Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τα προβλήματα λύνονται με όραμα, με σχεδιασμό, με ιεράρχιση, με στόχευση και κυρίως με μελέτες και επιστημονική γνώση των ειδικών και όχι με αυτοσχεδιασμούς και κομπογιαννιτισμό.

 




Μία από τις υποχρεώσεις του Δήμου Ξηρομέρου κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, ήταν η εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, παρά τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκε...... Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε και πλέον η νέα δημοτική αρχή έχει ένα μπούσουλα πως να κινηθεί, όχι αυτοσχεδιάζοντας, αλλά με χρήση επιστημονικής γνώσης που προέκυψε από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και προτείνουν συγκεκριμένα βήματα.
Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο, προτείνει την ανάπτυξη δικτύου 30 δημόσιων βρυσών σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, βάση του συγκεκριμένου νόμου 4736/2020, κάτι που φυσικά επιβάλλεται να υλοποιηθεί, από την εκάστοτε δημοτική αρχή που θα έχει στα χέρια της ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο, προϊόν επιστημονικής γνώσης.




Οι προτεραιότητες της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν άλλες και η λογική των απ' ευθείας αναθέσεων περίεργη. Θέματα που αφορούσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν τα άγγιζε κανείς και γινόταν απ' ευθείας αναθέσεις σε αντικείμενα που ψάχναμε να βρούμε πότε έγιναν και ποιο το αποτέλεσμα. Φωτογραφική τεκμηρίωση των απ' ευθείας αναθέσεων και του παραγόμενου έργου, φυσικά δεν είδαμε πουθενά ΟΛΟΙ μας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου ήταν και είναι ένας Δήμος με πολλά προβλήματα και αυτό δεν το αρνείται κανένας. Δυστυχώς η «φιλοσοφία» της διοίκησης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», ήταν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και έχει ο Θεός. Κανένα όραμα, καμία στρατηγική, καμία στόχευση, ελάχιστη δουλειά, ελάχιστη παραγωγικότητα, απουσία εκπόνησης μελετών για να δρομολογηθούν λύσεις σε φλέγοντα θέματα, διαχείριση της μιζέριας, μη είσπραξη ανταποδοτικών τελών, τεράστια αύξηση ΡΕΚΟΡ σε ΟΛΑ τα δημοτικά τέλη (πολλοί δεν το αναφέρουν σκόπιμα) και καπέλο πάρε και δάνειο 1 εκατ. ευρώ πάλι για τα ανταποδοτικά, προφορικές απ' ευθείας αναθέσεις, αναθέσεις αόρατες με αμφίβολο και μη ορατό αποτέλεσμα, σύρσιμο του Δήμου στα Δικαστήρια, χρέη... χρέη... χρέη νέα, σε όποιον μιλά ελληνικά, Δήμος δακτυλοδεικτούμενος και αφερέγγυος προς όλους...
Πλέον το Ξηρόμερο έχει αιρετούς και Δήμαρχο με ιδέες, θέληση, δεκτικούς σε προτάσεις και ανοιχτόμυαλους. Άλλοι μάλλον είναι οι κομπλεξικοί και τα αγύριστα κεφάλια, κολλημένοι στο παρελθόν, στην στείρα και αντιπαραγωγική άρνηση στο οτιδήποτε. Το «μαγαζί» Δήμος Ξηρομέρου μαζεύτηκε και κανείς δεν έχει αμφιβολία περί αυτού.
Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, αλλά πλέον υπάρχει και η βούληση να λυθούν, αλλά κυρίως ανοίγουν τα θέματα και εκκινούνε οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων, που πριν κανένας δεν ακουμπούσε.
Σήμερα στο Δήμο Ξηρομέρου έχουμε αντιπαράθεση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών νοοτροπιών. Η νοοτροπία του Δήμος για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, συγκρούεται με την ιδιοτελή και ερχόμενη από το παρελθόν νοοτροπία, Δήμος για τους λίγους, τους εκλεκτούς και συνήθεις υπόπτους.
Το πραγματικό ποτέ δεν είναι το ίδιο με το εικονικό...
Το ορατό δεν είναι ποτέ το ίδιο με το αόρατο...
Η δουλειά ποτέ δεν είναι το ίδιο με τη τεμπελιά...
Η ικανότητα ποτέ δεν είναι το ίδιο με την ανικανότητα...
Η οικονομία ποτέ δεν είναι το ίδιο με την σπατάλη...
Οι νόμιμα προσληφθέντες εργαζόμενοι με ασφάλιση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τους αόρατους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εργάζονται με μαύρα...
Το γεμάτο ταμείο ποτέ δεν είναι το ίδιο με το άδειο ταμείο...
Η συνεπής πληρωμή των υποχρεώσεων ποτέ δεν είναι το ίδιο με τα φέσια και τα χρέη...
Τα σταθερά χωρίς αύξηση δημοτικά τέλη αυτή τη στιγμή (και με μη εφαρμογή του τέλους Νεκροταφείου) δεν είναι ποτέ το ίδιο με την τεράστια αύξηση ΟΛΩΝ των δημοτικών τελών που έγινε την περίοδο 2014-2019, πάγια και κλίμακες... το οποίο δεν το ξεχάσαμε και ας κάνουν κάποιοι τους Κινέζους για τα κατορθώματα τους, αποκρύβοντας τις τεράστιες αυξήσεις σκόπιμα και συστηματικά.
Ο μη δανεισμός δεν είναι ποτέ το ίδιο με το δάνειο 1 εκατ. ευρώ για ΧΡΕΗ και όχι π.χ. για μία επένδυση.
Ο ευγενής και προσιτός Δήμαρχος, που μιλάει με όλους, είτε τον ψήφισαν είτε δεν τον ψήφισαν, ποτέ δεν είναι το ίδιο με τον αυταρχικό και αλαζονικό Δήμαρχο που τα ξέρει όλα και αν έχεις μάλιστα την ατυχία να είσαι πολιτικός του αντίπαλος, θα σε καθυβρίσει με τις χειρότερες εκφράσεις...
Αυτοί που βοηθάνε ανιδιοτελώς και με πραγματικό πνεύμα εθελοντισμού δεν είναι ποτέ τo ίδιο με αυτούς που πιάσανε στασίδι για να βιοπορίζονται από τον Δήμο, επειδή είναι ψηφοφόροι και αυλή του X Δημάρχου...
Οι πρόσληψη ειδικών συνεργατών μηχανικών, για να παράξουν μελέτες και έργο, δεν είναι ποτέ το ίδιο με την πρόσληψη ειδικών συνεργατών ψηφοφόρων μας.
Οι σαφώς λιγότερες, αλλά το κυριότερο πραγματικές απ' ευθείας αναθέσεις που λύνουν ιεραρχημένα προβλήματα που ποτέ δεν είναι ίδιες με τις εικονικές...
Ο φερέγγυος Δήμος δεν είναι ποτέ ίδιος με αυτόν που τον είχαν καταντήσει μόνιμα κατηγορούμενο από εργολάβους στα Δικαστήρια για χρέη σε προφορικές αναθέσεις παρακαλώ, χωρίς χαρτιά, χωρίς εγγραφή των ανάλογων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό. Προφορικές εντολές σε φίλους εργολάβους. Δήμος να χρωστά σε όποιον μιλά Ελληνικά.
Η πληρωμένη ΔΕΗ δεν είναι ποτέ το ίδιο με την απλήρωτη και το κόψιμο του ρεύματος στο Δημαρχείο για φέσια...
Η απροβλημάτιστη και βελτιωμένη κατά πολύ εικόνα στην ύδρευση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τις συνεχείς διακοπές στο νερό...
Η βαρύτητα στην εκπόνηση μελετών, που δίνουν μία προοπτική και μία συνέχεια για την επόμενη δημοτική αρχή δεν είναι ποτέ το ίδιο με την ανυπαρξία μελετών...
Ο Δήμος μαζεμένος και με καλά τα οικονομικά του σήμερα δεν είναι το ίδιο με τον κατεστραμμένο Δήμο που παρέδωσαν και έχουν την αμετροέπεια να έρχονται τώρα να κουνάνε το δάχτυλο, σε αυτόν που μάζεψε τα ασυμμάζευτα, αυτοί που παρέδωσαν χάος.
Το όραμα, το μεράκι και η γνήσια θέληση να αλλάξει και να αναπτυχθεί ο Δήμος, ακόμα και μέσα από λάθη και παραλείψεις, δεν είναι ποτέ το ίδιο με αυτούς που κάνανε την ενασχόληση με τα κοινά επάγγελμα...

mytikaspress

16 σχόλια:

  1. Μπράβο στον δήμαρχο που είχε προβλέψει αποκαιρόνσ μπούνε βρύσες και να δροσίζεται ο λαός.
    Και κι εγώ μια πρόβλεψη.
    Νέος υποψήφιος δήμαρχος το 23 θα είναι και απο Μαχαιρά με συν-πλην 0,1 % απόκλιση στις προβλέψεις μου κι' άς μήν είμαι κάν, μάγος και μάντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂Ρε Βασιλάκη όχι άλλο κάρβουνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρα τωρα θα βγει ο Θωμάς μπαρμπαρουσης και θα γράψει θετικά σχόλια για τον τριανταφυλλάκη και τους άλλους αιρετούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΟΣΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΧΑΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΟΥΣ. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΡΕΜΟΥΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε βρε ο πρωτοσαλτε του Ξηρομέρου ξανα παρων με την αντικειμενική άποψη του Φτου σου αγόρι μου Τι σου έχει κάνει βρε αγόρι μου ο Γαλουνης και σ έχει σημαδεψει τόσο ;Πόσο σ έχει πονεσει; Μήπως ερχεται κ στα όνειρα σου; Είσαι ο μόνος που ασχολείται μαζί του Ο τυπος είναι παρελθον πια Μονο εσύ δεν θελεις να το δεις για να μας τον κουνάς σαν μπαμπούλα Αγαπα τον γλυκό δήμαρχουλη όσο θέλεις σταμάτα όμως να Γκεμπελιζεις δεν πουλαει πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια πονάει πάντα. Τα παιδιά που 3 χρόνια δεν έχουν βάλει χέρι στο ταμείο του Δήμου έχουν βρει δουλεια: 5ευρω το σχόλιο. Αλλά πεινάνε. Και θα πεινάνε για πολύ ακόμα. Η λύσσα του να αρπάξετε τα λεφτά των πολιτών σας έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση.
    Δεν πειράζει. Ο Γιαννάκης που ήξερε πήγε για δουλειά.
    Παρακαλώ πολύ να ανέβει το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαγγέλλεται πανηγυρικώς με πολύ ωραία λόγια η τοποθέτηση δημόσιων βρυσών παροχής πόσιμου νερού. Δεν αμφιβάλλω για να μην παρεξηγηθώ ότι το νερό του δικτύου είναι κατάλληλο αλλά ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής εάν ο κος Δήμαρχος εκτός από τις προφορικές διαβεβαιώσεις και τις ανακοινώσεις του εργαστηρίου στο εξής αυτός και οι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δημοσίων αρχίσουν να πίνουν νερό από το δίκτυο. Δεν ξέρω εάν υπάρχει δημότης που να έχει δει τον κο Δήμαρχο ή άλλο δημοτικό σύμβουλο να πίνει νερό από το δίκτυο και να μην καταναλώνει νερό εμφιαλωμένο. Ευχαρίστως και καλοπίστως θα δεχόμουν τα όσα λέει ι ανακοίνωση εάν από αύριο έβλεπα όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πίνουν δημόσια νερό από το δίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το καλύτερο στην ανακοίνωση είναι αυτό που αναφέρει ότι οι απευθείας αναθέσεις λύνουν ιεραρχικά προβλήματα. Μάλιστα, τι καλές που είναι τώρα οι απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο λαλίστατος mytikas press ο οποίος κάθε φορά προσδίδει και μια νέα ιδιότητα στο Δήμαρχο της καρδιά μας, ξαναχτύπησε για να πεί τώρα πόσο ευγενής και προσιτός είναι ο Δήμαρχος της καρδιά μας το οποίο προσφάτως τον ανέφεραν ως ομορφότερο και νεότερο και που ξέρεις την επόμενη φορά κάτι θα βρουν να μας πουν αν όχι ψηλότερος μπορεί να χαρακτηριστεί ως άψογος κολυμβητής ή επιδέξιος χορευτής ή τέλειος αναρριχητής. Ας αναμένουμε λοιπόν. Όσον αφορά δε τις αναφορές του περί νοικοκυρέματος του Δήμου θα τον παρακαλούσα να μας δώσει αναλυτικά στοιχεία τι ακριβώς έχει εισπράξει ο Δήμος από Δημοτικά τέλη, τι έχει εισπράξει από Λιμενικά τέλη, πόσοι τήρησαν το διακανονισμό που έκαναν τον Δεκέμβριο του 2019 σχετικά με τις οφειλές στην ύδρευση και ποιο είναι το ποσό που οφείλεται από τα τέλη υδρεύσεως. Και για να είμαστε σαφείς και να μην μπερδέψουμε τον κόσμο δεν ζητώ συγκριτικά στοιχεία με τα έτη 2015 -2019 γιατί από αυτούς απαλλαγήκαμε αλλά τα αποτελέσματα της δικής τους χρηστής διαχείρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε άρθρο της Καθημερινής (31 -8-2022) παρουσιάζεται η έκθεση του WWF, που η οποία αποτιμά την πορεία εφαρμογής του ν. 4736, με τον οποίο ενσωματώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 η σχετική κοινοτική οδηγία (ΕΕ 2019/904) η οργάνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων και το εξής: Οι δήμοι υποχρεούνται από τη νομοθεσία να δημιουργήσουν κοινόχρηστες βρύσες για παροχή δωρεάν νερού σε παιδικές χαρές, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους συνάθροισης κοινού, με σκοπό να ενθαρρύνουν τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών. «Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ελάχιστα έχουν γίνει από την πλευρά των δημοτικών αρχών. Στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν προχωρήσει στην εκταμίευση πόρων για τη δημιουργία δημόσιων βρυσών».
    Στην ανάρτηση επαίρεται ο κος Δήμαρχος μέσω του mytika press για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο, προτείνεται και η ανάπτυξη δικτύου 30 δημόσιων βρυσών σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, βάση του συγκεκριμένου νόμου 4736/2020. Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ο κος Δήμαρχος γιατί καθυστέρησε επι δύο χρόνια να εκπονήσει το σχέδιο αυτό και το παρουσιάζει τώρα ως επίτευγμα;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννη είσαι ο καλύτερος δήμαρχος. Ο δήμαρχος της καρδιάς μας. Πολλά έργα έφτιαξες. Έργα βιτρίνας όμως. Για τα έργα ουσίας όπως οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά κλπ. δεν υπάρχει πλάνο ούτε πρόγραμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΥΦΙΖΩ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο