Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Αγρίνιο: Ακόμα μια επίθεση σκύλου στο κέντρο της πόλης


Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε τρίχρονο - προβληματισμός για τα αδέσποτα.
 
Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Αγρινίου κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ των παραδοσιακών χορών.....

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε τρίχρονο παιδί στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα στην συμβολή με την οδό Μπαΐμπά.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ράμματα πίσω από το αυτί και είναι καλά στην υγεία του.

Για καλή του τύχη, δίπλα του βρέθηκαν οι οικείοι του και πρόλαβαν και τον απομάκρυναν προτού σημειωθεί ακόμη πιο σοβαρός τραυματισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ αύριο αστυνομικές αρχές θα προχωρήσουν, άσχετα με το αν υποβληθεί μήνυση, σε καταθέσεις για την συλλογή πληροφορίες για το χρονικό του συμβάντος.

Το πρόβλημα των αδέσποτων όχι μόνο στο κέντρο του Αγρινίου αλλά σε όλο το δήμο έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν με αρκετές καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί και στο agriniopress.

Μάλιστα πολλές από αυτές αφορούν και καταγγελίες στο κέντρο της πόλης, όπως το χθεσινό περιστατικό, από συγκεκριμένα αδέσποτα ιδιαιτέρως επιθετικά που προκαλούν προβληματισμό.

agriniopress.

4 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά ήτανε λάθος που έδωσαν την ευθύνη στους δήμους. Οι δήμοι ήταν και είναι άχρηστοι. Αστυνομία η περιφέρεια με προσλήψεις μερικών σύγχρονων μπογιαδων που θα τα συλλέγουν. Από κει και έπειτα στην Ευρώπη δεν τα μαντρωνουν κάπου , τους κάνουν ευθανασία. Δε πρόκειται να δούμε αλλαγή όσο δεν αλλάζει αυτο, θα σακαταεψουν όλο το κόσμο. Και τι να πούμε και στα χωριά ε; Ποιος θα τα μαζέψει από κει όταν δεν ασχολούνται με του Αγρινίου. Τέλος θέλει αυτεπάγγελτα να διώκουν όσους έχουν ζώα σε μπαλκόνια και ταράτσες που είναι άπειροι και τα τα σκυλιά αυτά μαζί με τα αδέσποτα κάθε περιοχής δημιουργούν Κομφούζιο κάθε νύχτα από τα γάβγισμα τα και άρα αδίκημα ηχορύπανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας υποθέσουμε ότι οκ οι Δήμοι να είναι αυτοί που ως φορέας θα έχει την μέριμνα (πάσης φύσεως) στο κεφάλαιο ΑΔΕΣΠΟΤΑ

    Δε θα πρέπει οι Δήμοι ως κρατική υπηρεσία να κάνουν σωστά τη δουλειά τους? Είτε είναι κρατικής είτε ιδιωτικής βάσης ο φορέας μιας τέτοιας υπηρεσίας, πού είναι το πρόβλημα ειλικρινά να δοθεί μια λύση?

    Φυσικά ουδείς λόγος όπως παρατηρείτε για τη στάση των φιλοζωικών οργανώσεων στα ατυχήματα / δυστυχήματα που συμβαίνουν. Η σύγχρονη τάση της εποχής να είναι MUST ο φιλοζωισμός αλλά ούτε λόγος για τον φιλανθρωπισμό, θεωρώ ότι ε ει απλώς ΞΕΦΥΓΕΙ. Μας νοιάζει πρωτίστως η κακομεταχείρηση των ζώων και καθόλου η κακομεταχείρηση ανθρώπων. Το ότι δε ταΐζω τα αδέσποτα δε σημαίνει ότι τα κακομεταχειριζομαι. Το ότι δεν έχω κατοικίδιο δε σημαίνει ότι δεν αγαπώ τα ζώα. Να συνέλθουμε λίγο.

    Αν αυτή η ψυχούλα το 3 χρόνο αγοράκι κουβαλήσει αργότερα έτη ζωή του βιώματα από την επίθεση του σκύλου, ποιος θα μεριμνήσει και ποιος θα είναι υπεύθυνος?

    Βαρέθηκα να βλέπω ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν με τα ζωάκια τους χωρίς λουρί. Βαρέθηκα να στρώνω την ομπρέλα μου στην παραλία και να περνούν από πάνω της σκυλάκια χωρίς λουρί. Βαρέθηκα να βγαίνω βόλτα νε τα παιδιά μου με το άγχος των αδέσποτων που πετάγονται μέσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Βαρέθηκα να ακούω την πλήρη υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής έναντι των ζώων.

    Όσοι δεν είστε άξιοι να έχετε κατοικίδιο, μη έχετε, φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας. Όσοι δεν είστε επίσης άξιοι να φροντίζετε επάξια τους δημότες των τόπων σας (πρωτίστως) παραιτηθείτε. Η φροντίδα των δημοτών σας και των επισκεπτών σας, είναι άρρηκτα δεμένη με τη φροντίδα των αδέσποτων για να υπάρχει ισορροπία. Καιρός να το καταλάβετε.

    Έλεος επιτέλους με όλο αυτό.

    Και όσοι εντάσσεστε σε φιλοζωικές οργανώσεις, προτού ξαναπροβαλλετε την επόμενη διαφήμιση για τα ζωάκια, σκεφτείτε πόσα παιδάκια δεν έχουν καθημερινά να φάνε φαγητό και δε δέχονται σωματική και ψυχική βία στην αθώα ψυχούλα τους

    Εύχομαι περαστικά στο αγοράκι και δύναμη στους γονείς να ξεπεραστεί το μετατραυματικό στρες τγς οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΖΟΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΟΝΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΟΥΝ ΕΓΓΡΙΣΗ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΣΠΟΤ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΙΚΙΟΥ ΡΑΔΙΚΙΟΥ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΖΟΑ ΕΣΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ.ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο