Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ) ΒΟΝΙΤΣΑΣ......

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της 15ης/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Αριθμός Απόφασης 124/2020

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα για το Ειδικό Δημοτικό & Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στην Κατούνα και στο Δημοτικό κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μεδεώνος, συνήλθε σήμερα την 29η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας σε τακτική συνεδρίαση, ύστερα από την με αρίθ. πρωτ. 11215/25-9-2020 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε χωριστά σε καθένα από τους Συμβούλους και στον Δήμαρχο καθώς και στους Προέδρους όλων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Κατούνα, κεκλεισμένων των θυρών, βάσει της αρίθ.74/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 Δημοτικών Συμβούλων, βρέθηκαν παρόντες 24 Δημοτικοί Σύμβουλοι ήτοι: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Στούπας Θεόδωρος (Πρόεδρος)

2. Βίτσας Δημήτριος

3. Τσακάλης Κων/νος

4. Πάντας Νικόλαος

5. Ζαχαράκης Γεώργιος

6. Βέμη –Καρέλου Αθηνά

7. Αποστολάκης Παντελής

8. Καλαντζής Ανδρέας

9. Τζεφριός Λεωνίδας

10. Πανταζή Παναγιώτα

11. Προδρομίτης Σωτήριος

12. Καούρας Ξενοφών

13. Κασόλας Αθανάσιος

14. Πέρλης Απόστολος

15. Καραμάνης Θωμάς

16. Σαλοδημήτρης Παναγιώτης

17. Πανταζής Παναγιώτης

18. Παξινός Δημήτριος

19. Πωγωνιώτης Θεόδωρος

20. Μασούρας Δημήτριος

21. Μυλωνίδης Ευθύμιος

22. Σιαπλαούρα Καίτη

23. Βαρβάτος Νικόλαος

24. Μωραΐτης Επαμεινώνδας

ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Φερεντίνος Ευθύμιος

2. Ζαχαράκης Μιχαήλ 1.

3. Καταγής Σπυρίδων

Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος, ο οποίος αποχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μετά τη ψήφιση του 22ου θέματος ημερήσιας διάταξης, το οποίο προτάχθηκε και συζητήθηκε 3ο θέμα στη συνεδρίαση. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Δ.Κ. Βόνιτσας & Παλαίρου, καθώς και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Κατούνας, Αετού, Θυρρείου, Κονοπίνας, Κομπωτής, & Αχυρών. Στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αγίου Νικολάου, Βάτου, Δρυμού, Μοναστηρακίου, Παλιαμπέλων, Περατιάς, Πλαγιάς, Πογωνιάς & Τρύφου, αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία παραβρέθηκε και η Υπάλληλος του Δήμου Γεωργία Καούρα για την τήρηση των πρακτικών.

Η Αντιδήμαρχος κ. Βέμη – Καρέλου Αθηνά ζήτησε και της δόθηκε ο λόγος από τον Πρόεδρο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να εισηγηθεί κανένα θέμα της ημερήσιας διάταξης, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαπλαούρα Καίτη αποχώρησε πριν τη συζήτηση των θεμάτων της συνεδρίασης και κατόπιν ολοκλήρωσης της ενημέρωσης-συζήτησης του Δημάρχου και του Σώματος για θέματα που αφορούν την Τ.Κ. Κατούνας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη χρονοβόρα προ συνεδριάσεως διαδικασία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πωγωνιώτης Θεόδωρος προσήλθε στη συνεδρίαση κατά την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ζητεί να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, βάσει του άρθρου 67 παρ.7 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το αρθρ. 74 του Ν. 4555/2018 και ισχύει, ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ το θέμα «Ψήφισμα για το Ειδικό Δημοτικό & Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχεται το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος και ομόφωνα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την συζήτησή του.

Στη συνέχεια ρώτησε τους έχοντες δικαίωμα ψήφου αν για κάποιους από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 7 του Ν. 2690/1999 και των άρθρων 14 και 58 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να απέχουν από τη συζήτηση του θέματος.

Ουδείς εδήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο. Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας κ. Μυλωνίδη Ευθύμιο προς εισήγηση του θέματος, ο οποίος έθεσε υπόψη του συμβουλίου το με αρ. πρωτ. 17/29-9-2020 έγγραφο του Συλλόγου τους που έχει ως εξής: «ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση-Υπολειτουργία Ειδικού δημοτικού και Ειδικού νηπιαγωγείου Βόνιτσας.

Η νέα σχολική χρονιά για το Ειδικό σχολείο της Βόνιτσας ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η προηγούμενη: Με προβλήματα και ελλείψεις και αδιαφορία απ την πλευρά του ΥΠΑΙΘ. Μόνο που φέτος έχει ιδρυθεί, μετά από προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και με την αρωγή και σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, και ειδικό νηπιαγωγείο. Για να εγκαταλειφθεί, όμως, και αυτό στο έλεος της τύχης!! Τα δύο ειδικά σχολεία του Δήμου μας λειτουργούν χωρίς , εκτός των άλλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό!

Επιστήμονες άκρως απαραίτητους για την υποστήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και του έργου των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε ότι το Ειδικό δημοτικό και το Ειδικό νηπιαγωγείο είναι οι μόνες δομές ειδικής αγωγής σε όλη τη βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία και εξυπηρετούν τις ανάγκες εκπαίδευσης τριών δήμων. Και όμως η υποστελέχωση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Πλέον θεωρούμε συνειδητή αυτή την επιλογή απ την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου η υποβάθμιση να οδηγήσει τους γονείς σε αναζήτηση λύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμων Ακτίου Βόνιτσας να πάρει ξεκάθαρη θέση και να στηρίξει τις προσπάθειες του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας ώστε να στελεχωθούν τα Ειδικά σχολεία της περιοχής με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που προβλέπεται αλλά και που έχουν ανάγκη τα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

1. Άμεση πρόσληψη Ψυχολόγου και Κοινωνικής/ου λειτουργού

2. Άμεση πρόσληψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας που χρειάζονται τα Ειδικά σχολεία, προκειμένου για την σωστή εκπαίδευση παιδιών με Ε.Α ( γυμναστή ειδικής αγωγής, εργοθεραπείας, σχολικό νοσηλευτή κλπ)

3. Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τα Ειδικά σχολεία του Δήμου μας.

4. Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα ανεχτεί πλέον τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή και θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες προκειμένου και να γίνει γνωστό το πρόβλημα αλλά και να επιλυθεί.»

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση έχοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (επί παρόντων 21 Δημοτικών Σύμβουλων), διατυπώνει ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, σχετικά με την Υποστελέχωση -Υπολειτουργία Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Βόνιτσας, και πιο συγκεκριμένα:  

Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τα Ειδικά σχολείαØ του Δήμου μας.  

Δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα ανεχτεί πλέον τη συνεχιζόμενη υποβάθμισηØ των υπηρεσιών δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή και θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες προκειμένου και να γίνει γνωστό το πρόβλημα αλλά και να επιλυθεί.»  

Απαιτεί άμεση πρόσληψη Ψυχολόγου και Κοινωνικής/ου λειτουργού.Ø  Απαιτεί άμεση πρόσληψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών κάθεØ ειδικότητας που χρειάζονται τα Ειδικά σχολεία, προκειμένου για την σωστή εκπαίδευση παιδιών με Ε.Α ( γυμναστή ειδικής αγωγής, εργοθεραπείας, σχολικό νοσηλευτή κλπ).

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 124/2020. Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΤΑ ΜΕΛΗ

 

Ακολουθούν υπογραφές

Ακριβές αντίγραφο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟΥΠΑΣ 

4 σχόλια:

  1. Γιατί στο σιμβουλιο της Κατουνας ήταν και κλεισμένος των θυρών γιατί δεν ήταν ελευθερο να μπει ο κόσμος να εκφράσει και αυτός της απόψεις του για την γεώτρηση του δήμου που πουληθηκε σε ιδιώτη μόνο ντροπή αισθάνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΕΛΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΣ ΒΓΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΣΤΥΧΩΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αγχώνεστε ας είναι καλά ο σωτος τωρα ξερει αυτός θα την κάνει Λονδίνο τωρα την Κατουνα θα ρθει και ο άλλος από το λουτρακι και θα τρίβουμε τα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΩΡΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο