Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Τελετή Αγιασμού στο Πνευματικό Κέντρο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά


Με την ευκαιρία έναρξης της χειμερινής περιόδου των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κοινωνικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς τέλεσε σήμερα Αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου.... Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Σωτηρακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γυφτογιάννης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Βασιλείου και Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και οι εργαζόμενοι του Νομικού Προσώπου του Δήμου. 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και επιτυχία, ενώ ακολούθως ο Κώστας Λύρος μιλώντας για το έργο του Πνευματικού Κέντρου, το χαρακτήρισε ως εμβληματικό για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και το Δήμο, τόσο στο επίπεδο του Πολιτισμού και της Ιστορίας, όσο και της κοινωνικής παρουσίας και λειτουργίας του. Όπως είπε, η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και σημαντική, καθώς η Ελλάδα τιμά και γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. 

«Σ αυτό τον εορτασμό, ο Δήμος και το Πνευματικό του Κέντρο θα έχουν ένα κορυφαίο ρόλο και λόγο, μέσα από δράσεις κι εκδηλώσεις που ήδη βρίσκονται σε πορεία διοργάνωσης», τόνισε ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου. 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας





8 σχόλια:

  1. έλεος με την ανευθυνότητα και το "υπεράνω του νόμου" των ρασοφόρων: Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και ο κομπλεξικος βλάκας της ημέρας: εξαιρούνται όμως κατά την άσκηση των ιερατικών τους καθηκόντων καθώς και το βοηθητικό προσωπικό.

      Διαγραφή
  2. ρε νουμερο και πως θα ψαλλουν και θα διαβασει τις ευχες ο σεβασμιοτατος? με μασκα? στις εκπομπες στην τηλεοραση που ειναι ζωντανες ειδες να φορανε μασκες οι παρουσιαστες?οι ιερεις που τελουν καποια ιερη ακολουθια οπως ο αγιασμος ΔΕΝ επιτρεπεται βαση νομου να φορανε μασκα.οπως φυσικα δεν φορανε και στον ιερο ναο οταν τελουν την θ. λειτουργια η αλλη ιερη ακολουθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος με τον ανεύθυνο σχολιασμό!!! Η Κ. Υ. Α που αφορά τη λατρεία δίνει το δικαίωμα στον "ρασοφορο" να μη φοράει μάσκα την ώρα της ιεροπραξιας. Διάβασέ την πρωτου σχολιάσεις. Είδες κανέναν παπά σε ιατρείο, σούπερ μάρκετ, λεοφορειο, τράπεζα χωρίς μάσκα? Σύστηκε η Αθήνα από συγκεντρώσεις χωρίς μέτρα κ δεν είπε ένας κουβέντα κ σας πείραξε η μάσκα του παπά την ώρα που λειτουργεί. Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι ασυμπτωματικοί φασίστες ενοχλήθηκαν όπως και ο ένστολος χρυσαυγιτισμός απο τη μαζική συγκέντρωση έξω απο το εφετείο. Το κράτος απλά δεν τολμά να να αγγίξει το παπαδαριό. Όπως ο υφυπουργός κάνει την ενημέρωση με μάσκα σε κλειστό χώρο έτσι και η ψαλτική εντός κλειστών χώρων μπορεί να ασκηθεί με μάσκα. Εκτός και τα σταγονίδια απο τα χείλη των παπάδων είναι αγιασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κράτος δε χρειάζεται να αγγίξει το παπαδαριό γιατί η τήρηση των μέτρων από πλευράς της Εκκλησίας ήταν τόσο υποδειγματικη που έφτασε στο σημείο να κατηγορούνται από χριστιανούς για ανοχή στις κρατικές υπερβολές. Φαντάσου ότι είχαν κλειστές τις εκκλησίες. Στα περί φασισμού να σου απαντήσω απλά με την ερώτηση σου ανεστραμμενη. Το κράτος δεν τολμησε να αγγίξει τη χωρίς μέτρα διαδήλωση. Μήπως τα σταγονίδια και η στενή επαφή των διαδηλωτών ήταν τόσο επαναστατικά που απωθουσαν τον κορονοιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άπειρες μάσκες είχε εκεί φίλε μου. Όποιος συμμετείχε σ' αυτή την ιστορική συγκέντρωση για την οποία η χώρα θα πρέπει να νιώθει περήφανη, απλά το ξέρει. Τα μιας χρήσεως κουταλάκια δεν θα κανουν πιο Light τη μεταλαβια ούτε το να μη φιλανε οι διάφοροι την ίδια εικονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι μάσκες δεν ήταν όσοι οι διαδηλωτές.... Ούτε υπήρχαν αποστάσεις, αντιθέτως όπως συμβαίνει με τις διαδηλώσεις ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Δεν είναι το θέμα αν ήταν ιστορική ή όχι, ο καθένας αντιλαμβάνεται το σημαντικό από την πλευρά του. Ακόμα και οι λάτρεις του θεάτρου ή της μουσικής το ίδιο θα σου πουν. Το πρόβλημα είναι ότι πετροβολας αυτό που ο άλλος θεωρεί σημαντικό και υπερτονιζεις το δικό σου. Αν η εικόνα δεν ασπάζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεν είναι διακοσμητικό στοιχειο. Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας δεν υπάρχει λόγος πλαστικού κουταλιού. Με τόσα κρούσματα στην Αθήνα έπρεπε οι παπάδες να είχαν ξεπαστρευτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο