Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Αγρίνιο: «Βροχή» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

7.500 πολίτες από την περιοχή του Αγρινίου και του Θέρμου είχαν ενταχθεί πέρυσι και οι εκτιμήσεις λένε πως φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί η πανδημία, οι αιτήσεις θα είναι περισσότερες... 
Σε εξέλιξη είναι οι δηλώσεις ένταξης για το κοινωνικό τιμολόγιο. Οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούν πληροφορίες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Αγρινίου στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) είναι πολλοί σε καθημερινό επίπεδο, αλλά οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μόνο μέσω λογιστή. Μάλιστα, υπάρχει απάντηση στο αίτημα σε μικρό χρονικό διάστημα από την στιγμή της υποβολής του. 
Σημαντικό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι οι ενδιαφερόμενοι να υπενθυμίζουν στους λογιστές τους να κάνουν κάθε χρόνο αίτηση, διότι, έχει παρατηρηθεί μια είδους «δυσλειτουργία» στη λίστα των ενταγμένων στο κοινωνικό τιμολόγιο σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σε κάποιους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου ανανεώνεται αυτόματα η συμμετοχή τους στη λίστα και σε άλλους όχι! 
Μάλιστα γίνεται προτροπή και προς τους λογιστές να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το κοινωνικό τιμολόγιο, δεδομένου πως αρκετοί είναι αυτοί που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ενταχθούν και δεν γνωρίζουν τίποτε επί του θέματος! 
Βάση στοιχείων που είναι φέτος διαθέσιμα, αλλά αφορούν την περσινή χρονιά, στο Αγρίνιο και το Θέρμο, περιοχές ευθύνης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Αγρινίου, ήταν ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, περισσότεροι από 7.500 πολίτες! Στην πρώτη κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου, αυτή με το πολύ χαμηλό εισόδημα που είναι περίπου στις 5.000 ευρώ το χρόνο, ήταν ενταγμένοι περίπου 2.000 πολίτες από το Αγρίνιο και το Θέρμο, ενώ στην δεύτερη κατηγορία του κοινωνικού τιμολογίου, αυτή που το εισόδημα των ενταγμένων πολιτών ανέρχεται στις 9.000 ευρώ το χρόνο περίπου, ήταν ενταγμένοι σχεδόν 5.500 πολίτες. 
Η εκτίμηση που υπάρχει λόγω και της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού είναι ότι φέτος οι αιτήσεις θα είναι περισσότερες. 
Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο