Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Κατσούλης: Ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ που νοιάζομαι τον τόπο μου ... έχω το δικαίωμα να ξεσκεπάζω “αμαρτίες”


Παναγιώτης Α. Κατσούλης: Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μαυρομμάτη. -Η ομολογία μιας αλαζονικής συγκάλυψης.
 
1.      Σωστά αναφέρατε πως “το έργο ψηφίστηκε και από άλλες παρατάξεις”.
 Λάθεψα. Σύμφωνα με την αριθμ.165/1-10-2020 απόφαση του ΠΣ, ΔΕΝ την ψήφισαν “οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην πρόοδο”, “Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!”, “Οικολογική Δυτική Ελλάδα”, ενώ Λευκό ψήφισαν οι της παράταξης “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”. Την ψήφισε όμως η “Χρυσή Αυγή”. Προφανώς η “Γκεμπελική τακτική” στην οποία αναφερθήκατε, σας αφορά άμεσα!
2.      Νομίζετε πως με μειώνετε όταν γράφετε πως “εμείς οι αιρετοί κρινόμαστε από τον λαό και από την κάλπη, κάποιοι έμειναν δύο φορές… μετεξεταστέοι”.
Τον εαυτό σας μειώνετε κ. Αντιπεριφερειάρχη και φανερώνετε το πολιτικό σας ήθος, αφού “η μισή αλήθεια είναι το μέγιστο ψέμα”.
 Όντως “έμεινα δύο φορές μετεξεταστέος”, όμως “ξεχάσατε” πως ακόμη “δύο φορές πέρασα με άριστα τις εξετάσεις”, μια εκ των οποίων ως Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Έδωσα και δίνω έντιμες μάχες, άλλες τις κερδίζω και άλλες όχι.
Όμως η πιο σπουδαία μάχη είναι η τωρινή.
Γιατί ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ που νοιάζομαι τον τόπο μου ανεξαρτήτως ιδιότητας, έχω το δικαίωμα να ξεσκεπάζω “αμαρτίες” των διοικούντων και να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, άνευ θέσεων και “περγαμηνών”. Αυτό που εσείς πότε δεν κάνατε και ίσως ποτέ δεν θα μπορέσετε να κάνετε!
3.      Γράψατε ότι ως “Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, καλούμαι να διαχειριστώ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το δημόσιο χρήμα".
α) Αν είναι έτσι, τότε γιατί το συγκεκριμένο έργο έχει κόστος 74.400 €; 
β) Το κόστος ανεδείχθη εκ της μελέτης; Αν ναι, παρουσιάστε την τώρα.
γ) Μήπως το ποσό των 74.400 € μαζί με το ΦΠΑ, προκύπτει από το ύψος της ανάθεσης των 60.000 € που έχετε δικαίωμα να κάνετε ως περιφερειακή αρχή;
4.      Μετά από 13 μήνες και  από τα λεγόμενα ενός περιφερειακού συμβούλου αντιληφθήκατε πως η “κυρίως γέφυρα της 3ης καμάρας του δρόμου προς Τουρλίδα είναι στατικά ανασφαλής για τη διερχόμενη κυκλοφορία και χρειάζεται ανακατασκευή” και προτείνατε τώρα την “προένταξη” του συγκεκριμένου έργου;
Αναφέρω μόνο ένα σημείο του ΔΤ του Δήμου Μεσολογγίου (12/9/2019).Διαπιστώθηκε η σοβαρότητα και η επικινδυνότητα στο οδόστρωμα της γέφυρας συνεπικουρούμενη από τη διαβρωμένη μεταλλική κατασκευή της γέφυρας…”. Είναι προφανές πως καταγράφονται πολύ χαμηλά αντανακλαστικά επίλυσης των προβλημάτων!
5. Αναφέρατε πως εγώ “δεν αντιλήφθηκα πως το έργο που εισηγήθηκα την προένταξη δεν αφορά στην μεταλλική κατασκευή παραπλεύρως της 3ης καμάρας…”.
Απεναντίας, γνωρίζω πολύ καλά πως η ευθύνη του δρόμου ανήκει στην Περιφέρεια και των πεζογεφυρών στο Δήμο. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως στην κυρίως γέφυρα της 3ης καμάρας αναφέρθηκα και ζητώ απαντήσεις και όχι συγκαλύψεις.
6.  Γράψατε πως “Η μεταλλική αυτή γέφυρα μόλις ανακατασκευασθεί η 3η καμάρα θα αποσυναρμολογηθεί και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε  και οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη”. Ομολογείτε δηλαδή πως θα δοθούν 75.000 € για την προσωρινή κατασκευή μεταλλικής γέφυρας μιας χρήσης, η οποία αντικειμενικά δεν θα έχει καμία χρησιμότητα αφού εκ των πραγμάτων θα συμπέσει με το έργο της ΟΧΕ εντός του 2021.
Ομολογώ πως η χρηστή και αποτελεσματική σας διοίκηση με ξεπερνάει…
7.  Τέλος αναφέρατε πως τα λεγόμενα μου σας “προσβάλλουν προσωπικά, όχι ως Αντιπεριφερειάρχη αλλά ως Μεσολογγίτη”.  
 Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί “προσβάλλεστε ως Μεσολογγίτης”;
Ως εκλεγμένος από όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, θα έπρεπε να προσβάλλεστε μόνο αν οι πράξεις σας δεν υπηρετούν τη διαφάνεια και την ορθή αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος.
Άλλωστε “ως Μεσολογγίτης” φαντάζομαι πως γνωρίζετε, ότι η θυσία του Μεσολογγίου αυτές τις αρχές και τα ιδανικά υπηρετεί και αναδεικνύει!

 

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Εκπαιδευτικός

Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

Μέλος Ν.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας

 

2 σχόλια:

  1. Περιμαινεις αλλη συμπεριφορα απο το Μαυροματη,πολλα ζητας κ.Κατσουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΣΟΥΛΓ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ . ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΤΕ ΔΑΧΤΥΛΟ. ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο