Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ : ΟΧΙ ΠΟΑΥ ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΧΙ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ!!!

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. 

Μην τον υποτιμάτε!

Κινητήριος μοχλός είναι η δύναμη και η εμψύχωση του κόσμου που νιώθουμε σε κάθε λεπτό που περνάει. Φορτίζουμε τα κινητά μας 3-4 φορές την ημέρα από τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης από συνδημότες μας. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς σκεπτόμενος με κριτήρια του κοινού καλού για τον τόπο που να μην είναι με το δίκαιο των αγώνων της επιτροπής και των πολιτών. Σήμερα η αγανάκτηση του κόσμου βράζει και δεν εκδηλώνετε για ευνόητους λόγους....

Μη υποτιμά κανείς τον αθέατο πρωταγωνιστή που ίσως να μαζεύει τς ελιές του η κάνει κάτι άλλο ή φοβάται. Όταν έρθει η κρίσιμη και Οριακή ώρα να είστε σίγουροι ότι το τσουνάμι των αντιδράσεων θα παρασύρει ότι σάπιο θέλησε να καταστρέψει τον υπέροχο και ζηλευτό χώρο του Αστακό-Μύτικα. Να είναι σίγουροι όλοι ότι το χαρακτήρα της περιοχής κανείς όσο δυνατός και να είναι δεν θα τον αλλάξει. Γιατί μπορεί ένα κομμάτι των φασιστών να τιμωρήθηκε από τη δικαιοσύνη αλλά το καθημερινό κομμάτι του «ευπρεπισμού» και τις «αστικής ευγένειας»που λοξοκοιτα προς τα εκεί για να υφαρπάξει με τον ίδιο τρόπο ,με φασίζουσα νοοτροπία ,τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου μας θα τιμωρηθεί από την ίδια την κοινωνία και μάλιστα ΙΣΟΒΙΑ.

Γιαυτο λοιπόν ας σταματήσουμε να δημοσιογραφούμε από τον καναπέ και ας δηλώσουμε ΠΑΡΟΝ στον αγώνα με κάθε τρόπο. Η επιτροπή χρειάζεται στήριξη και μια ψυχολογική ένεση για να συνεχίσει το αγώνα με τα θηρία κράτους και κρατικοδίαιτων επενδυτών που λιγουρεύονται το φιλέτο της περιοχής μας.

Να καταλάβουμε όλοι ότι 41.000 στρέμματα περνούν με δυο υπογραφές περιστασιακών υφυπουργών ,ούτε καν υπουργών,στα χέρια πολυεθνικού ομίλου. Να καταλάβουμε οτι στον ίδιο όμιλο θα περάσουν και χιλιάδες στρέμματα χερσαίας έκτασης στη παράκτια ζώνη.

Ούτε για μπεκάτσες δεν θα ξαναπάμε!!!

Δηλώστε παρόν στο αγώνα με μια απλή ανάρτηση στη σελίδας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστω την αφίσα του αγώνα.

Διαδώστε το δίκαιο του αιτήματος μας. ΟΧΙ ΠΟΑΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΟΧΙ ΠΟΑΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΜΑΡΑΘΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ -ΜΥΤΙΚΑ-ΚΑΛΑΜΟΥ -ΚΑΣΤΟΥ.

Μας αρκεί.

για να μπορούμε αύριο να λέμε στα παιδιά μας. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!!ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΝ.

Διαφορετικά κάποιος άλλος ποιητής και κάποιος άλλος συνθέτης θα γράψει και θα μελοποίηση τους στίχους του θρήνου της ΠΡΡΣΕΦΩΝΗΣ αλλα αυτή τη φορά θα γραφτεί για τον τόπο μας!!!

 

10 σχόλια:

  1. Προχωρα Πανο προχωρηστε παιδια με το δημαρχο μπροστα και πισω ολοι εμεις για να μην αποτελεσουμε αυτους που θα γραψουν τον επιλογο της καταστροφης του ομορφου και πρικησμενου απο τη φυση τοπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα μάλιστα, σωθήκατε ,δεν ζει κι ο Τροχανάς να σιγοντάρει στα πράγματα ,ήταν όμως επίσημη καλεσμένη στην περιοχή το καλοκαίρι που μας πέρασε η Αννούλα ,όχι του χιονιά αλλά η πρωην συνεργάτης του ,κάτι θα μαγειρεύτηκε για τους Ξηρομερίτες χωρίς τους Ξηρομερίτες.

    Ελπίζω να μην πέσει λογοκρισία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Πάνο σου το έχω ξαναπεί ακολουθείτε λάθος στρατηγική. Το μήνυμα που θέλετε να περάσετε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ είναι θολό και αμφισβητήσιμο. Βάλτε ρεαλιστικότερους στόχους όπως π.χ. την μείωση της έκτασης της επένδυσης σε χωροθετιμένη περιοχή. Αυτή η συλλήβδην απόρριψη της επένδυσης δεν θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάστε προσεκτικότερα την απάντηση της εταιρείας και θα καταλάβετε τι θα μπορούσατε να διεκδικήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ Πάνο . ΟΧΙ στον ΠΟΑΥ Αστακό Μύτικα. Ας αντιδράσουμε και ας ξεσηκωθούμε τώρα όλοι μαζί σήμερα διότι αύριο ίσως να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΑΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
    ΠΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ??ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ.ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από πότε έχει τουρισμό ο αστακός; Με τους χάλια δρόμους,τους κάδους να βρωμάνε, τη θάλασσα επίσης να βρωμάει και τους ερασιτέχνες που έχουν τις καφετέριες. Δεν κοιτάτε να κάνετε κάτι να αναπτυχθεί ο τόπος σας. Τρέχετε πίσω από τους κομμουνιστές, ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΧΟΛΗ! ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ... Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΙΠΟΨΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ!
    ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ. ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ NATURA 2000, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΗΠΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ. ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΕΣ - ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΜΕ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΙΖΗΜΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ... ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ιζημα αυτο ειναι σε ολα τα ψαρια ελευθερας βοσκής. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίζημα είναι σε αυτά που κινούνται και τρώνε κοντά στα κλουβιά όπου ο βυθός είναι γεμάτος από τα απόβλητα...

      Διαγραφή
    2. Και που τι ξέρεις. εχεις βουτήξει κατω απο κλουβιά

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο