Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

4ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων: Back to Back για τη Σαλαμίνα


Για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατέκτησε του τουρνουά της Ναυπάκτου ο Τελαμώνας Σαλαμίνας κάνοντας το Back to Back στην 4η Διοργάνωση που έγινε στη Ναύπακτο το τριήμερο 24-26 Ιουνίου. Μετά από συναρπαστικό τελικό ο ΑΟ Τελαμών επικράτησε με 3-2 σετ του ΔΑΣ Δραπετσώνας και δίκαια σήκωσε στον αέρα του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου το κύπελλο του πρωταθλητή....

Οι αναμετρήσεις είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής, παρότι η οργανωτική επιτροπή υποχρεώθηκε το προηγούμενο απόγευμα να ακυρώσει τη συμμετοχή της Γ.Ε. Ναυπλίου λόγω κρουσμάτων covid. Οι ομάδες είχαν προσέλθει από νωρίς στην πόλη με τη Σαλαμίνα, τη Δραπετσώνα και τη ΑΠΣ Γλυφάδας να έρχονται από την Αττική, το Σπαρτιατικό ΓΣ να καταφτάνει από την πρωτεύουσα της Λακωνίας και την ομάδα ASD Roccalumera Pallavolo να μας έρχεται από το Ροκαλουμέρα της περιοχής της Μεσίνας, στη Σικελία της Ιταλίας. Οικοδεσπότριες ομάδες ήταν οι δύο ομάδες της Ομόνοιας Ναυπάκτου η Κ18 και η Κ16 που υποδέχτηκαν με χαρά τα κορίτσια από τις διάφορες περιοχές Ελλάδας και Ιταλίας.

Με σύστημα διεξαγωγής προημιτελικών και ημιτελικών οι ομάδες βρέθηκαν στην τρίτη ημέρα των αγώνων να αγωνίζονται στους τελικούς κατάταξης, σε μία ημέρα με συναρπαστικές αναμετρήσεις. Είχαν προηγηθεί δύο ημέρες με επίσημα και φιλικά παιχνίδια αλλά και αρκετό ελεύθερο χρόνο για τις ομάδες, που είχαν μόνο ένα παιχνίδι την κάθε ημέρα, για να γνωρίσουν την πόλη της Ναυπάκτου. Με την ακύρωση της συμμετοχής της ΓΕ Ναυπλίου η ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου Κ16 κατατάχθηκε χωρίς αγώνα την τελική ημέρα στην 7η θέση. Το πρώτο παιχνίδι κατάταξης ήταν αυτό ανάμεσα στην ASD Roccalumera Pallavolo και στον Σπαρτιατικό ΓΣ. Οι Ιταλοί του κ. Giorgianni προηγήθηκαν 1-0 στα σετ αλλά ο Σπαρτιατικός πήρε τα δύο επόμενα σετ και έκανε το 1-2. Οι Ιταλίδες αντέδρασαν και πήγαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όμως ο Σπαρτιατικός εκεί επικράτησε και νίκησε το παιχνίδι με 3-2.

Ο μικρός τελικός που ακολούθησε βρήκε αντιμέτωπες την Ομόνοια Ναυπάκτου Κ18 και τον ΑΠΣ Γλυφάδας. Η ομάδα της Γλυφάδας προηγήθηκε στα σετ όμως η διοργανώτρια Ομόνοια ανέτρεψε το σκορ και έκανε το 2-1. Τα κορίτσια της Γλυφάδας όμως ισοφάρισαν το παιχνίδι και πήραν τη νίκη μέσα από το τάι μπρέικ κατακτώντας την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Ο μεγάλος τελικός ακολούθησε και η Δραπετσώνα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας εύκολα το πρώτο σετ. Η Σαλαμίνα ανασυντάχθηκε και βελτίωσε το παιχνίδι της στο δεύτερο σετ όμως το καλό σερβίς της Δραπετσώνας την έβαλε στο τέλος μπροστά με 2-0 σετ. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Τελαμώνα που παρά τη σθεναρή αντίσταση των μικρότερων ηλικιακά κοριτσιών της Δραπετσώνας ισοφάρισαν αρχικά το σκορ και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα της Ναυπάκτου κερδίζοντας με 3-2 σετ.

Μετά από μια μακριά αγωνιστική ημέρα με πολλές ανατροπές σε σκορ και συναισθήματα ακολούθησαν οι απονομές. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Άρης Ρούμπας έκανε την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στους διαιτητές των αγώνων και στις ομάδες που δεν μπήκαν στα μετάλλια καθώς επίσης και στους τρίτους νικητές, την ομάδα του ΑΠΣ Γλυφάδας. Ο κ.Ξυγκάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΕΠ έκανε την απονομή των μεταλλίων στους δεύτερους νικητές, την ομάδα του ΔΑΣ Δραπετσώνας ενώ τα μετάλλια της πρώτης θέσης στον ΑΟ Τελαμών απένειμε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ κ.Κανελλόπουλος που μαζί με τον Γ.Γ. της Ομόνοιας κ.Ρούμπα έδωσαν στα χέρια της αρχηγού της ομάδας της Σαλαμίνας και το κύπελλο της διοργάνωσης. Οι πανηγυρισμοί από την πλευρά των νικητών έγιναν ακόμα εντονότεροι όταν άκουσαν πως μαζί με το κύπελλο κέρδισαν και FREE PASS για το νέο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Κορασίδων της Ναυπάκτου που θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα του 2022. Τη στεναχώρια των κοριτσιών της Δραπετσώνας μετρίασε το άκουσμα από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Ντίνο Τσακανίκα πως το βραβείο της καλύτερης παίκτριας παίρνει η δικιά τους Χριστίνα Τερζάκη, προσφορά του Ξενοδοχείου Λεπάντο. Η εκδήλωση έκλεισε με το σύνολο των κοριτσιών από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Ιταλία πιασμένες ώμο με ώμο να χορεύουν στον αγωνιστικό χώρο συρτάκι ενώ το συνηθισμένο πάρτι της διοργάνωσης αυτή τη χρονιά λόγω covid αποφασίστηκε από τους διοργανωτές να μη γίνει για τη μεγαλύτερη ασφάλεια στους συμμετέχοντες.

Η Διοίκηση της Ομόνοιας Ναυπάκτου ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ναυπακτίας για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του τουρνουά καθώς και το ξενοδοχείο Λεπάντο για τη συμβολή του στη διοργάνωση. Επίσης οφείλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που κάλυψαν υγειονομικά τη διοργάνωση όλες τις ημέρες των αγώνων, το Σύνδεσμο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, τη διοίκηση και το προσωπικό του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου και τις εταιρείες ΝΕΑ ΟΔΟΣ και ΔΡΟΣΟΣ για τη χορηγική συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Το 4ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Το μεγαλύτερο κέρδος για τη διοργάνωση ήταν τα χαμόγελα των κοριτσιών στο τέλος της ημέρας των τελικών και η πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην πόλη για την επόμενη διοργάνωση της Ομόνοιας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο