Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Γιώργος Βαρεμένος για εληά Καλαμών: Ιδού τί έλεγα το 2020 – Σήμερα είμαστε άξιοι της τύχη μας


Στις 28 Απριλίου του 2020, δηλαδή πάνω από δύο χρόνια πριν, είχα προειδοποιήσει επί λέξει: «Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εληά Καλαμών δεν πρέπει να φθάσει ως την συζήτηση στο δικαστήριο.....
Διαβάστε περισσότερα »
Είναι καιρός αυτοί που “έστησαν” την υπόθεση μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση -ιδίως όσοι παράγοντες την στηρίζουν- να συνειδητοποιήσουν ότι αν επιτύγχαναν τον στόχο τους, θα είχαν διαπράξει ένα εθνικό έγκλημα. Υπηρετώντας έναν αδιανόητο ετσιθελισμό οι μέν και έναν παρανοϊκό και αδιέξοδο ρεβανσισμό οι δέ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο οποίος έχει συνείδηση των καταστροφικών παραμέτρων της υπόθεσης -που μπορεί να φθάσουν ως εκεί που δεν είχαν υποψιασθεί οι προσφεύγοντες- πρέπει να τους πείσει να αποσυρθούν διακριτικά. Το θέμα δεν αφορά την μία ή την άλλη περιοχή, αλλά τα συμφέροντα της χώρας και των παραγωγών. Ιδιαίτερα σε μία στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον των επιπτώσεων μίας νέας κρίσης, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές κινήσεις και προσπάθεια να μην μάθουν οι Έλληνες αυτό που “το’ χει τούμπανο ο κόσμος όλος”. Πρέπει με βεβαιότητα να αποτραπεί ένα έγκλημα, το οποίο θα επισύρει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποτραπεί.»

Αυτά έλεγα πριν δύο χρόνια και σήμερα νοιώθω απογοήτευση και οργή για την αυτοκαταστροφική κομματική τύφλωση και τον εγωιστικό ετσιθελισμό. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια, ενώ η διαβούλευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήταν η ευκολότερη, οδήγησε στην επ’ ωφελεία του συμφέροντος της χώρας Υπουργική Απόφαση του 2018. Έρχεται λοιπόν η “εκτροπή της λογικής”, μεγαλύτερη από μία εκτροπή του Αχελώου, για να γκρεμίσει ό,τι με μεγάλη προσπάθεια χτίσθηκε. Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο