Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ. : Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων στην Αθήνα


Τ
α Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων σωματείων συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας , χαιρετίζουν τους συνταξιούχους του νομού, που παρά τις καιρικές συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν,....
Διαβάστε περισσότερα »
πήραν μέρος με τέσσερα λεωφορεία στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διεκδίκησης των συνταξιούχων στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 24 Ιούνη 2022 ώρα 11:00 π.μ.

Χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας που πήραν μέρος στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί τεράστια μείωση στο εισόδημά μας από όλες τις κυβερνήσεις . Μας έκοψαν 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ. Μας έκαναν οκτώ περικοπές στις συντάξεις. Έχουμε να δούμε αύξηση 10 χρόνια. Τελευταία η ακρίβεια μας αφαιρεί κάθε δυνατότητα ανθρώπινης επιβίωσης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το συνάδελφο Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελλάδας.

Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπία των Ομοσπονδιών κατέθεσε στα πολιτικά κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά μας.




Τα κύρια αιτήματα είναι :

 Η γενναία αύξηση των συντάξεων τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 € .

 Η λήψη άμεσων μέτρων κατά της ακρίβειας.

 Η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ.

Η λήψη μέτρων στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας 
Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού να μαζικοποιήσουν παραπέρα τα σωματεία τους και ενωτικά να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα μας προβλήματα.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο