Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Γ. Τριανταφυλλάκης: Ο δήμος Ξηρομέρου νοικοκυρεύεται

 


«Η ύδρευση στο Ξηρόμερο είναι ένα στοίχημα για την δημοτική αρχή» τόνισε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου μέσω του «Δυτικά Fm»

Συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στο «Δυτικά FM 92,8» και την Δήμητρα Λαοπόδη.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα καθημερινότητας αλλά και αναπτυξιακά έργα ο κ. Τριανταφυλλάκης δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε ένα χρόνο από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του δήμου «ο δήμος νοικοκυρεύεται».

Μίλησε για τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός” που έπληξε την περιοχή, για την υποστελέχωση του δήμου Ξηρομέρου και την προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή να προχωρήσει έργα όπως ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμό, αλλά και τα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στο τελευταίο χτύπημα του «Ιανού», που έπληξε την περιοχή είπε : «ήταν μια δοκιμασία για την ευρύτερη περιοχή. Το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα και ιδιαιτέρως του Αστακού αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ήδη έχουμε κάνει αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση, ενώ από πέρυσι ήμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην περιοχή δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, που θα μπορούσαν ουσιαστικά να προασπίσουν το δήμο και τις κοινότητες. Αντιμετωπίσαμε έντονο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων, επειδή είχαμε πολλαπλές βλάβες σε κολώνες της ΔΕΗ και ακόμη μετά το πέρασμα του «Ιανού» αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Τα αντλιοστάσια και ειδικά η ύδρευση στο Ξηρόμερο είναι ένα στοίχημα για την δημοτική αρχή και για μένα προσωπικά. Είναι ένα θέμα που έχει πληγώσει το δήμο μας, τον έχει αφήσει πίσω και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να ξεφύγουμε από τα όρια της καθημερινότητας με σωστό σχεδιασμό. Εδώ χρειαζόμαστε την βοήθεια της Περιφέρειας και του κράτους. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και μέχρι το τέλος της τετραετίας που θα απολογηθούμε για το έργο μας, θα έχουμε δώσει λύση σε ένα τόσο κομβικό θέμα».

Ερωτηθείς γιατί δεν έγιναν όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια και αν ο δήμος έχει συνέχεια είπε : «Φυσιολογικά ο δήμος Ξηρομέρου θα έπρεπε να έχει συνέχεια. Να έχουν λυθεί τα θέματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, της οδοποιίας, του ηλεκτροφωτισμού, και να συζητάμε για αναπτυξιακά πράγματα. Μας λείπει η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στο δήμο Ξηρομέρου κι αυτό πάμε να το διορθώσουμε δομικά. Είμαστε τρομερά υποστελεχωμένοι αλλά προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο. Δεν έχει γίνει κανένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα μπορούσε να βγάλει από την απομόνωση το Ξηρόμερο. Πρέπει να συντονιστούμε με το κράτος  και να δώσουμε προτεραιότητες και να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένα έργα».

Μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στο Ξηρόμερο με τα παράνομα υδρόμετρα ξεκαθάρισε ότι θα είναι αμείλικτος σε όσους παρανομούν, ενώ ανέφερε ότι ήδη πολλοί δημότες έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση νέων υδρομέτρων και ρύθμιση χρεών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών και τις επενδύσεις σε τουριστικό επίπεδο που γίνονται στην περιοχή του Μύτικα.

Εφημερίδα Συνείδηση

23 σχόλια:

  1. Μόνο για αυτοπροβολή είσαι και τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχετε πεθανει απο τη ζήλια και το κομπλεξ.καλά σας τακτοποιήσε στις εκλογές. Δημαρχάρα τους έχεις εξαφανίσει και δεν το αντέχουν αυτό

      Διαγραφή
  2. Μόνο για αυτοπροβολή είσαι και τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράνομες παροχές στο Βασιλόπουλο την Μπαμπίνη την Μαχαιρά αμέτρητες που να δεις τι γίνεται στον αγωγό τού ΣΥΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να προχωρήσεις κ υλοποιηθεί ο βιολογικός- Αποχέτευση , η Ύδρευση το νερό- νεράκι , Αντιπλημμυρικά, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ εσεις ήσασταν κυριολεκτικα για τον εαυτό σας. ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αργείς πολύ Δήμαρχε. Το θέμα με το νερό στον Αστακό και σε κάποια χωριά του Δήμου. δεν σας τιμά και ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και μέχρι το τέλος της τετραετίας”.... και μέχρι το τέλος πάλι το νερό δε θα πίνεται ούτε κ απ τον επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αστα ρε Δημαρχε αυτα και στρω σου στη δουλεια,ξερεις κανεναν αλλο δημαρχο να κανει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας εχει σκίσει ο δημαρχος.σε ένα χρόνο εχει κανει ότι δεν κανατε δεκαετιες. Προχωράει το νερο ,αποχέτευση ,βιολογικό ,αναπλάσεις ,παιδικές χαρές ,πλατείες.σας εξαφάνισε

      Διαγραφή
  9. ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΝΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΟΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειστον 9.02 τα βλεπεις λαθος. επειδη ζηλεύεις εσύ, νομιζεις οτι ζηλευει και ολος ο κοσμος ?
    η επειδη μπορει να εισαι μορφωμένος εσυ νομιζεις ότι σε ζηλευουνε ? ή αν εισαι ευκατάστατος εσύ, νομιζεις οτι σε ζηλευουνε ?
    """"το κουτόμυαλό σου και μια λίρα ""



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειστον 9.02 τα βλεπεις λαθος. επειδη ζηλεύεις εσύ, νομιζεις οτι ζηλευει και ολος ο κοσμος ?
    η επειδη μπορει να εισαι μορφωμένος εσυ νομιζεις ότι σε ζηλευουνε ? ή αν εισαι ευκατάστατος εσύ, νομιζεις οτι σε ζηλευουνε ?
    """"το κουτόμυαλό σου και μια λίρα ""



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειστον 9.02 τα βλεπεις λαθος. επειδη ζηλεύεις εσύ, νομιζεις οτι ζηλευει και ολος ο κοσμος ?
    η επειδη μπορει να εισαι μορφωμένος εσυ νομιζεις ότι σε ζηλευουνε ? ή αν εισαι ευκατάστατος εσύ, νομιζεις οτι σε ζηλευουνε ?
    """"το κουτόμυαλό σου και μια λίρα ""



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν ανεβαζετε όλα τα σχόλια κι ανεβαζετε όσα θέλετε εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήθελα νςξερα τι χαζομάρα σχολιο θα αναβάσεις.

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσάς σας έφαγε η εξυπναδα

      Διαγραφή
    3. σιγα το έξυπνο σχόλιο που αναβησες

      Διαγραφή
  14. Το νερο ειναι ακαταληλο το δασυλιο το ρημαξανε κοπη ξυλον και τα κανουν λιοστασια τα ρεματα τα μπαζοσαν και τα νερα μπαινουν στις αυλες μας και ο δημοτικη αρχη καθεται και τους αγναντευει σταματειστε την παρανομια γιατι υπαρχουν καταγκελειες απο τους πολητες του αστακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το νερο ειναι ακαταληλο το δασυλιο το ρημαξανε κοπη ξυλον και τα κανουν λιοστασια τα ρεματα τα μπαζοσαν και τα νερα μπαινουν στις αυλες μας και ο δημοτικη αρχη καθεται και τους αγναντευει σταματειστε την παρανομια γιατι υπαρχουν καταγκελειες απο τους πολητες του αστακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποτε γιναν αυτά τωρα ή ότι τριάντα χρόνια αει χάσου μυρμηγκάκι

      Διαγραφή
  16. Μυρμήγκια θα σας φάνε φάγανες ρεματα εκατό ετον και ανο μπαζομενα και μιλάτε ντροπή σας το δασυλιο το καταπατησαν το ξεριζοσαν ουρε φαγανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο