Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ξεσηκωμός στο Θέρμο: Τη Δευτέρα συνάντηση με τους βουλευτές – «Όχι» στο κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος

 


Ξεσηκωμός στο Θέρμο: «Όχι» στο κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος λένε οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, σύμφωνα με το οποίο τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση με τους βουλευτές για το ζήτημα.......
Στην εφημερίδα μίλησε και ο o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, Μανώλης Μπεμπένης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θέρμο έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο με βάση το σχεδιασμό της Τράπεζας πρόκειται να κλείσει στα πλαίσια του σχεδιασμού για την αναδιάρθρωση του δικτύου των υποκαταστημάτων της Τράπεζας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι φορείς του Θέρμου έχουν επισημάνει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει για το Δήμο Θέρμου να μείνει η περιοχή χωρίς κανένα τραπεζικό υποκατάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα καταφεύγουν και κάτοικοι όμορων περιοχών στο Θέρμου από χωριά του Δήμου Αγρινίου και της ορεινής Ναυπακτίας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων του Θέρμου, το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συμμετείχε και ο Π. Αδαμόπουλος, εκπροσωπώντας το Σωματείο των Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, που για χθες είχε προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά, οι στάσεις εργασίας, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, έχουν προκαλέσει σειρά πολιτικών αντιδράσεων που εκθέτουν τη Διοίκηση για τις επιλογές της.

Ο Σύλλογος προσθέτει μάλιστα ότι «συνεχίζει τη σταυροφορία σε όλη την επικράτεια όπου επίκειται κλείσιμο καταστημάτων και δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι:


· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην εργασία.

· Αντιδρούμε στα συνεχή αποτυχημένα business plans που έχουν ως πρώτιστο στόχο την συνεχή συρρίκνωση του Δικτύου των καταστημάτων, και την περαιτέρω απομείωση του αριθμού των εργαζομένων.

· Στηρίζουμε την φωνή απόγνωσης των τοπικών κοινωνιών για ανοικτά τραπεζικά καταστήματα στην υπηρεσία των πολιτών, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων».

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας

Βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου για τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από το Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας.

Άπαντες στο Θέρμο θα παραμείνουν σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψουν στο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομική και όχι μόνο συρρίκνωση της περιοχής.
Μ. Μπεμπένης (Πρόεδρος ΣΕΥΤΠΕ): Πηγαίνουν από το Αγρίνιο στο Θέρμο για να κλείσουν νωρίτερα ραντεβού

Για το θέμα μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, Μανώλης Μπεμπένης, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε αυτό το σχέδιο συρρίκνωσης.
Ο Μανώλης Μπεμπένης

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί το κατάστημα του Θέρμου και τώρα και στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι πρώτοι που πλήττονται είναι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, αφού σε περίπτωση που κλείσει το κατάστημα, από την Τράπεζα θα μπει το εκβιαστικό δίλλημα «είτε παίρνεις δύο ψίχουλα και φεύγεις, είτε πας στη Ρόδο ή στην Κρήτη». «Το έργο αυτό» ανέφερε ο Μ. Μπεμπένης «το είδαμε τον προηγούμενο χρόνο, καθώς με αυτό τον τρόπο 1.000 συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν εκτός εργασίας».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ υπογράμμισε ότι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν όχι μόνο από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, αλλά και από την ίδια την Κυβέρνηση προς τις Τράπεζες. «Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, δεν μπορεί λοιπόν τώρα αυτός ο φορολογούμενος από το Θέρμο να πρέπει να διανύσει μια μεγάλη απόσταση και να κάνει μια διαδρομή 40 λεπτών για να πάει στο Αγρίνιο για να κάνει μια απλή τραπεζική συναλλαγή».

Ο Μ. Μπεμπένης ανέφερε ακόμη ότι το κατάστημα του Θέρμου πέρα από τα χωριά του Θέρμου και τα όμορα χωριά των γειτονικών δήμων, συνολικά πάνω από 30 χωριά, εξυπηρετεί ακόμη και κατοίκους από την περιοχή του Αγρινίου….

Όπως εξήγησε αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες γίνονται πλέον με ραντεβού και επειδή δεν υπάρχουν ραντεβού στο Αγρίνιο καθώς υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς, αναγκάζεται ο Αγρινιώτης να πάει στο Θέρμο για να εξυπηρετηθεί σε ορίζοντα μιας εβδομάδας, διαφορετικά στο Αγρίνιο μπορεί να του κλείσουν ραντεβού ακόμη και για 20 ημέρες μετά. «Δεν μας κάνουν χάρη να διατηρήσουν το κατάστημα του Θέρμου, είναι αναγκαιότητα για την περιοχή, τους κατοίκους και τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της περιοχής».

Τέλος ο Μ. Μπεμπένης εκτίμησε ότι η απόφαση για το κλείσιμο περίπου 50 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα πρέπει να θεωρείται ακόμη ειλημμένη, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

2 σχόλια:

  1. ειναι απολυτως κατανοητο το να εκδηλωνεις την διαφωνια σου με κινητοποιήσεις (αναφερομαι για τις συγκεκριμενες) αλλα παρακολουθωντας την επικαιτότητα και διαβαζοντας οτι ο Γ.Παπανδρεου κατεθεσε ερωτηση στην βουλη για το κλεισιμο καταστηματων της συγκεκριμενης τραπεζας στα Καλαβρυτα στην Πατρα και ενα ακομη στην Αχαια , μην τρεφετε αυταπατες φιλοι μου
    Ολες οισυστημικες τραπζες προχωρουν με γοργο ρυθμο σε κλεισιμο καταστηματων , που σημαινει κερδοφορια απο περιοριμσο υπαλληλων και ενοικιων , κερδοφορια απο συναλαγες μεσω ΔΙΑΣ και πολλες αλλες
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι καλά κ. Χρήστο Μπόνη που το κατάλαβες έστω και τώρα, ότι κουμάντο κάνει το μέγα κεφάλαιο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο