Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ηλίας Ν. Πάνου: "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ"



 
Ηλίας Ν. Πάνου
Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ
 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
    Τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κοινωνία κινείται στους ρυθμούς της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία έλαβε χώρα στο Εφετείο Αθηνών. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε τις ενέργειες και τις πράξεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και μάλιστα ορισμένοι με ιδιαίτερο ζήλο. Η μνήμη τους βέβαια λειτουργεί επιλεκτικά και μάλλον, ξεχνάει πώς φτάσαμε να πανηγυρίζουμε την επιβολή της δικαιοσύνης  στις ενέργειες του Μιχαλολιάκου και της παρέας του. 
Ξεχνάνε πως οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έφεραν ενώπιον  της δικαιοσύνης, αυτούς τους ανθρώπους που προσβάλλουν τη δημοκρατία μας και πρόσφεραν τα τελευταία χρόνια σκηνές ντροπής εντός και εκτός κοινοβουλίου. 
 Ξεχνάνε τις αλλαγές που οι ίδιοι έφεραν στο ποινικό κώδικα στη περίοδο διακυβέρνησης τους, οι οποίες αλλαγές πιθανόν να δώσουν χέρι βοηθείας στη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 
Βέβαια, όπως υποστήριξε τις προάλλες ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντωνής δεν υπήρξε συναλλαγή της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα για τον ποινικό κώδικα και ίσως τα λάθη έγιναν από <<επιπολαιότητα>>. 
Η πρώτη φορά αριστερά, έφερε έναν ποινικό κώδικα κομμένο και ραμμένο στην πελατεία της, κλείνοντας το μάτι στη παραβατική και συχνά εγκληματική δράση των άκρων. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά επί πέντε χρόνια κυβέρνησής τους έπαιζαν με τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, όταν έλεγαν πως <<δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη>>. 
Παρόλα αυτά, παρακολουθήσαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 7 του Οκτώβρη να βρίσκεται ως υποστηρικτής του Δικαίου και της αλήθειας έξω από το δικαστήριο, δηλώνοντας μάλιστα πως <<ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία>>. 
Αναμφίβολα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών δεν μπορούμε παρά να προβληματιστούμε σαν νέοι άνθρωποι για το πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται τη δικαιοσύνη.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή μέσω του προέδρου της Παύλου Μαρινάκη, καταδίκασαν αυτές τις πρακτικές που ποτίζουν το δέντρο της ανομίας και αδικίας στη κοινωνία μας. 
Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον και άλλες οργανώσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με μοναδικό γνώμονα το δίκαιο και το σωστό στη καθημερινότητα μας.

 

2 σχόλια:

  1. Επίσης με κυβέρνηση Ν.Δ αλωνιζαν ανενόχλητοι.
    Επίσης η κυβέρνηση ΝΔ τους προόριζε για συγκυβερνήτες.
    Τέλος η ΝΔ έγινε μια ζεστή αγκαλιά για στελέχη και οπαδούς της ΧΑ.

    Δεν ήμαστε λωτοφάγοι, θυμωμαστε ακριβώς τι έγινε μέχρι το 2013. Δεν διαβάζουμε μόνο εφημερίδες, ζούμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα γράφει ο 6:58. Έχουν κάνει διαγραφή στη μνήμη τους. Εμείς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο