Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αποχαιρετισμός στον συγγραφέα Μπάμπη Τσελεπή, και αγωνιστή κατά της χούντας. -Γλυκέ μας πατέρα, αγαπημένε μας παππού.



Γλυκέ μας πατέρα, αγαπημένε μας παππού.

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν  όσα νιώθω. Που να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετίσω πατέρα μου? Είσαι παντού μέσα μου …μέσα μας. Είμαστε όλοι πλημμυρισμένοι απ την αγάπη σου και εσύ έφυγες γεμάτος απ τη δική μας αγάπη. Ήρεμα και γλυκά.

θέλω να σ ευχαριστήσω για ότι έκανες για την οικογένεια μας μια ζωή ολόκληρη. Η ζωή σου ήταν πρότυπο εντιμότητας, γενναιότητας ,δύναμης, υπομονής, προσφοράς και ενάρετου ήθους. Ήσουν  αγωνιστής αγέρωχος, ατρόμητος με επιβλητικό σου παράστημα ,  ακέραιος  και δίκαιος.

Έτσι μας γαλούχησες και εμάς. Μας δίδαξες με τη στάση ζωή σου αρχές και αξίες, ότι είμαστε στο οφείλουμε.

Το πνεύμα σου ήταν πάντα ελεύθερο ακόμη  και όταν ήσουν κλεισμένος στα σκοτεινά κελιά του Γεντί κουλέ κατά τη διάρκεια της χούντας. Άντεξες υπέμεινες στωικά και βγήκες ξανά στο φως της ζωής.

Σε θαύμαζα πατέρα. Η ζωή σου ήταν δύσκολη αλλά την αντιμετώπιζες με απίστευτη υπομονή και καλοσύνη. Πάντα ονειρευόσουν όσο και  αν σε ταλαιπωρούσαν τα προβλήματα υγείας σου τα τελευταία χρόνια.

Σκεφτόσουν πάντα θετικά και με τη μάνα μας ακλόνητο βράχο δίπλα σου πάλευες και χαμογελούσες. Ήθελες να μάθεις τα εγγονάκια σου τον Γιάννη τον Χάρη και την Μελίνα ιστορία, φιλοσοφία τους μύθους του Αισώπου και όλα όσα ήξερες. Σου υποσχόμαστε πως θα τα μεταλαμπαδεύσουμε εμείς στα παιδιά μας.

 Μας αφήνεις μεγάλη παρακαταθήκη. Το χαμόγελο η φωνή σου, η σοφία σου θα μας συντροφεύουν πάντα. θα τιμάμε το όνομα σου και θα σε κουβαλάμε μέσα μας.

Πατέρα μου … Ήσουν ο καλύτερος πατέρας . Σ αγαπάμε πολύ. Καλό ταξίδι πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο