Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Στον απόηχο της εορτής του προστάτη Αγίου μας, Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Προστάτης μας, Άγιος Κοσμάς

“Νάχετε τό σταυρό στό μέτωπο, 
γιά νά σάς γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί”.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Θέρμο ο Προστάτης Άγιός μας, Κοσμάς ο Αιτωλός. Το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Θέρμου, που καταρτίσθηκε με τη συνεργασία της Εκκλησιαστικής Περιφέρειας Παμφίας, το παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί που έφθασαν από πολλά μέρη του Νομού μας και όχι μόνο. Όλοι τους, άναψαν το κεράκι τους και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου καθώς και το Ιερό Λείψανο Του.....

Ο Άγιος των Ελληνικών Γραμμάτων και Ευεργέτης του Δουλωμένου Έθνους, ο Θεόπνευστος Προφήτης, Ισαπόστολος, Διαφωτιστής του Γένους μας, ο Προστάτης μας και Ιερομάρτυρας, Κοσμάς ο Αιτωλός, δίδασκε Χριστιανισμό και Ελλάδα. Αεικίνητος, ακούραστος, γύρισε πολλά μέρη της Ελλάδας κηρύττοντας, διδάσκοντας, κτίζοντας Εκκλησίες και Σχολεία. Έδρασε την εποχή που οι Τουρκαλβανοί έσφαζαν τον Ορθόδοξο Κλήρο, εξισλάμισαν Ορθόδοξους Έλληνες και παρά την απογοήτευση που υπήρχε στα 300 χρόνια σκλαβιάς, μιλούσε για το ποθούμενο, με ελπίδα…

Το 2015, ο απανταχού Ελληνισμός γιόρτασε τα τριακόσια χρόνια από τη γέννησή Του, με πλούσια προγράμματα Θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» με μεγάλη επιτυχία και με σχετικό ψήφισμα. Έκτοτε, εκ μέρους του Συνδέσμου έγιναν πολλές παραστάσεις όπως: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση στον Υπουργό Υποδομών και ο Σύνδεσμος έλαβε επιστολές όπως, του Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου καθώς και από τον πρώην ΠτΔ κ. Παυλόπουλο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στις 4 Νοεμβρίου 2019 στέλνει σχετικό φάκελο στον Υπουργό Υποδομών και επαναλαμβάνει το ίδιο εγχείρημα στις 10 Αυγούστου 2020, το ίδιο θα πράξει και τώρα που το αίτημά μας έχει ωριμάσει αρκετά έτσι ώστε η σήραγγα της Κλόκοβας να λάβει το όνομα του Αγίου και προστάτη μας «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

Στις 28 Ιουλίου 2022 ο υπογράφων, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου, επικοινωνώ εκ νέου με τον κ. Παυλόπουλο και ταυτόχρονα με τον Περιφερειάρχη και φίλο κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον οποίο και Δημόσια ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας στέλνοντας το στον Υπουργό Υποδομών.

Κύριε Υπουργέ,

Ως Έλληνες, που ζούμε εκτός πρωτευούσης, σεβόμενοι το κορυφαίο Λειτούργημα που υπηρετείτε, μπορούμε να πιστώσουμε σε σας Εθνικές Ελπίδες και προσδοκίες και σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να προσδώσετε ουσιαστική και συμβολική θέση στο αίτημά μας.

Η Αιτωλοακαρνανία, η Δυτική Ελλάδα, όλοι εμείς και οι επόμενες γενιές, πάντα θα σας τιμούν.

Κύριε Υπουργέ τώρα έχετε το λόγο…



Η σήραγγα της Κλόκοβας σε «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο