Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου: 600.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ


Ο Δήμος μας παύει πλέον να είναι «όμηρος» εσφαλμένων αποφάσεων του παρελθόντος στον ΧΥΤΑ
Σε λίγους μήνες αποκαθίσταται πλήρως η εικόνα του χώρου που θα λειτουργεί με νομιμότητα και ασφάλεια έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου του Δήμου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρου
600.000 € χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ......

Μια μόνιμη και τεράστια απειλή για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την καθημερινότητα του δημότη μας αλλά και για τα οικονομικά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου απαλείφεται οριστικά. Μαζί με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την διαχείριση των απορριμμάτων που αφορούν την ανακύκλωση, τον διαχωρισμό, την κομποστοποίηση, τα βιοαπόβλητα κ.λπ, ο Δήμος πλέον εκσυγχρονίζεται και στον πολύ κρίσιμο τομέα της εναπόθεσης.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, με το ποσό των 600.000 ευρώ, για τα έργα αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ενώ η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο, σε ότι αφορά την εξέλιξη και τις ανάγκες του έργου, ήταν και θα είναι συνεχής.

O Δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά:
«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Στέλιο Πέτσα για την ανταπόκριση του στο επίπονο και τεράστιας σημασίας αυτό ζήτημα.

Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος διότι μετά από μια και πλέον δεκαετία προβληματικής λειτουργίας και χρήσης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου με επιζήμιες και επικίνδυνες συνέπειες για όλους μας και μετά την πριν από ένα χρόνο καταστροφική πυρκαγιά, ο Δήμος μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαχθεί οριστικά και αμετάκλητα από αυτή την απειλή.

Η δημοτική μας αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Με μεγάλο αγώνα εργαστήκαμε νυχθημερόν, με κατάθεση ψυχής και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές τρικλοποδιές.

Κληρονομήσαμε άλλο ένα ακανθώδες πρόβλημα, ένα «κακό κοινό μυστικό», ένα τεράστιο βάρος, που αυτή την φορά άπτονταν της δημόσιας υγείας, αλλά επιδείξαμε και εδώ την αποτελεσματικότητα και την φερεγγυότητά μας .

Είχα δεσμευτεί γι’ αυτό προσωπικά στους δημότες μας και στα Δημοτικά Συμβούλια. Η δέσμευσή μου υλοποιείται.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο