Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Υψηλές πτήσεις αμετροέπειας και πολιτικού αμοραλισμού...


Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 8 Μαρτίου, διαβάσαμε με έκπληξη την αιτιολόγηση που γράφτηκε στα πρακτικά και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2021 (δείτε εδώ)....

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όλες οι πιστώσεις που είναι γραμμένες στον Προϋπολογισμό για εργασίες, υπηρεσίες, προμήθειες και μικρά έργα είναι στα όρια των απευθείας αναθέσεων, εκτός από τα έργα που είναι σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία του Π/Υ να εκτελεσθεί με την διαδικασία των απευθείας αναθέσεων».

Πραγματικά κάποιες φορές αισθάνεσαι την αμετροέπεια και την υποτίμηση της νοημοσύνης σου και αναρωτιέσαι... Μα καλά τι θεωρούν τους πολίτες;

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που σαν τέως Δήμαρχος:

· Έσπασε όλα τα ρεκόρ στις απ' ευθείας αναθέσεις με 6.005.171,89 €, ρεκόρ που εκτιμούμε ότι θα μείνει ακατάρριπτο για πάντα στον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ).

· Που τον πρώτο χρόνο θητείας του έκανε 1.191.862,13 € απ' ευθείας αναθέσεις, δηλαδή 137,87% παραπάνω από τις 501.046,76 € του αντίστοιχου πρώτου χρόνου της νυν δημοτικής αρχής, για να μην μιλήσουμε για την ποιοτική διαφορά των δύο αντίστοιχων περιόδων, που είναι και το πιο ουσιώδες, πολλές αόρατες σε σύγκριση με πραγματικές και υπαρκτές (δείτε εδώ).

· Που έκανε προφορικές εργασίες και προμήθειες 675.216,13 €, οι οποίες 232.565,76 € φανερώθηκαν ξαφνικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου 2019 (δείτε εδώ).

· Που σύναψε δάνειο περί του ενός εκατομμυρίου ευρώ για ισοσκέλιση ανταποδοτικών (δείτε εδώ) και παρέδωσε τον Δήμο καταχρεωμένο στην ΔΕΗ (δείτε εδώ), στον ΦΟΔΣΑ και στην ΔΕΥΑ Αγρινίου (δείτε εδώ).

· Που άφησε εν γνώση του στα ανταποδοτικά τέλη μία βραδυφλεγή βόμβα, με τεράστια χρέη και με ανύπαρκτες εισπράξεις το 2019 (δείτε εδώ).

Υψηλές πτήσεις αμετροέπειας και πολιτικού αμοραλισμού...

mytikaspress

23 σχόλια:

  1. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΤΕ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΔΡΟΜΟΙ ΧΑΛΙΑ ΥΟΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΟΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΡΕΜΑΤΑ ΜΠΑΖΟΜΕΝΑ ΠΛΗΜΥΡΗΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΝΡΟΠΗ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΗΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΟΙΥΣ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΜΑ ΜΕ ΝΑΙΟΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε , εκείνα τα λεφτά από την ύδρευση της Κανδήλας τι έγιναν; Οσο ήταν Δήμαρχος ο πρώην δικαιολογημένα η δικαστική έρευνα πήγαινε σαν χελώνα. Τώρα γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ικανοποίηση είδα την ανάρτηση του mytikaςpress και την καυστική απάντηση σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Υποθέτω θα διαθέτει τα στοιχεία και για τα πεπραγμένα την νυν δημοτικής αρχής οπότε θα μπορούσε να μας ενημερώσει Α) Πόσες συμβάσεις Προμηθειών και Υπηρεσιών έχουν υπογραφεί επι της θητείας την παρούσης δημοτικής αρχής με απευθείας ανάθεση και Β) πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέσω των απευθείας αναθέσεων. Θα επιμένω μέχρι να πάρω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες, το θέμα είναι ο κόσμος να καταλάβει και να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος και τον ψηφίσει πάλι γιατί τότε θα έρθουν χειρότερες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην παρεξηγηθω, χειρότερες μέρες θα έρθουν αν ξαναβγεί ο γαλουνης

      Διαγραφή
  5. Η δημοτική αρχή ακολουθεί πολιτική Μητσοτάκη φταίει ο σύριζα έτσι και εσείς φταίνε οι άλλοι λέτε ξεκολατε εσείς είστε οι νέοι διαχειριστές τώρα (γιατί για διοίκηση ούτε λόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ Μύτικα ΠΡΕΣΣ άφησε το γαλουνη και το παρελθόν τον έκρινε ο κόσμος, κοιτάξτε να κάνετε κάνα έργο για τον κοσμάκη που το μόνο που κάνετε μέχρι τώρα να βάζετε αναρτήσεις ότι καθαρίσατε τα νεκροταφεία ...πολύ μεγάλο έργο και πολύ μεγάλη είδηση τι να σου σου πω μωρέ καυμενε . λες και ο Δήμος δεν έχει την υποχρέωση να καθαρίσει τα νεκροταφεία ...ντροπή . βάλε τις φωτογραφίες με τις λεκάνες έξω από τους κάδους στο μυτικα μου έχουν 6 μήνες εκεί . βάλε και τις φωτογραφίες με τους κάδους στο μυτικα που βρωμανε και ζεχνουν γύρω γύρω και έιναι έτσι πάνω από χρόνο . και όταν σας κάνουν παρατήρηση φωνάζετε τον κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γνωριζεις ο μυτικας δεν ηταν ποτε τοσο καθαρος..γινεται δουλεια κ φαινεται τωρα εσυ καταλαβαμε ποια εισαι οποτε κατσε στο μαγαζι σου κ χαλαρωσε..

      Διαγραφή
  7. Σε λίγο που θα αναλάβει ο εισαγγελέας τις αμετροέπειες του Γιαννάκη σου και θα του απαγγείλει κατηγορίες για κακουργήματα ,τότε να δούμε που θα κρύβεσαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχ γελασαμε και σήμερα....μεχρι στιγμής από τις εκλογές μέχρι και σημερα ο ΣΤΑΙΚΟΣ είχε 2 αυτεπαγγέλτες κατηγορίες και πολλά δικαστήρια.και ο Γαλουνης κάθε μέρα δικαστήριο. Το ποιος θα πάει μέσα θα το δούμε. Αν θα θέλατε στοιχεία στη διάθεσή σας

      Διαγραφή
  8. 9:30 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΤΗΣΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΧΙ ΛΕΙΨΑ ΠΟΝΗΡΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΥΡΗΣΑΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.ΜΗΠΩΣ ΤΑ 500.000€ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΛΙΓΑ;

      Διαγραφή
  9. κυριε 8 και 55 εσυ που εισαι το καθεστωτος γαλουνισταν πως καθαριζατε τα νεκροταφεια??? αυτο που οπως λες ειναι υποχρεωση του δημου. για πες πως τα καθαριζατε λεβεντη μου και ποσο στοιχιζαν και πιοι πραγματικα επαιρναν τα χρηματα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα θέλω να μου πεις κάποιος για το βοθροφορο.........απο το γαλουνη

      Διαγραφή
    2. Ρωτα το γκολια που πηγαιναν τα λεφτα του βοθροφορου..μεγαλη κονομα..

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν παιρνεται το γκολια να σας πει τα λεφτα που πηγαιναν κ ποσα εβγαζαν?

      Διαγραφή
  10. Βασίλη εγώ τον Τριανταφυλλάκη ψηφισα όμως κοντεύει τα 2 χρόνια σε λίγους μήνες και βελτίωση δεν είδα ειδικά στα σκουπίδια μην σου πω ότι είναι και χειρότερα . Για το Μυτικα που βλέπω για τα αλλά χωριά δεν ξέρω παντού σκουπίδια, μπάζα όπως την πίσω είσοδο του Μυτικα στα παναγουλιωτικα κάδοι τρύπιοι και χαλασμένοι όπως στο άγαλμα του καράβια στην κοινότητα και άλλου .κάτι πρέπει να γίνει φίλε γιατί είναι χειρότερα από γανουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ειναι ολα αυτα κ εμεις δεν τα βλεπουμε ε?το αγαλμα εχει καθαριστει 10 φορες ως ωρας..κ καδοι εχουν μπει κ ποιο πολυ απο πριν..μαλλον δεν θυμασε τι ψηφισες..

      Διαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 10.02 ΚΡΥΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΙΣΜΕΝΟ
    ΤΟ 2023 ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φίλε 3:50 εγώ δεν λέω ασυναρτησίες και μην με προκαλείς γιατι δεν θέλω να γυρνάω και να βγάζω φοτογραφιες. Στην είσοδο του Μυτικα από παναγουλιωτικα είναι σαν χωματερή ??? τα καδακια στο άγαλμα είναι τρύπια και κουβάδες γύρω από τους κάδους γίνετε ο κακός χαμός ????? στην κοινότητα τα καδάκια τρύπια και ξεχιλισμενα ???? άντε τώρα κάντε δουλειά και αφήστε τους προηγούμενους να δέχεστε και κριτική και παρατηρήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις δικιο ολα αυτα εγιναν τον τελευταιο χρονο?τοσα χρονια γιατι δεν ελεγες τπτ ε?τα καλαθακια κ αυτα τωρα τρυπησαν ε?κ για της φωγογραφιες πρωτα δες πως ηταν ο μυτικας κ πως ειναι τωρα κ συγκρινε μονος σου της διαφορες..δεν λεω ειναι τελεια αλλα γινεται προσπαθεια κ φαινεται ενω πριν ο κακος χαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε λίγο αναλαμβάνει ο Γκόλιας αντιδήμαρχος και η ομάδα θα πετάει σε όλους τους τομείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πεταει μονο για τα χωραφια του για τα αλλα ξερουμε ενα τπτ.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο