Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ανάστατοι για μείωση συντάξεων κατά 2 ευρώ


του Γιώργου Βαρεμένου*
Δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι άνθρωποι σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας είναι ανάστατοι επειδή διαπίστωσαν ότι η σύνταξή τους ήρθε μειωμένη κατά 2 ευρώ. Δύο ευρώ μείον τον μήνα, όχι την ημέρα...... Τί παίρνεις σήμερα με 2 ευρώ, θα απορούσαν στο Κολωνάκι. Κάποτε μπορεί να έπαιρνες ένα πιτόγυρο σήμερα κι αυτό έφτασε στα 3,5 ή και στα 4 ευρώ. Οπότε το δίευρο έρχεται και γίνεται σαν το παληό δίφραγκο. Δεν μιλάμε για την γκουρμέ Μύκονο, όπου πληρώνεις το σουβλάκι για φασιανό. Ποιός όμως τρώει στο Κολωνάκι πιτόγυρο, όπως θα αναρωτιόταν και ο Δημ. Κουτσούμπας;

Όταν η σύνταξη του ΟΓΑ είναι 350-370 ευρώ, η μείωση κατά 2 ευρώ γίνεται αισθητή. «Πολλοί πληρώνονται στις 27 του μήνα», μου λέει ιδιοκτήτης μινι-μάρκετ στα Καλύβια Αγρινίου. «Ξεχρεώνουν ό,τι μπορούν και από τις 2 του επόμενου αρχίζουν τα βερεσέδια.» Μετά από καταγγελίες, διαπίστωσα ότι η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ οφείλεται στην αύξηση του κόστους μεταφοράς των χρημάτων από τα ΕΛΤΑ. Ήταν 3 ευρώ, μετά έγινε 5 και τώρα 7 ευρώ! Τα παπούδια ντρέπονται να μη δώσουν και κατιτίς στον ταχυδρόμο που φέρνει την σύνταξη και είναι καλός άγγελος. Οι διαμαρτυρίες λοιπόν εκδηλώνονται επειδή ακούν στις τηλεοράσεις για αυξήσεις. «Δεν μας δίνετε που δεν μας δίνετε αυξήσεις, λένε, κόβετε από πάνω και 2 ευρώ; Αι σιχτίρ από ‘δώ!»

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

4 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΑ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ,ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΟΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. << Γιώργο, επτωχεύσαμεν. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ σε ολους τους βουλευτες που εχουν κυβερνειση,και εχουν την συνταξη του Αγροτη και του κτηνοτροφου στα 375 ευρω για οσους εχουν πληρωσει τουλαχιστον 25 χρονια.οσοι εχουν πληρωσει κατω απο 25 χρονια περνουν λιγοτερα.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ βαρεμενε.γιατι αυτοι οι ανθρωποι δουλευαν 365 ημερες το χρονο για πανω απο 45 χρονια.αν ενας βουλευτης θα ηταν στο αξιωμα τοσα χρονια ,εκτος τους τρελους μισθους και τις μιζες θα επερνε 12000 συνταξη το μηνα.και για να κανουμε αλλη μια συγκριση , Δ.ΥΠΑΛΗΛΟΣ που εργαζετε 20 χρονια 230 ημερες το χρονο περνει 1200 ευρω συνταξη συν το εφαπαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις μειώσεις που έκανε ο Κατρουγκαλος άχνα τις ξέχασες! Ενώ υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφορά μισθών συντάξεων κ δώρων ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο