Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα στον Τάκη Καρναβά, στην ποιοτική εκπομπή της ΕΤ3 ''Ελλήνων Δρώμενα'' (βίντεο).

      "Ο Τάκης Καρναβάς είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του δημοτικού και «νεοδημοτικού» τραγουδιού. Με την μοναδική φωνή του και τα τραγούδια του, που έχουν σαν κύρια καταγωγή την δυτική Ελλάδα, έχουν γαλουχηθεί τρεις γενεές θαυμαστών του, ενώ ακόμη και σήμερα, η διάδοση και ο θαυμασμός συνεχίζονται αυξανόμενα στους νεότερους.
Ο τραγουδιστής Τάκης Καρναβάς μη ακολουθώντας τα συμβατικά πρότυπα της εποχής του, έγινε είδωλο της διασκέδασης με μεγάλη ακτίνα επιρροής και επίδρασης. Από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις ολόκληρης της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας έως τα νυχτερινά δημοτικά «κέντρα» διασκέδασης των πόλεων, κινητοποιούσε τον κόσμο της «λαϊκής» διασκέδασης για συμμετοχή στο αληθινό γλέντι, με δημοτικά τραγούδια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ –σκηνοθεσία, έρευνα, σενάριο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΦΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΥ -φωτογραφία
ΑΛΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ- μοντάζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ- ηχοληψία:
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΕ -οργάνωση παραγωγής" Κείμενο ertflix.gr

Σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου στις 06:00 μ.μ., μεταδόθηκε η εκπομπή στην πλατφόρμα ΕΡΤFLIX. 
 
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένη στον σύνδεσμο:


11 σχόλια:

  1. Για την αξία του Καρναβα καθόλου μεγάλο αφιέρωμα. Μπορούσαν να μιλήσουν για αυτόν καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Παλι καλά όμως που ενα κρατικό κανάλι έκανε ενα αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν τραγουδιστή. Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι πως είναι να τραγουδάς δημοτικά πως είναι κάποιος να παίζει κλαρίνο πως ηταν τα πανηγύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρναβας Κωνσταντίνου Τσαχαλου Βασιλόπουλος ανεπανάληπτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ ότι δεν ήταν καθόλου ποιοτική εκπομπή για το μεγαλείο αυτού του τραγουδιστή και της μοναδικής φωνής του , καθώς και της συνεισφοράς του στην παράδοση και γενικά στο δημοτικό τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ήταν καλό αφιέρωμα. Μίλησαν άνθρωποι που τον γνώριζαν προσωπικά και δεν έχουν σχέση με τη μουσική. Μεγάλος καλλιτέχνης πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολούθησα το αφιέρωμα της ΕΤ3 (ΜΠΡΆΒΟ) στον ΤΆΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ Μπορεί να μην υπήρξα του χορού αλλά ως θεατής που τον έζησα σε πολλά πανηγύρια μπορώ να πω ότι υπήρξε ένας θρύλος. Πολλές γενναίες μεγάλωσαν και διασκέδασαν με τα τραγούδια του που είχαν αναφορές στη φτώχεια τον πόνο και την ξενητια. Ήταν Ο ΚΑΖΑΝΤΖΊΔΗ του Δημοτικού τραγούδιου Πολλοί ισχυρίζονται ότι πέθανε στην ψάθα ούτε το όνομα ούτε τα λεφτά τον ενδιέφεραν. Ο μεγαλύτερος πλούτος ήταν η αποδοχή ο σεβασμός και η αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο. Πάντα άνθρωπος πάντα ταπεινός Αυτός ήταν Ο ΚΑΡΝΑΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη ξεχνάτε ότι η εκπομπή έγινε εν μέσω πανδημίας λογικό να είναι ελλείπείς το ρεπορτάζ όσο αφορά τους ομιλητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης Καρναβάς24 Μαρτίου 2021 στις 10:42 π.μ.

    Καλημέρα σε ολους τους Ανώνυμους, σχολιαστές...Αποδεκτή κάθε κριτική άποψη για το Αφιέρωμα, και δεν είναι απαραίτητο να ειναι θετική....Ομως σχόλια περί φημών και διαδόσεων θα παρακαλούσα να εκλείψουν....σας ευχαριστω πολυ που το είδατε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΑΦΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΑΠΛΟΊ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΊ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αυτόν μεγάλωσα με και ακόμα γλενταμε. Τον μεγάλο ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑ. ΔΡΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αυτόν μεγάλωσα με και ακόμα γλενταμε. Τον μεγάλο ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑ.ΔΡΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο