Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων


Πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο για όσους βασανίζουν ζώα με απόφαση Βορίδη μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων.... 
Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. 

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. 

Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων. 

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει – με τη συνεργασία των Δήμων – παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα. 

agriniopress

8 σχόλια:

  1. Να κανετε κουμαντο να τα μαζεψετε ομως κ απ τους δρομους.οχι να παιρνουν τα λεφτα οι δημοι δηθεν κ καλα για τα αδεσποτα κ τα αδεσποτα να ειναι μες στους δρομους..στο στρατο ποσα σκυλια ειναι μες στο δρομο?στην νεαπολη.στο κουβαρα..που πανε αυτα τα λεφτα που παιρνει ο καθε δημος?γινεται ελεγχος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος δεν αγαπαει τα παιδια τα ζωα και τα λουλουδια σε αυτο τον κοσμο εχει κακη ψυχη και πρεπει να ψαχτει και να το διορθωσει. Αυτα τα τρια ειναι οτι πιο ομορφο αθωο και καθαρο υπαρχει τα υπολοιπα τα χουμε ουτως η αλλως βρωμισει....αυτα ας τα αφησουμε.Πρεπει να τα σφησουμε για να ομορφαινουν τον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να διώκονται και οι ασυνείδητοι που παίρνουν το σκυλί για παράδειγμα κουταβάκι για να παίζει που είναι μικρό και χαριτωμένο και όταν μεγαλώσει το βαρίουνται δεν έχουν χώρο να το βαλουν και το παρατάνε στο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας γι αυτό... Επιτέλους.. Έχουν ψυχούλα κ τα ζωάκια. Γιατί τα βασανίζεται? Σκληρή τιμωρία σε οσουν το κάνουν αυτό.. Κ σε όσους ρίχνουν φολες.. Αλλά έτσι είναι οι μάγκες. Ξεσπανε στα ζώα. Γιατί δεν τους ενοχλούν... Βάλτε τα με κανέναν όμοιο σας.. Όχι με τα ζωάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχάσατε κ φυτείες παπαδατου. Έχουμε γεμίσει άπω δήθεν αδέσποτα αλά έχουν ιδιοκτήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΚΑΚΑΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΟΧΑΙΟ Η ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω απολυτα με τον 8.16.εφοσον πηραν τα κονδυλια οι δημοι για την περιθαλψη των ζωων..εννοειται οτι θα πρεπει να διωκεται ο δημος..

      Διαγραφή
  7. Ολοι αγαπάμε τα ζώα και προψανώς όποιος τα κακοποιεί πρεπει να τιμωρηθει αλλα νομιζω εχουμε παει στο αλλο άκρο και το λεω απο την άποψη ειναι δυνατον αν χτυπησεις άνθρωπο να τιμωρεισαι και να μην πας φυλακη πχ αναστολη ενω αν χτυπας ζωο να φυλακιζεσαι και να πληρωνεις και προστιμα, οταν κατι αντιστοιχο δεν ισχυει πχ χτυπωντας ανθρωπο; μηπως εχουμε παει στο αλλο ακρο να δινουμε περισσοτερη αξια στο ζωο παρα στον ανθρωπο; Ελλαδα θα μπυ πεις. Παντα των ακρων και της υπερβολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο