Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Δημήτρης Ηγούμενος: Μήπως ήρθε η ώρα σοβαρά να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα;

Γράφει ο Δημήτρης Ηγούμενος

"Χρυσός το νερό σήμερα στο Ξηρόμερο.
Δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια έχουμε πεί το νερό-νεράκι.
Βροχές στη Δυτική Ελλάδα,ασταμάτητες.
Κι όμως πίνουμε εμφιαλωμένο νερό και το καλοκαίρι που γυρίζουμε απο τα θαλασσινά μπάνια πολλές φορές περιμένουμε ατέλειωτες ώρες για ένα ντούς λόγω συχνών διακοπών.
Τι συμβαίνει και με τόσα νερά,νερό δεν έχουμε;


Μπαμπίνη: σε δύο σημεία στο χωριό τρέχει όλο το 24ωρο απο χαλασμένους σωλήνες(δεν υπάρχει υπηρεσία στο Δήμο;).
Όσο για τις παράνομες βρύσες τελειωμό δεν έχουν.
Η Δημοτική αρχή τι κάνει; δεν τα γνωρίζει;
Τα γνωρίζει αλλά το κόστος (σε ψήφους) είναι πολύ μεγάλο.
Όποιος προσπαθήσει να καταργήσει τις παράνομες συνδέσεις την άλλη φορά θα χάσει τις εκλογές.Είναι απλό.
Και δεν τα έχω μόνο με την τωρινή Δημοτική αρχή,το ίδιο έκανε και η προηγούμενη.
Εγώ ο ίδιος ενημέρωσα τον πρώην Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί.
Μια 4 μελή οικογένεια στην Αθήνα πληρώνει 38 ευρώ το τετράμηνο.Στο χωριό η μάννα μου 101 ετών πλήρωσε 226 ευρώ το 2019 και τώρα 120 το τετράμηνο εννοείται.
Η απάντηση απο την προηγούμενη Δημοτική αρχή ήταν μήπως κάποιος γείτονας της κλέβει το νερό;
Ποιός γείτονας αφού μόνο υπερήλικες είναι το χειμώνα στα χωριά.
Οι υπεύθυνοι του Δήμου και της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης δεν έχουν προβεί σε καμμία μέριμνα ανακούφισης για το πρόβλημα αυτό.
Διερωτήθηκε κάποιος απο τους υπεύθυνους αν μπορούν οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας να πληρώσουν υπερβολικούς λογαριασμούς ύδρευσης,να πληρώνουν εμφιαλωμένα νερά και ποιό συγκεκριμένα στο χωριό μου εμείς που βρισκόμαστε στο πάνω μέρος του χωριού τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού και τις περισσότερες ώρες να μην έχουμε νερό.
Μήπως ήρθε η ώρα σοβαρά να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα;"

 πηγή-facebook:Δημήτρης Ηγούμενος

9 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΝΕ!! ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΡΑΓΙΖΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΑΝΤΖΑ!!!! ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΕΙΟ 29 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΠ.ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΙΡΑΖΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω ειδα μειωση του παγιου μενω στον αστακο λκαι πρωτη φορα μετα απο τριαντα χρονια δεν κοβεταο το νερο 30 χρονια ηταν χαλια και τωρα βλεπω προσπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ 1.15μμ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ .[ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ] ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε συνδημοτη Ηγουμενε
    Μου κάνει εντύπωση που όλοι εσείς που ενώ δεν ζει κανένας σας εδώ κανετε κριτική για αυτούς που ζούνε εδώ. Δεν είδα καμία ανάλογη ανάρτηση όταν ο δήμος πήρε 1200000 δάνειο που βαραίνει το νερό. Δεν είδα καμία ανάρτηση σας όταν στην ερώτηση του Δημάρχου προς τον τέως δήμαρχο εάν γινόταν αποκρυψεις στον προυπολογισμο έκανε την πάπια για χρεη που επίσης βαραίνουν το νερό. Δεν είδα καμία δική σας ανάρτηση όταν τον Δεκέμβριο του 2019 οι δικαστικές αποφάσεις για πληρωμές για έργα που αφορούσαν το νερό παίζει να ξεπερνούσαν τα 500000. Δεν κάνατε καμία ανάρτηση όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρουσίασε την έκθεση για τα χαλιά των αντλιοστασιων και του δικτύου που ενώ σπαταληθηκαν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες χρήματα ήταν ολα σε άθλια κατάσταση.Και εννοείται πως ούτε νερό υπήρχε διακοπες νερού κάθε 2ή 3 μέρα κτλ.
    Βλέπω λοιπόν μια ανάρτηση τωρα που με λυπεί.Γιατί περισσεύει η ψεύτικη αγανάκτηση. Δεν είδα όταν σας κορόιδευαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνετε ανάρτηση. Ίσως αν μιλούσατε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η και με τον δήμαρχο να είχες τις σωστές απαντήσεις. Σίγουρα όμως Όχι αυτές ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΑΙΡΟΥΝ. Εάν θέλατε λοιπόν να μιλάτε και να κάνετε μακροσκελή αρθρα Καλό θα ήταν να το κανατε από τότε που έπρεπε. Αλλά ξέχασα τοτε κανατε τουμπεκί, ξέρετε εσείς γιατί.
    Όσο για τον 8:03 που είδες εσύ στο Αιτωλικό να μοιράζουν νερο; ΑΛΛΑ θα εισαι ενας απο τους γνωστούς σχολιαστές του 5ευρου.
    Λυπάμαι και ντρέπομαι που θέλετε να λεγεστε και Ξηρομεριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κύριε 6:04,
    Μάλλον το άγχος σας να καλύψετε την τωρινή προεδρία του δήμου δεν σας άφησε να διαβάσετε ήρεμα το άρθρο του συνδημότη ,διότι αναφέρει φουσκωμένα τιμολόγια το 2019 καθώς και φουσκωμένες ανεκπλήρωτες απαντήσεις από την προηγουμενη αρχη.Πριν προβείτε σε αναφορές όπως με λυπει η ντρέπομαι θα ηταν καλό εάν είστε ενεργός πολίτης του Δήμου Ξηρομέρου η και περισσότερο ξηρομεριτης από εμάς τους υπόλοιπους να εστιάσετε στην επίλυση του θέματος και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού, διότι η αλήθεια βρίσκεται στον λογαριασμο που καλείτε να πληρώσει ο δημότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:49 πολυ σωστα τα είπες. Για το 1:15 το παγιο ηταν μειωμενο και στο σπιτι του δεν ειχε διακοπη νερου. Δηλαδη στους γυρω γυρω κομμενο και στο δικο του ετρεχε αφθονο.Ο 6:04 απο υπερβαλων ζηλο για να υποστηριξει το Δημαρχο εγραψε ΑΝΩΝΥΜΑ απαξιωτικες κουβεντες για αλλους Ξηρομεριτες τους οποιους λυπαται και ντρεπεται κιολας για λογαριασμο τους.Και δε λυπαται τον εαυτο του που τον θεωρουν χαμηλης νοημοσυνης και τον εχουν με πανακριβο νερο που ολο κοβεται .Πως να το κανουμε στην Μπαμπινη δεν πινεται κιολας αφου ειναι ολο γυψο απο τη γεωτρηση που ριχνουν μεσα.Και να υπηρχε κιολας παει στο καλο.Το καλοκαιρι στο πανω χωριο υποφερουν. Οι βρυσες ολο αλατα και γυψο,τα μεγειρικα σκευη το ιδιο,τα πλυντηρια για πεταμα.Αν δεν θελουμε να μιλανε οι συνδημοτες μας να μην τους αποστελλεται και λογαριασμος.Απο τη στιγμη που καποιος θα βαλει το χερι στην τσεπη του να πληρωσει ειτε αυτα ειναι ατασταλειες για τις οποιες δε φταιει, ειτε τελη ,ειτε παγια ,ειτε πανακριβο νερο δικαιουται να μιλαει οσο θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ 6.04μμ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ Ο-Τ-Α-Ν ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ [ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΡΩΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ]Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩΣΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΚΕΓΚΕ,ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΙ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΨΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΑΝΕ ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΙΛΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΑΙ,ΝΑ ΛΥΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκου φερέφωνο 6:04 τον δήμαρχο το βγάλαμε εμείς με τεράστιο ποσοστό ψήφων, έθεσε ένας επώνυμα συνδημότες ένα πρόβλημα, καί εσύ ένας ανώνυμος πετάγεσε σαν... από βρακί και μιλάς για τουμπεκί καί για ντροπή ξηρωμεριτων,που τόλμησαν επώνυμα να θέσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα, εξαφανίσω από το προσκήνιο του νυν δημάρχου, γιατί ζημιά κάνεις με τίς τοποθετήσης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο