Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ. Με σχεδόν απευθείας αναθέσεις έδωσαν τρία έργα 408.000 ευρώ σε δύο εργολάβους. Πήραν μόνο μία προσφορά ανά έργο!!!


ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης
21-03-2021

Αγαπητοί Αναγνώστες.

Δεν ορρωδούν (διστάζουν) μπροστά σε τίποτε. Ξεπέρασαν κάθε φραγμό πολιτικής πρακτικής. Με σχεδόν απευθείας αναθέσεις έδωσαν τρία έργα 408.000 ευρώ σε δύο εργολάβους. Πήραν μόνο μία προσφορά ανά έργο!!!!!!!!!!!!!

Σύμφωνα με τη κοινή λογική, τα ισχύοντα, το συμφέρον, τη χρηστή διαχείριση, τη διαφάνεια και το σεβασμό του δημοσίου χρήματος διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σημαίνει ότι, παίρνει αυτός που θέλει να εκτελέσει ένα έργο παίρνει τουλάχιστον τρεις προσφορές, η Επιτροπή ανοίγει τις προσφορές, τις αξιολογεί και ανάλογα αναδεικνύεται ο ανάδοχος του έργου.

Τι έγινε στο Δήμο μας; .... Θα σας παρουσιάσουμε αποσπάσματα από τρεις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και σας καλούμε να σκεφτείτε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ.

Από τη διαύγεια με ΑΔΑ : ΩΙ31Ω6Ζ-7 Ε3 και από το πρακτικό της 7ης/2021 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας , Αριθμός Απόφασης 58/2021 έχουμε:

. Στη Βόνιτσα, σήμερα την 5η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. κλπ

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος

2. ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3.ΠΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4. ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5 ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 6.ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(Αναπληρώνει τον κ.Πέρλη Απόστολο ) 7. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΠΕΡΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Οι οποίος δεν προσήλθε αν και νόμιμα προσκλήθηκε.

Στη παρούσα διαδικασία νόμιμα προσκλήθηκαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βόνιτσας, Κατούνας και Παλαίρου σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 75 Ν.3852/10 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18,οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη Συνεδρίαση αν και νόμιμα προσκλήθηκαν. Κλπ

Ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπή τα έξης: Με την 7421/03-10-2020 (ΑΔΑ :6ΜΣΟ46ΜΤΛΒ-76Ν) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κήρυξε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας την Δημοτικής Ενότητα Παλαίρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών , και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 21-09-2020.

Με την 30/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών για το ανωτέρω έργο, εγκρίθηκαν η μελέτη και τεύχη δημοπράτησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ», προϋπολογισμού 241.000,00 € με ΦΠΑ, εγκρίθηκε η προσφυγή στην διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης για την ανάθεση του έργου με τίτλο, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 (γ) του Ν 4412/8-8-2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών”, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και εγκρίθηκε η πρόσκληση και καθορίστηκαν οι όροι της για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του ως άνω έργου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2γ (λόγω κατεπείγουσας ανάγκης) του Ν.4412/2016.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής το 1ο πρακτικό της Επιτροπής κλπ

Στη Βόνιτσα σήμερα 03/03/2021 και ώρα 11.00 π.μ., συνεδρίασε η Επιτροπή διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών κλπ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν παρόντες: Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ 1 ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ Π.Ε. 7-ΧΗΜ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 2 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ Π.Ε. 3-ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3 ΤΣΙΚΟΥΡΩΝΑ ΕΥΔΟΞΙΑ Π.Ε.3-ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη: κλπ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού έλαβε την προσφορά που κατατέθηκε μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στην Επιτροπή Διαγωνισμού κλπ

Η προσφορά που υποβλήθηκε εμπρόθεσμα και έγινε δεκτή προς αποσφράγιση και αξιολόγηση Φακέλου δικαιολογητικών είναι η εξής:

1. Χχχχχχχχχχχχχχχχχχ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ . με αριθ. Πρωτ. Κατάθεσης φακέλου Προσφοράς 2093/03-03-2021

Αμέσως μετά την κατά τα ανωτέρω ολοκλήρωση της παραλαβής της προσφοράς και καταγραφής των δικαιολογητικών συμμετοχής ακολούθησε η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς, η μονογραφή της από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού και η ανακοίνωση των επί μέρους στοιχείων της, τα οποία επίσης καταχωρίζονται στο ίδιο ως άνω πρακτικό. Στη συνέχεια η Επιτροπή Διαγωνισμού προέβει σε έλεγχο της ολόγραφης και αριθμητικής αναγραφής του ενιαίου ποσοστού. Το επιμέρους ποσοστό έκπτωσης του οικονομικού φορέα έχει ως εξής:

1. χχχχχχχχχχχχχ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με ποσοστό έκπτωσης ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ(44%). κλπ

Α/Α Περιγραφή Μονάδα Μέτρησης Ποσότητα Ποσοστό Έκπτωσης επί του Προϋπολογισμού Ολογράφως Αριθμητικά 1 Σύνολο εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ» Πλήρης Κατασκευή(ως μελέτη) 1 Σαράντα Τέσσερα 44% Σύνολο καθαρής Αξίας με εφαρμογή της έκπτωσης 108.838,71 Φ.Π.ΦΑ24% με εφαρμογή της έκπτωσης 26.121,29 Σύνολο με ΦΠΑ % με εφαρμογή της έκπτωσης 134960,00

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Διαγωνισμού ελέγχει τα δικαιολογητικά συμμετοχής σύμφωνα με Αριθ. Πρωτ. Πρόσκλησης: 1851/24-02-2021 του συμμετέχοντα και η προσφορά γίνεται δεκτή και η επιτροπή αποφαίνεται ότι μειοδότης είναι ο χχχχχχχχχχχχχχχχ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με ποσοστό έκπτωσης σαράντα τέσσερα (44%). Η Ε.∆. εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό της, για την σύνταξη του Πρακτικού και την διαβίβαση του φακέλου στην Προϊσταμένη Αρχή για λήψη απόφασης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.

- Ο κ. Κασόλας Αθανάσιος ψήφισε όχι λέγοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσατε να καλέσετε παραπάνω αναδόχους. Για ποιο λόγο καλέσατε έναν; Επίσης ο κ.Κασόλας Αθανάσιος δεν συμφωνεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και επισημαίνει ότι ενώ αρχικά υπήρχε ένα ποσοστό έκπτωσης του 0% στο πρακτικό τώρα συζητάμε για ένα ποσοστό 44% το οποίο αλλάχθηκε λόγω αντιδράσεων. Δεν τηρούνται είπε ,οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 32γ του Ν.4412/16.Άλλωστε με την παρέλευση του χρόνου από 9-2-2021 έως σήμερα, θα είχε δημοπρατηθεί η αναφερόμενη εργασία με το άρθρο 27.Η περίσταση που επικαλείται η αναθέτουσα αρχή για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης ,απορρέει από δική της ευθύνη, γεγονός που αποδεικνύεται από μεγάλη παρέλευση του χρόνου μεταξύ έναρξης διαδικασίας και του χρόνου ανάθεσης (ίδιος χρόνος) της σύμβασης που δεν έχει αναρτηθεί στο ΚΗΜΔΗΣ. Οι αναθέσεις είναι παράνομες. Που είναι οι τοπικοί εργολάβοι που τους στηρίζετε;

-Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αποστολάκης Γεώργιος είπε ότι λυπάται για όσα ακούει και ότι όσο αφορά το ποσοστό δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Απλά έγινε ένα λάθος. Αυτά είναι σενάρια .Ο εργολάβος και το προσωπικό του είναι από την Κατούνα με μεγάλη προσφορά στην περιοχή από την εποχή του πατέρα του.

-Ο κ. Μασούρας Δημήτριος είπε ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει μεθόδευση κοινωνικά και πολιτικά προκλητική. Η Δημοτική αρχή προσκάλεσε σε διαπραγμάτευση μόνον έναν εργολάβο, ο οποίος συνδέεται στενά με τον δημοτικό σύμβουλο και εκλεγμένο Πρόεδρο Δ.Σ. Θεόδωρο Στούπα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον (συστεγαζόμενο επαγγελματικά) αδελφό γαμπρού από θυγατέρα του κ. Στούπα. Μέχρι λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Ο.Ε., που έγινε με καθυστέρηση, γνωρίζαμε ότι έχει υποβληθεί μία προσφορά με έκπτωση 0%. Στη συνέχεια λάβαμε προσφορά από τον ίδιον εργολάβο, την ίδια μέρα, με μεγαλύτερη έκπτωση. Πρόκειται για υποχώρηση της δημοτικής αρχής, ενόψει της κοινωνικής κατακραυγής που είχε ξεσηκωθεί στο μεσοδιάστημα από την λήψη της πρόσκλησης έως τη συνεδρίαση της Ο.Ε. Η σειρά των γεγονότων καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει κύριο στόχο το πλιάτσικο εις βάρος του δημοσίου και δημοτικού χρήματος. Αν τολμούν είπε, τα μέλη της πλειοψηφίας, ας μου κάνουν μήνυση. Καταψηφίζει.

. Η Οικονομική Επιτροπή έχοντας υπόψη κλπ κατά πλειοψηφία

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι 1.Εγκρίνει το 1ο πρακτικό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση[ΑΡΘΡΟ 32 παρ. γ του Ν.4412/16] του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ». 2.*Αποδέχεται την προσφορά και αποφαίνεται ότι μειοδότης είναι ο χχχχχχχχ κλπ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Φίλοι αναγνώστες.

Έναν κάλεσαν να κάνει προσφορά. Ενημερωθήκατε, σκεφτείτε, αξιολογήστε, αποφασίστε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.

Από τη διαύγεια με ΑΔΑ : 6ΥΥΑΩ6Ζ-ΖΚΥ και απο το πρακτικό της 7ης/2021 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας , Αριθμός Απόφασης 59/2021 έχουμε:

ΘΕΜΑ: «Έγκριση 1ου πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση[ΑΡΘΡΟ 32 παρ. γ του Ν.4412/16] του έργου: « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

. Στη Βόνιτσα, σήμερα την 5η Μαρτίου 2021ΚΛΠ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπή την 31/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών για το ανωτέρω έργο ,εγκρίθηκαν η μελέτη και τεύχη δημοπράτησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 93.000,00 € με ΦΠΑ, εγκρίθηκε η προσφυγή στην διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης για την ανάθεση του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ», σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 (γ) του Ν 4412/8-8-2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών”, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και τέλος εγκρίθηκε η πρόσκληση και καθορίστηκαν οι όροι της για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του ως άνω έργου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2γ (λόγω κατεπείγουσας ανάγκης) του Ν.4412/2016.

Κατόπιν των ανωτέρω έθεσε υπόψη της Επιτροπής τον 1 ο πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση[ΑΡΘΡΟ 32 παρ. γ του Ν.4412/16] του έργου: « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ». ΚΛΠ

. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν παρόντες: Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ 1 ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ Π.Ε. 7-ΧΗΜ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 2 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ Π.Ε. 3-ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3 ΤΣΙΚΟΥΡΩΝΑ ΕΥΔΟΞΙΑ Π.Ε.3-ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη: ΚΛΠ

Η προσφορά που υποβλήθηκε εμπρόθεσμα και έγινε δεκτή προς αποσφράγιση και αξιολόγηση Φακέλου δικαιολογητικών είναι η εξής:

1. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ . με αριθ. Πρωτ. Κατάθεσης φακέλου Προσφοράς 2094/03-03-2021

Το επιμέρους ποσοστό έκπτωσης των οικονομικών φορέων έχει ως εξής:

1. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με ποσοστό έκπτωσης ΤΡΙΑΝΤΑ (30%).

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Διαγωνισμού ΚΛΠ αποφαίνεται ότι μειοδότης είναι ο ΧΧΧΧΧΧΧ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με ποσοστό έκπτωσης ΤΡΙΑΝΤΑ (30%).

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.

-Ο κ. Κασόλας Αθανάσιος είπε ότι το έργο είναι εδώ και ένα χρόνο. Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να κάνει τη διαδικασία αυτή από τότε. Όχι είπε ότι δεν πρέπει να γίνει το έργο, αλλά επιλέξατε τη διαδικασία αυτή για να καλέσετε όποιον θέλετε. Ο κ. Καραγκούνης βοήθησε να πάρετε το έργο αυτό και εσείς θα το κάνετε απευθείας αναθέσεις. Έπρεπε να γίνει διαγωνισμός είπε ο κ. Κασόλας. Επίσης ήταν σε γνώσεις της αναθέτουσας αρχής οι ζημιές στο νεκροταφείο Κατούνας εδώ και ένα χρόνο, το είχαν αναφέρει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεδεώνος (κ.Καραμάνης ,κ.Σαλοδημήτρης ,κ. Καρέλου). Επιπλέον είπε ότι πρόταση δική του, για αναμόρφωση προϋπολογισμού τον Ιούνιο του 2020 για την αποκατάσταση του Κοιμητηρίου Κατούνας με ποσό 30.790 ευρώ, απορρίφτηκε από τη Δημοτική Αρχή. Που είναι το κατεπείγον; Εννιά μήνες μετά θα είχαν βγει πολλοί διαγωνισμοί. Το έργο πρέπει να γίνει, η ανάθεση όμως είναι παράνομη. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα δεν συνιστάται το κατεπείγον.

-Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος απαντώντας στον κ. Κασόλα είπε ότι ενώ λες ότι το έργο έπρεπε να γίνει ,λες και ότι δεν είναι κατεπείγον και τόνισε ότι ο κ. Καραγκούνης βοήθησε τον Δήμαρχο από τον τόπο του .

-Ο κ. Μασούρας Δημήτριος είπε ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει μεθόδευση κοινωνικά και πολιτικά προκλητική. Η δημοτική αρχή προσκάλεσε σε διαπραγμάτευση μόνον έναν εργολάβο, ο οποίος συνδέεται στενά με τον δημοτικό σύμβουλο και εκλεγμένο Πρόεδρο Δ.Σ. Θεόδωρο Στούπα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον (συστεγαζόμενο επαγγελματικά) αδελφό γαμπρού από θυγατέρα του κ. Στούπα. Μέχρι λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Ο.Ε., που έγινε με καθυστέρηση, γνωρίζαμε ότι έχει υποβληθεί μία προσφορά με έκπτωση 0%. Στη συνέχεια λάβαμε προσφορά από τον ίδιον εργολάβο, την ίδια μέρα, με μεγαλύτερη έκπτωση. Πρόκειται για υποχώρηση της δημοτικής αρχής, ενόψει της κοινωνικής κατακραυγής που είχε ξεσηκωθεί στο μεσοδιάστημα από την λήψη της πρόσκλησης έως τη συνεδρίαση της Ο.Ε Η σειρά των γεγονότων καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει κύριο στόχο το πλιάτσικο εις βάρος του δημοσίου και δημοτικού χρήματος. Αν τολμούν, τα μέλη της πλειοψηφίας, ας μου κάνουν μήνυση.

Καταψηφίζει .

Στη συνέχεια κάλεσε την Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά. Η Οικονομική Επιτροπή έχοντας υπόψη: ΚΛΠ

κατά πλειοψηφία Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι 1.Εγκρίνει το 1 ο πρακτικό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης προσφορών για διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση[ΑΡΘΡΟ 32 παρ. γ του Ν.4412/16] του έργου: « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

2.*Αποδέχεται την προσφορά και αποφαίνεται ότι μειοδότης είναι ο χχχχχχχχχχχ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Κατάθεσης φακέλου Προσφοράς 2094/03-03-2021 για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» με ποσοστό έκπτωσης με ποσοστό έκπτωσης ΤΡΙΑΝΤΑ (30%).

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.

Φίλοι αναγνώστες.

Έναν κάλεσαν να κάνει προσφορά.

Ο ίδιος εργολάβος !!!!!!είναι ο ανάδοχος των δύο έργων ποσού 334.000 ευρώ χωρίς τις εκπτώσεις.
 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΙΤΗ.

Από τη διαύγεια με ΑΔΑ : 64ΨΞΩ6Ζ-Σ2Σ και από το πρακτικό της 7ης/2021 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας , Αριθμός Απόφασης 56/2021 έχουμε:

Έγκριση πρακτικού αποσφράγισης δικαιολογητικών –οικονομικής προσφοράς της Επιτροπής Διενέργειας Διαπραγμάτευσης για το έργο: AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (προϋπολογισμού δαπάνης 74.300,00€).

Στη Βόνιτσα, σήμερα την 5 η Μαρτίου 2021 κλπ Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής τα εξής: Με την 214/2020 απόφραση της Οικονομική Επιτροπής εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για την πράξη ««AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ,ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ» προϋπολογισμού δαπάνης 74.300,00 € με Αναθεώρηση και ΦΠΑ, προκειμένου να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του στο Π.Δ.Ε. 2020 -ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και στη συνέχεια με την 48/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε αποδεκτή η απόφαση ένταξης για την πράξη « AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (προϋπολογισμού δαπάνης 74.300,00€), στην ΣΑΕΠ 001 του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε η πίστωση ποσού 74.300,00€, στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021 .

Με την 52/2021 εγκρίθηκε η μελέτη και οι όροι της πρόσκλησης της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για το έργο με τίτλο «AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»(προϋπολογισμού δαπάνης 74.300,00€), σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 (γ) του Ν 4412/8-8-2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών”, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, ορίστηκε η Επιτροπή για το έργο και επιλέχθηκε η εταιρεία χχχχχχχχ , να υποβάλει προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του ως άνω έργου, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά και σύμφωνα με τους όρους της διαπραγμάτευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη της Επιτροπής το πρακτικό αποσφράγισης δικαιολογητικών– οικονομικής προσφοράς της Επιτροπής Διενέργειας Διαπραγμάτευσης για το έργο το οποίο έχει ως εξής: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Στη Βόνιτσα, σήμερα την 01 Μαρτίου 2021 κλπ

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, που είχε απαρτία, παρέστησαν οι εξής: Α/Α ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 1. Πρόεδρος ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ 2. Τακτικό Μέλος ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3. Τακτικό Μέλος ΤΣΙΚΟΥΡΩΝΑ ΕΥΔΟΞΙΑ .κλπ

Η εταιρεία χχχχχχχχχ έδωσε ποσοστό έκπτωσης 1% κλπ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά.

-Ο κ.Κασόλας Αθανάσιος επισήμανε ότι είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό έκπτωσης και προτείνει να μη το εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή, γιατί είναι ασύμφορο για το Δήμο. Καλεί τον ανάδοχο να αιτιολογήσει το ποσοστό που έχει δώσει. Ψηφίζει όχι.

-Ο κ. Μασούρας καταψηφίζει το πρακτικό. Στην προηγούμενη οικονομική, είπε είχαμε τονίσει ότι η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης είναι αποκαρδιωτικό, καθώς η δημοτική αρχή προσκάλεσε μόνον έναν εργολάβο, μη εδρεύοντα στο Δήμο μας, ο οποίος έδωσε έκπτωση μόνον 1%. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζει.

Η Οικονομική Επιτροπή

Κατά πλειοψηφία Αποφασίζει

.Αναθέτει την σύμβαση για την «AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ» στην εταιρεία χχχχχχχχχχμε συνολική δαπάνη 74.300,00 πλέον ΦΠΑ 24%, με ποσοστό έκπτωσης 1%. -Μειοψήφησαν ο κ.Κασόλας Αθάνασιος και ο κ.Μασούρας Δημήτριος

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Μία εταιρία κάλεσαν να δώσει προσφορά.

Με ποσοστό έκπτωσης 1 τοις εκατό επαναλαμβάνει τη διαπραγμάτευση καλώντας τουλάχιστον τρεις να δώσουν προσφορά και επιλέγεις την πλέον συμφέρουσα.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Αντί δικό μου σχολίου συνολικά για αυτές τις αποφάσεις, θυμίζω ότι ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός γράφει σε ένα ποίημα του

"Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος"

Αγαπητοί Συνδημότες.

Ενημερωθήκατε, σκεφτείτε, αξιολογήστε, αποφασίστε. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

37 σχόλια:

  1. Χωρίς ίχνος ντροπής μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στα δικά τους παιδιά. Εσύ που τους ψηφίζεις , το παιδί σου λαμβάνει 600 ευρώ το μήνα, είναι άνεργο ή σου δίνουν μία μπύρα και ένα σουβλάκι. Σκέψου πόσα δίνουν στους ίδιους, στους κουνιάδους τους, στους κουμπάρους τους, στις πεθερές τους, στα ξαδέρφια τους , σε όλους αυτούς που δια πλέκονται. Κοίτα στο καθρέπτη σου, θα βρεις ποιος φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπόχα, κατέλα, βρωμιά, διαφθορά, διαπλοκή. Πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη και νομίζουν ότι φταίει η γίδα. Θα πληρώσετε για αυτά που καίνετε. Ο Θεός βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο δάσκαλε. Βγάλε όλες τις βρωμιές τους στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο ειναι να μοιράζονται τα έργα, να δουλεύουν όλοι οι νέοι. Αν υπάρχει παρανομια να επέμβει η δικαιοσυνη, αλλιώς ας κάνει ο καθένας ότι θέλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά το ένα τοις εκατό έκπτωση για να φτιάξουν τα κιόσκια των μαγαζιών στη πλατεία στη Βόνιτσα και άλλο έργο με έκπτωση ένα τοις εκατό. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 21 Μαρτίου 2021 - 12:22 μ.μ. Σωστος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρωκτικά , πιράνχας αχόρταγα και βδέλλες πίνουν το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ .ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣΤΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.Ο ΚΑΡΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει και Θεός και σας βλέπει. Αίσχος, Αίσχος, Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΗΘΙΚΕ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ. ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ Η Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΕΑΝ (ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ) ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 600 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΘΑ ΕΡΗΜΩΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΝ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ. Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υποστηρίζει τη τοπική αγορά. Εκατό εργολάβοι και προμηθευτές διαπλεκόμενοι έχουν πάρει τεράστια χρηματικά ποσά. Οι υπόλοιποι παίρνουν άλλοι σημαντικά υψηλά ποσοστά, άλλοι βγάζουν μεροκάματο και άλλοι παίρνουν μικρά ποσά για να μην φωνάζουν. 'Εχει στηθεί ένας μηχανισμός που μοιράζεται το χρήμα , με μοναδικό στόχο την επανεκλογή. Το νόμιμο ή το νομιμοφανές δεν είναι πάντα ηθικό. Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι κατάπτυστες από κάθε άποψη πολιτική, ηθική, νομική, ανθρώπινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τη μαγκούφα τη γκέσα τη γίδα πήδηξε μόνη της και βρέθηκε στη πλάτη τους. Δεν έχετε καθόλου φιλότιμο. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας. Κυκλοφορείτε ακόμη και δεν ντρέπεστε. Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει λέει η παροιμία. Δικό σας είναι το δημόσιο χρήμα και μοιράζετε στους δικούς σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός ο ενάρετος που έθεσε το χέρι του στο Ευαγγέλιο και είπε ψέματα , παρέσχε υπηρεσίες στον κατηγορούμενο. Για αυτές τις υπηρεσίες , ο κατηγορούμενος τον ευχαριστεί μέσω του δημοσίου χρήμ@τος. Τι δεν καταλαβαίνετε; Τον ενάρετο θα τον βρείτε στη Κατούνα. Τον κατηγορούμενο θα τον μάθετε λίαν προσεχώς. Αμφότεροι δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους άλλους. Εδώ πληρώνονται όλα όμως. Ο Θεός βλέπει και τιμωρεί καταλλήλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΥ 4.1Ο ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ με τα κεφαλαία πάρε το 20 ευρώ και να μάθεις που είναι οι αγροτικές φυλακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον ισότιμο τον ξεφτίλισε η κ Καρελου μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο αν ειχε λίγο φιλότιμο κ αν φόραγε παντελονια θα είχε εξαφανιστεί από προσωπου γης δεν θα ξανά έβγαινε σε κοινωνία αλλά ένας μυθος λέει μπρος το χρήμα τι είναι ο πονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο τρολακι με τα κεφαλαία : Η σειρά είναι η εξής Έπαρση-Ύβρις-Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 5.34 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΤΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ .ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΡΝΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΡΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΕΡΙΧΝΕ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΠΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΡΕΛΟΥ
    Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΚΟΒΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
    Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    Ο ΒΙΤΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΑΜΟΧΑΛΙΚΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΟ ΜΑΥΡΩΝ
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί επιμένετε και δεν μας λέτε όμως τι έκανε ο συντοπίτης σας κύριε Κώστα επι τετραετίας του 2010 μαζί με την ομάδα του και να συγκρίνουμε και τις δαπάνες λίγο αγαπητέ σε σχέση με τον τωρινό δήμαρχο? Μήπως δε σας συμφέρει? τόσες φορές σας ρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα παρά μόνο ένα θα το δούμε... Μάλλον δεν μας τα λέτε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΜΑΝΑΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΚΑΡΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα βγούνε πολλά στον αέρα. Τότε θα κουρνιάσουν πολλοί. Πρώτος κούρνιασε ο αυθεντικός υβριστής χωρίς να έχουν βγει στον αέρα ούτε τα μισά που τον αφορούν. Ο Κατουνιώτης ο ψηλός έχει γίνει ρόμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μασούρα είναι μονόδρομος να πεις στους Δημότες τι ακριβώς συμβαίνει. Διαφορετικά για το πλιάτσικο που μίλησες θα το χρησιμοποιήσουν τα παπαγαλάκια του γνωστού υπόγειου εναντίον σου. Μίλησε ανοιχτά. Τα στοιχεία τα έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 7:32 μμ
    Αγαπητέ Αναγνώστη

    Προφανώς αναφέρεστε στη Δημοτική Περίοδο 2011 μέχρι 31-08-2014 με Δήμαρχο το κ Σολδάτο.

    Για τη περίοδο αυτή έχω γράψει δεκάδες άρθρα. Στο βιβλίο μου έχω γράψει δεκάδες σελίδες για τη περίοδο αυτή. Τηλεφωνήστε να σας στείλω δωρεάν το βιβλίο μου.

    Από τις 17 πόλεις ανά την επικράτεια που έχω παρακολουθήσει τα δημοτικά δρώμενα τους η περίοδος αυτή ήταν μία ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ αποτυχημένες σε ότι αφορά το Δήμο μας και την ανάπτυξη του. Πάρθηκαν προκλητικές πολιτικά αποφάσεις και έμειναν πολλά ερωτήματα αναπάντητα. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ έχουν πάρει πρωτοβουλίες οι φύλακες. Κάποιοι άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Εχω ζητήσει με αίτηση μου από το Δήμο και το Κέντρο Μέριμνας ,επί Δημαρχίας του τωρινού Δημάρχου, να μου δώσουν τα Χρηματικά Εντάλματα της περιόδου εκείνης 2011-2014 που δεν είναι αναρτημένα στη διαύγεια και ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Σε εμένα υπονοούμενα δεν περνάνε.
    Για τελευταία φορά.
    Με εκπροσώπους της Δεξιάς είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ούτε είχα, ούτε έχω και δεν πρόκειται δια βίου να έχω οποιαδήποτε πολιτική σχέση και συνεργασία.
    Με το κ Σολδάτο στη ζωή μου συναντήθηκα μία φορά , με δική μου πρωτοβουλία, μόλις ανάλαβε Δήμαρχος στο πρώην Δήμαρχο Παλαίρου, πήραμε καφέ και κουβεντιάσαμε για θέματα της Πογωνιάς και του πρώην Δήμου Παλαίρου.

    Έκτοτε κουβεντιάσαμε μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και μία φορά σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου επί κ Σώκου, για τον ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο.

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΈΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ κ Σολδάτο.

    Βεβαίως συγγενείς και φίλους Δεξιούς έχω σε κοινωνικό επίπεδο.

    Περιμένετε τα επόμενα δημοσιεύματα. Υπομονή.

    Για το άρθρο το σημερινό , τι έχετε να πείτε;

    Πάρτε θέση για τη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος.

    Γιατί φοβάστε να γράψετε το όνομα σας;


    Και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

    Σας συνιστώ αναγνώστη - αναγνώστες να διαβάζετε τα άρθρα μου και να τα σχολιάζετε.

    ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Σκέφτομαι πολιτικά. Γράφω πολιτικά. Δρω πολιτικά.

    Ενοχλώ. Το γνωρίζω. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Καρελου δεν λέει ψέμματα μόνο αλήθειες λέει γιατί εμείς δεν τα ξέρουμε είναι υπευθυνοι για πολλα στο δήμο μεδεωνος ο σωτος μένει εκεί μπας κ αρπάξει τίποτα ο άλλος παιρνει τα πολλα τα μοιράζει με αυτους που διόρισε στο δήμο και όλα καλά τώρα βάζει και τον συμπεθερο να φτιάξει το νεκροταφείο γιατί είχαν αρχίσει τα παρατραγουδα από το γαμπρό αντε κάνετε ότι προλαβετε γιατί φτάνει το τέλος σας μόνο η στάμπα θα σας μεινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καρελου λέει αλήθεια, έτσι είναι αλλά την λέει τώρα που την έδιωξε ο δήμαρχος

      Διαγραφή
  26. Την έδιωξε ο δήμαρχος σιγά μην την εδιωξε έβλεπε τις λαμογιες που γινόταν και του έφυγε μέσα από το δημοτικό σιμβουλιο γιατί αυτή ήταν που τους έβγαζε ασπρωπροσοπους και είχε για όλα ενοια γνωρίζουμε τα παντα ξέρουμε το τι είναι ο καθένας γι αυτό αστο είναι αυτή που κράταγε σε όλα άμυνα τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε εμείς θα την ξανά βγάλουμε την Αθήνα γιατί το χρωστάμε στον αποστολάκη του το ταξαμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΤΟΝ 10.27 ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ πηρε τους ψήφους της με το σπαθί της και όχι με κοσαριαΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πήραν προσφορά από έναν και αυτός έχει στενή οικογενειακή σχέση με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό λέγεται κατάντια. Κατάντια ηθική, κατάντια πολιτική, κατάντια νομική. Αιδώς Αργείοι( ντροπή σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οτι και να λετε....το τζιπ mazda του καρυ ερχεται και με αυτο θα παρουμε τις εκλογες και βενζινα και 2000 κυβικα αμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΝ ΣΟΛΔΑΤΟ ΔΕΞΙΟ ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ 10 ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΟΛΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΝΤΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η κυρία Καρελου θα είναι υποψηφι πάλι με τον ΑΠΟΣΤΟΛΚΗ γι'αυτό μην έχετε καμία αμφιβολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο