πρωτοβουλίες, με στόχο να αυξήσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων για τη συμμετοχή τους στα κοινά, την ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των μέσων ενημέρωσης. Η συνέλευση όπως ανέφερε είναι το μέσο, για να προτείνουν τις προτεραιότητας και τις ανάγκες προς τα αρμόδια όργανα του δήμου ώστε ο δήμος να αναλάβει την υλοποίηση αυτών και να σταθεί αρωγός στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Γαζέτας Χρήστος (1956-2020)

Στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας σε έναν δικό μας άνθρωπο που επί πολλά χρόνια είχε τη διαχείριση του blog ΞηρόμεροNews
Συγκεκριμένα ο κ. Χρόνης είπε, δράττομαι της ευκαιρίας για να θυμίσω, και να υπογραμμίσω ότι, τόσο προσωπικά όσο και ως πρόεδρος της κοινότητας, θεωρώ πως η προσπάθεια αυτή είναι πέραν από τα παραπάνω, και ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς έναν αγνό Ξηρομερίτη, τον αείμνηστο Γαζέτα Χρήστο. Τον αγνό και ανιδιοτελή πατριώτη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, πάντα να προσπαθεί να εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό που πρέπει να έχουμε για το αγαπημένο μας Ξηρόμερο.
Αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι η έντονη επιθυμία του να προσφέρει στην κοινωνία του Ξηρομέρου μέσα από τους συλλόγους αλλά και ως διαχειριστής του ενημερωτικού blog ΞηρόμεροNews.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνουμε ενός λεπτού σιγή αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου Γαζέτα.
Παρακάτω το απόσπασμα από τη στιγμή που όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή:

Ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου κ. Χρόνη για τον πρόεδρο και γραμματέα της συνέλευσης, η συνέλευση κατόπιν συζητήσεως, ομόφωνα και παμψηφεί εγκρίνει την άνω εισήγηση του Προέδρου και αποφασίζει ως πρόεδρο τον κ. Νίκο Ζορμπά και γραμματέα την κα Θεώνη Γκόλια.


Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς ξεκινώντας τη συνέλευση, δίνοντας τον λόγο στο Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος έκανε μια απλή, ευθεία και ειλικρινή τοποθέτηση.  


     Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη συνέλευση που γίνετε στα πλαίσια της λογοδοσίας, της διαφάνειας, και εξωστρέφειας, συνεχίζοντας ότι το Ξηρόμερο αναπτυξιακά έχει αλλάξει ταχύτητα, τόσο μέσα από την ωριμότητα των μελετών, όσο και μέσα από έργα που υλοποιούνται, αλλά και από ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έλειπε από την περιοχή του Ξηρομέρου.
Καταλήγοντας ότι ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, βάζοντας τους στόχους μας.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της κοινότητας ο κ. Χρόνης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, ύψους 999.409,78 ευρώ για το δρόμο Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο, ένα έργο που οφείλετε στον πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιο Λιβανό.  Με πρώτη συνάντηση στις 13 Αυγούστου του 2021 για την υλοποίηση του έργου με τον διευθυντή του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον κ. Καραπάνο.


Δείτε παρακάτω τα αποσπάσματα βίντεο με τη Γενική Συνέλευση και στο τέλος φωτογραφίες:

Απόσπασμα(1) 

Απόσπασμα(2)

Απόσπασμα(3)

Δείτε τις φωτογραφίες:















28 σχόλια:

  1. Γλυκό. Φτιάξανε. Η. Αυγά. Σπάσανε. Και έγινε. Με. Επυτιχια. Κουβέντα. Έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΑΝ ΠΑΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που μας τα εξήγησε ο Δήμαρχος γιατί αλλιώς δεν τα καταλαβαίναμε. Έτσι μπράβο να μας αναλύει το έργο του γιατί είναι πολυσύνθετο όπως το ταλέντο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προεδραρα ο Χρόνης.
    Τεράστιος ο δήμαρχος.
    Για τους υπόλοιπους τί να πει κανείς;
    Τίποτα θετικό δεν βρήκαν;
    Ο κόσμος θα κρίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί στο αρχοντοχωρι ο πρόεδρος και το υπόλοιπο Συμβούλιο τα έχουν όλα λυμένα τα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονης: Ο καλύτερος προεδρος του Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πετσοκοψατε τα ηχητικά.
    Βάλατε αυτά που σας βόλευαν..
    Το σχόλιο να ανέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαπες έφαγε ο δήμαρχος στην Χρυσοβίτσα τον κόλλησε στον τοίχο ο Γεωργουλας με τον Σάββα και τον Μπαρμπαρούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα δειτε τα βοντεο κ θα δεις ποιος ξεβρακωσε ποιον..

      Διαγραφή
  9. Μια εκδήλωση απολογισμού δράσης τριών ετών για την Χρυσοβίτσα.
    20 Χρυσοβιτσανοι με το ζόρι.
    Αποτυχία της εκδήλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτο φτασαμε εδω. Γιατι ο κοσμος αδιαφορει για τα σημαντικα και νοιαζεται για κλαρινο - εκδηλώσεις με μαυρο χρημα.

      Διαγραφή
    2. Κ όσοι δεν πήγαν στέλνανε άλλους

      Διαγραφή
  10. Δεν ήξερε που να κρυφτεί οΑεριτζης δήμαρχος της καρδιάς μας του πήρε τα σώβρακα ο Γεωργούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμαρχος εξαφάνισε τον εξαφανισμένο Σαΐνη .

      Διαγραφή
    2. Δημαρχε αυτους που βοηθάς, σου τη φέρνουν. Γεωργούλας - Σάββας. Να ακούς τι σου λένε, κάποιοι μεγαλύτεροι😉😉😉

      Διαγραφή
  11. Ο άλλος δημοτικός σύμβουλος που ήταν ;; Επινε καφέ στην παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποτέ δεν παίζανε παιδιά κάτω στην τσιμεντένια πλάκα του συνεταιρισμού αυτοκίνητα χαλασμένα πάντα υπήρχαν πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμφανίστηκες ο Γεωργουλας σε συμβουλιο του Χρονη; Ε θα χιονισει καλοκαιριατικα στη Χρυσοβιτσα😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το χωριό δεν έχει πόσιμο νερό , δεν έχει άσφαλτο, δεν έχει Παπά να λειτουργήσει, δεν έχει οδοκαθαριστή, δεν έχει νερό ο κάμπος για τα χωράφια, δεν έχει ταμπέλες να δει ο επισκέπτης σε ποιο χωριό μπαίνει! Ωραία τα κλαρίνα αλλά ευθύνη έχουν και οι κάτοικοι που βάζουν αυτούς να τα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ντροπή ! Για το ύφος …ο καθένας βλέπει μόνο το δικό του εγώ και στη κορυφή ο Γκιολιας που θέλει να ευχαριστήσουμε το Λιβανό για το δρόμο. Είναι υποχρέωση του Γκιόλια …κατάλαβες και μείς Νέα Δημοκρατθα ψηφίζαμε αλλά μας έφερε τα ψάρια κατάλαβες ….και μας δίνει σανό όπως ο παλιός με διπλώματα! Κατάλαβες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Γεωργούλας το μόνο που έκανε για το δρόμο, ήταν να βγάζει φωτογραφίες όταν ήταν αντιπολίτευση. Τώρα με μια μελέτη του Δήμου 12500 ευρώ, αναλαμβάνει το υπουργείο τη χρηματοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν τον βλέπω καλά τον Τριανταφυλλακη με τόσα έργα που κάνει θα πάθει σαν τον Μητσοτάκη θα ξαναβγεί άνετα και θα τρέχει αλλά 5 χρόνια και ο γεωργουλας μαζί με τον φίλο του τον μακη θα ξαναπάνε ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ σε 20 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου θειε Πανοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποα κριτική κάνετε ρε σε έναν τριανταφυλακη. Που πήρε ένα διαλυμένο δημο και τον ανέστησε προσπαθώντας σε μια τετραετία να κάνει πιο πολλά Αμάν για το θεό βρέθηκε ένας έντιμος ένας άξιος δήμαρχος. Και εσεις οι ελάχιστοι προσπαθείτε να τον κατηγορήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΟ ΚΛΑΡΗΝΟΓΑΜΠΡΟΥΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΥΣ.ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΣΑΝ.ΑΝΑΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΛΟΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΘΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΙΛΟΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΜΗ ΛΕΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο