Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Έγκριση σύμβασης για το έργο καταφύγιο τουριστικών σκαφών. -Ανοίγει ένας επιπλέον θαλάσσιος δρόμος για την Βόνιτσα.


        Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και από το Δ.Σ του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ" προϋπολογισμού 3.700.000 € το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, ΣΑΕΠ 001.
 
Το έργο θα περιλαμβάνει :
ασφαλή ελλιμενισμό 106 σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι 25 m, με τα εξής χαρακτηριστικά:
– εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2
– εμβαδό θαλάσσιας ζώνης 62.018 m2
– ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m
– επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m
– ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών
– πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα)
– κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο).
– Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κλπ)
– σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων
– πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνηπεριπάτου κ.α.). Καθώς και υποστηρικτικά υποέργα.
 

Το αμέσως επόμενο βήμα
, είναι η προγραμματική σύμβαση να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και να ελεγχθεί απο το ελεγκτικό συνέδριο. Αισιοδοξούμε πως το έργο αυτό μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2021. 
 
Δυστυχώς η παράταξη του κ. Κασόλα τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο Δ. Σ του Λιμενικού, καταψήφισε την προγραμματική σύμβαση, με την αιτιολογία ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί από το Λιμενικό Ταμείο και όχι από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Δεν γνωρίζει ο κ. Κασόλας οτι το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο, αφού δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο? Μήπως τελικά το πρόβλημα του είναι ότι προχωράει ένα μεγάλο έργο που για δεκαετίες φάνταζε ακατόρθωτο? 
 
Η παράταξη Συμφωνία Ελπίδας του κ. Μασούρα υπερψήφισε και στα δύο όργανα την σύμβαση. 
 
Ασφαλώς πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που έχει ανάγκη άμεση η Βόνιτσα καθώς θα προσθέσει αξία στην περιοχή, θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη. Ανοίγει ένας επιπλέον θαλάσσιος δρόμος για την Βόνιτσα.

4 σχόλια:

  1. ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ .ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΕΡΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα!!!! Φανταζε ακατόρθωτο δεκαετίες... Δήμαρχος δύο δεκαετίες ο Αποστολάκης! Θα το κατορθώσει τώρα νομίζεις ε;;;έλεγε προεκλογικά ότι θα είναι τετραετία των εργων(εκτελεσμένα)! Το '23 θα λεει είχα εκείνο έτοιμο,το άλλο το έκοψε το ναυτιλίας, το άλλο κόλλησε στις υπηρεσίες τις περιφέρειας, το άλλο δημοπρατηται τώρα, το άλλο το "έφαγε" το δημοσίων επενδύσεων, το άλλο ο κορονοιος.... Α ρε καψερε δεν βλέπεις πως κατάντησε η βονιτσα.. Ξυπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ κασολακια δεν πειράζει
    Υπάρχει το ξύδι για να σας περάσει ο θυμός !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο