Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Αστακού

Εμείς οι γονείς, 
κάθε χρόνο όταν ανοίγουν τα σχολεία έχουμε προσδοκίες και όνειρα για τα παιδιά μας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχίες και προβληματισμούς, που ειδικά φέτος είναι μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας. Έχουμε ήδη στην πλάτη μας μια κρίση οικονομική και μας φορτώνουν άλλη μία. Και όπως και τότε, έτσι και τώρα μας καλούν σε εθνική ομοψυχία, για να φορτώσουν σε εμάς τα βάρη και να σωθούν τα κέρδη των λίγων..... 
Το σχολείο που πάνε τα παιδιά μας, το ζούμε από πρώτο χέρι. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο ίδιο σχολείο πηγαίναμε κι εμείς. Τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια χρόνια τώρα. Λείπουν εκπαιδευτικοί, υποδομές, καθαρίστριες.. Αυτά είναι τα σημαντικά, κι όχι ένα παγουρίνο και δύο μάσκες. 
Αυτό το σχολείο μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δοκιμάζεται, ανοίγοντας χωρίς ουσιαστικά μέτρα, έτσι ώστε να καλυφτούν οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια τους. 
Η κυβέρνηση είχε έξι μήνες να προετοιμάσει τα σχολεία και το μόνο που έκανε ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών σε 25 ανά τμήμα μέσα σε συνθήκες πανδημίας και μετά να μας κουνά το δάχτυλο για την ατομική μας ευθύνη. 
Μιλάει για ανεδαφικά και ουτοπικά αιτήματα για περισσότερες προσλήψεις δασκάλων και μείωση των μαθητών ανά τμήμα, λόγω οικονομικής ένδειας και την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια σε μεγαλοκαναλάρχες. 
Εμείς οι γονείς λοιπόν θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές και να διεκδικήσουμε: 
· Να γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία και να λυθούν τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής. 
· Να προσληφθούν άμεσα δάσκαλοι και να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα 
· Να βρίσκονται καθαρίστριες όλη την ημέρα στα σχολεία μέσα σε συνθήκες πανδημίας. 
Θέλουμε να συντονίσουμε τον αγώνα μας με συλλόγους γονέων της περιοχής του Ξηρομέρου, καθώς και με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Γιατί η παιδεία και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πάνω απ όλα. 
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Αστακού 





7 σχόλια:

  1. δέν χανουν και τιποτα να τα πούν τα προβλήμστα αυτά και στον δημοτικό συμβουλο κ. Ζώγα Νίκο και δέν αποκλείεται να τους λυσει και κανένα απο αυτα τα
    προβλήματα των δημοτών του Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Τόσο πολυ τσουχτηκες;;;;;;
      Ο Ζωγας αυτή τη στιγμή είναι απλώς δημοτικός σύμβουλος ελασσονος αντιπολίτευσης...
      Τουτεστιν δεν μπορεί να σου λύσει το τσούξιμο.....🤪

      Διαγραφή
    2. εγω δέν εχω πάει στο σχολείο και ούτε ξερω γραμματα πολλά

      Διαγραφή
    3. τουτεστιν δεν ξέρω να λυνω και προβλήματα.

      άλλοι λένε ότι ξερουν να λυνουν των δημοτων τα προβλήματα.

      Διαγραφή
  2. Σταματήστε αμέσως τις ανακοινώσεις και στείλτε τα παιδιά σας στο σχολείο. Και εμείς πήγαμε σχολείο με 25 και 30 μαθητές ανα τάξη και δεν βγήκαμε χειρότεροι άνθρωποι. Εσείς που σήμερα διαμαρτύρεστε ήσασταν μαθητές όταν άλλαξαν την χωροταξία των αιθουσών του Γυμνασίου και μετέτρεψαν την μια αίθουσα σε δύο κλουβιά. Που ήσασταν τότε που συντελείτο το έγκλημα και αλλοίωναν την χωροταξία του σχολείου, ενός σχολείου όπως και το Δημοτικό που ήταν πρότυπα στην Ελλάδα λόγω της εσωτερικής τους αρχιτεκτονικής τους και της πλήρους υλικοτεχνικής υποδομής τους. Όταν την δεκαετία του 80 και του 90 μπορούσαν να πάρουν επιδοτήσεις για να φτιάξουν νέες σχολικές αίθουσες οι πρώην βλαχοκοινοτάρχες και οι βλαχοδήμαρχοι έστηναν προκάτ αίθουσες. Ούτε μια σχολική αίθουσα δεν έφτιαξαν. Ντροπή τους όπως ντροπή και στους σημερινούς γονείς που δεν είχαν την στοιχειώδη πρόνοια να καταλάβουν ότι αυτές τις παρακαταθήκες άφηναν και τις οποίες θα έβρισκαν μπροστά τους τα παιδιά τους. Όψιμοι διεκδικητές δικαιωμάτων για τα παιδιά που επί σειρά ετών τα είχαν εγκαταλείψει γιατί τα προβλήματα δεν προέκυψαν σήμερα. Η υποκρισία τους είναι ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν υπήρχαν περισσότερα παιδιά στο σχολείο αλλά διαμαρτύρονται τώρα που μειώθηκαν τα παιδιά και μειώνονται συνεχώς. Τώρα που κατάλαβαν ότι πέρασε η εποχή της αστακομακαρονάδας τώρα ξύπνησαν ( εάν ξύπνησαν; ) και ζητάνε λεφτά για την παιδεία, τώρα θέλουν αίθουσες, καθηγητές, καθαρίστριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ταχετε με το Ζωγα τωρα γιατι βγηκε πρώτος στο γκαλοπ. αυτος θα ειχε βρει λυση στα προβληματα. Οι αρμόδιοι του δημου που ειναι υπευθυνοι για τα σχολεια ένα χρονο τώρα δεν εκαναν τιποτα ολο βολτες και φιγούρα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας γίνουν δύο βάρδιες με πολύ λιγότερους μαθητές , αλλά...οι δασκαλοκαθηγητές θά τό δεχτούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο